spot_img

Editura Casa Radio la Gaudeamus XXIII: sub semnul vocilor exemplare

Sub deviza „Marile voci dau cortina la o parte”, Editura Casa Radio vă invită să îi fiţi alături, la cea de-a XXIII-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus, în perioada 16-20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Fiecare voce de la Casa Radio aduce cu ea o lume, de la cea a copilăriei, la cea a marilor autori interbelici exemplar legați de lumea și destinele radioului românesc, ori la cea a scriitorilor contemporani la radio, ori imensa lume a marilor maeștri ai muzicii clasice.

În Colecţia Biblioteca Radio, editura vă propune un nou audiobook (carte+CD): Alice Voinescu, Din cauzele crizei sufleteşti de azi. Conferinţe la Radio (1933-1943). Prima femeie doctor în filosofie din România, excepţională profesoară de estetică şi istoria dramaturgiei, îndrumătoare spirituală la Asociaţia Creştină a Femeilor, Alice Voinescu reprezintă o voce actuală şi hiperlucidă. Publicarea conferinţelor susţinute de Alice Voinescu în faţa microfonului constituie o valoroasă recuperare a unui efort intelectual şi larg pedagogic datorat uneia dintre cele mai luminate minţi ale României din prima jumătate a veacului XX. În aceeaşi măsură, conferinţele susţinute de Alice Voinescu, alături de acelea ale lui Nicolae Iorga, Tudor Vianu şi alţii, demonstrează înaltul nivel intelectual al emisiunilor Radioului, din care amintim „Universitatea Radio”, „Ora femeii”, „Ora tineretului”, „Viaţa culturală străină”. Cartea beneficiază de un cuvânt-înainte de Doina Mândru, o prezentare de Alexandru Paleologu (1970) şi o postfaţă de Theodor Paleologu. “Niciodată nimic pedant la ea, nimic pretenţios, chiar când vorbea de Kant sau de Platon. Era totdeauna convinsă că poate la rândul ei învăţa ceva şi de la un tânăr, şi de la un om simplu, şi avea o nesfârşită putere de a se mira, de a se indigna, de a compătimi, de a admira.”, scria Alexandru Paleologu.

Editura Casa Radio vă aşteaptă cu o nouă apariţie şi în colecţia de audiobook-uri Fonoteca de Aur. Seria „Spectacolul poeziei”: Visători la steaua singurătăţii. Un eseu poetic şi muzical realizat de regretatul Eusebiu Ştefănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan Ştefănescu, după versuri de Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu. Poezie, flaut şi o voce de neegalat, într-o creaţie absolut originală.

Vă invităm, de asemenea, să fiţi cu ochii şi pe noile audiobook-uri din colecţiile consacrate publicului tânăr, Radio-Prichindel şi Noapte bună, copii!. Benzi desenate, ilustraţii de carte originale, montări radiofonice dedicate copiilor.

Semnalăm şi numeroase noi CD-uri în colecţiile muzicale Maestro, Lada de zestre, Profil interpretativ, Jazz forum. Câteva titluri: Cvintete cu pian. Schumann, Enescu. Cvartetul Voces, Valentin Gheorghiu, Ştefan Gheorghiu, George Nicolescu, Valeriu Pitulac, Aurel Niculescu, Imago Mundi. Isvor. George Enescu (Rapsodiile Române vs. muzică traditională si folclor urban), Mihaela Ursuleasa, Mozart, Beethoven, Constantinescu. Interpretări din Arhiva Radio România, Stagiunea de Jazz, Live Sessions, Luiza Zan, Live!.

Găsiţi mai jos programul de lansări al Editurii Casa Radio, la STANDUL RADIO ROMÂNIA – nivel +4.50, stand 244.

Vineri, 18.XI.2016

STAND RADIO ROMÂNIA

ora 13,30

Banda desenată, ilustraţia de carte, piesa radiofonică – lecturi pentru copii: noutăţi în colecţiile Radio-Prichindel şi Noapte bună, copii!

Invitaţi: Alexandrina Halic, Ioana Nicolaie, Carmen Acsinte, Alexandru Ciubotariu

Sâmbătă, 19.XI.2016

STAND RADIO ROMÂNIA

ora 13,00

Lansarea audiobook-ului Alice Voinescu, Din cauzele crizei sufleteşti de azi. Conferinţe la Radio (1933-1943)

Invitaţi: Cristina Deleanu, Doina Mândru, Andrei Cornea, Valeriu Râpeanu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508