spot_img

„Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, la Zilele Cinematografiei Europene Contemporane de la Milano

În perioada 14-18 februarie 2017, la MI MAT Cineteatro San Carlo, via Morozzo della Rocca 12, Milano, vor avea loc Zilele Cinematografiei Europene Contemporane. După succesul înregistrat de prima ediţie a Zilelor Cinematografiei Europene Contemporane, festivalul ce a avut loc, în perioada 25-27 februarie 2016, la Institutul Francez din Milano, institutele culturale europene şi reprezentanţele diplomatice reunite în cluster-ul EUNICMilano invită publicul milanez la cea de-a doua ediţie a festivalului dedicat cinematografiei europene, eveniment organizat în colaborare cu Milano Film Network şi cu sprijinul Primăriei oraşului Milano.

«Zilele cinematografiei europene contemporane» vor prilejui vizionarea unora dintre producţiile cinematografice reprezentative din ultimii doi ani, cu filme ce au fost proiectate în cadrul marilor festivaluri sau care au obţinut premii internaţionale, unele dintre aceste pelicule fiind prezentate pentru prima dată în Italia. Unii dintre regizorii filmelor vor fi prezenţi la proiecţia filmului lor şi vor dialoga cu publicul: Ibolya Fekete (Ungaria), Aron Lehman (Germania) şi Jacek Lusiński (Polonia).

Ţările participante la ediţia 2017 sunt: Austria, Franţa, Germania, Regiunea Valonă – Belgia, Republica Cehă, România, Spania, Elveţia, Polonia şi Ungaria.

Filmele incluse în program se constituie în genuri cinematografice variate, de la comedie neagră la dramă socială, de la ficţiune la scurtmetraje de animaţie în 3D, propunându-şi să atragă publicul prin înfăţişarea unor poveşti cu personaje obişnuite sau fantastice, aproape umane, pline de vitalitate, care îngăduie spectatorilor să perceapă şi să aprecieze valenţele multiculturale ale acestui festival cinematografic.

Peliculele proiectate la Milano, în cadrul «Zilelor cinematografiei europene contemporane», au ca protagonişti cavaleri neînfricaţi ce se confruntă, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, cu dragoni fioroşi, dar şi spiriduşi dintr-un univers fantastic şi răufăcători din realitatea imediată. Temele de actualitate sunt abordate cu sensibilitate artistică sau cu un realism nedisimulat: drama căutării propriului părinte, criza economico-financiară elenă surprinsă în cheie tragicomică, lupta disperată pentru accesul la o locuinţă socială, destinul membrilor unei familii urmărit pe durata unui secol, frământările şi dilemele celor aflaţi la vârsta adolescenţei, căutarea propriului drum în viaţă, dar şi a iubirii îndelung visate. «Zilele cinematografiei europene contemporane» vin în întâmpinarea preferinţei spectatorilor pentru filmele de calitate inspirate, mai mult sau mai puţin, din cotidianitate, cea care nu plictiseşte tocmai prin varietatea de teme autentice, apreciate de publicul larg.

EUNIC Milano (Reţeaua Naţională a Institutelor Culturale Europene), fondat în aprilie 2008, constă într-un parteneriat între Institutele Culturale şi Reprezentanţele consulare europene al cărui scop este crearea de contacte durabile şi forme de cooperare între instituţiile partenere în vederea dezvoltării şi promovării diversităţii culturale, a înţelegerii reciproce între naţiunile europene, a consolidării dialogului internaţional şi a colaborării cu ţările din afara Europei.

Au participat şi au contribuit nemijlocit la organizarea festivalului: Centrul Ceh din Milano, Consulatul General al Republicii Polonia din Milano, Forumul Cultural Austriac din Milano, Goethe-Institut Milano, Institutul Francez din Milano, Institutul Cervantes din Milano, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Institutul Elveţian din Milano, Consulatul General al Ungariei din Milano, Regiunea Valonă a Belgiei, Centrul Cultural Italo-Român din Milano.

FILME ÎN PROGRAM:

Marţi 14 februarie 2017

ora 19.00 – Murderous tales

(Republica Cehă, 2016, Comedie neagră/film de animaţie) 80′ regia Jan Bubeníček

Actori: Antonín Jan Abrhám, Josef Jan Abrhám, Jan Bubenicek

ora 21.00 – Highway to Hellas

(Germania, 2015, Comedie) 89′ regia Aron Lehmann

Actori: Christoph Maria Herbst, Adam Bousdoukos

Miercuri 15 februarie 2017

ora 19.00 – Tous les chats sont gris

(Belgia, 2015, Dramă) 90′ regia Savina Dellicour

Actori: Bouli Lanners, Manon Capelle, Anne Coesens

ora 21.00 – Anyám, és más futóbolondok a családból în prezenţa regizorului Fekete Ibolya

(Ungaria, 2015, Ficţiune) 110’regia Fekete Ibolya

Actori: Eszter Ónodi, Tibor Gáspár, Petra Hovanyecz

Joi 16 februarie 2017

ora 19:00 – Einer von uns

(Austria, 2015, Dramă) 86′ regia Stephan Richter

Actori: Dominic Marcus Singer, Jack Hofer, Birgit Linauer

ora 21:00 – Carte Blanche

(Polonia, 2015, Dramă) 105′ regia Jacek Lusiński

Actori: Andrzej Chyra, Urszula Grabowska, Arkadiusz Jakubik

Vineri 17 februarie 2017

ora 19.00 – Pauline s’arrache

(Franţa, 2015, Comedie/Dramă) 88' regia Emilie Brisavoine

Actori: Pauline Lloret-Besson, Meaud Besson, Frédéric Lloret

ora 21.00 – Bacalaureat

(România, 2016, Dramă) 128' regia Cristian Mungiu

Actori: Adrian Titieni, Maria-Victoria Drăguş, Rareş Andrici

Sâmbătă 18 februarie 2017

ora 19.00 – Sette Giorni

(Elveţia/Italia, 2016, Dramă) 96′ regia Rolando Colla

Actori: Bruno Todeschini, Alessia Barela, Marc Barbé, Linda Olsansky, Gianfelice Imparato, Aurora Quattrocchi

Premieră specială la Milano

ora 21.00 – Techo y Comida

(Spania, 2016, Dramă) 90′ regia Juan Miguel Del Castillo

Actori: Natalia De Molina, Jaime López, Mariana Cordero, Gaspar Campuzano, Mercedes Hoyos, Manuel Tallafé, Natalia Roig, Montse Torrent

Toate filmele sunt proiectate în versiunea originală cu subtitrare în limba italianăIntrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Cinema MI MAT (Cineteatro San Carlo)

Via Morozzo della Rocca 12, 20123 Milano (MI)

Tel.: +39 02 48199689

E-mail: info@mimat.it

Cum ajungeţi:

Metrou M1 – Staţia Conciliazione

Tramvai nr. 16 – Staţia Santa Maria delle Grazie

Informaţii despre festival:

Centrul Ceh din Milano

Fb: www.facebook.com/EUNICMilan/

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508