Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii octombrie 2016. Numărul 211 al revistei va fi disponibil în scurt timp în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.
În Editorialul din acest număr, Daniel Șandru scrie despre un moment special al evoluției revistei TIMPUL, decernarea de către Președintele României a distincției „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”, categoria „Promovarea Culturii”.
În paginile de Actualitate, Andrei Giurgia relatează despre ediția a IX‑a a „Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr” Iași (FITPTI), iar Angelo Mitchievici despre Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra, care a avut loc la Sibiu în perioada 17-23 octombrie 2016.
Paginile Focus sunt dedicate volumului 111 scrisori din Paris, de Lucian Raicu. Semnează opinii: Andrei C. Şerban, Ioan Şerbu, Doris Mironescu, Simona Sora și Radu Vancu.
Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, conțin un dosar dedicat simpozionului Sens și imagine a vieţii, iniţiat de profesorul Ștefan Afloroaei la Academia Română din Iași, cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii în România. Semnează opinii Ştefan Afloroaei, Adrian Sorin Mihalache și Corneliu Bîlbă.
Din paginile revistei de cultură contemporană TIMPUL (nr. 211/octombrie 2016) vă recomandăm și interviul realizat de Roxana Patraș cu profesorul Mircea Martin, „o lecție simplă, livrată fără ostentație: dacă ai curajul să pornești de la propriul orizont, să definești ceea ce, în ordinea cunoașterii, este cel mai relevant pentru tine, ai șanse mai mari să contezi”.
În pagina Exclusiv, Adina Scutelnicu scrie despre Mina Mond, o apariţie cel puţin la fel de originală ca și exponatele, cu o poveste pe măsură. Din paginile de Artă vă recomandăm și articolul semnat de Maria Bilaşevschi, despre artistul gălățean Florian Doru Crihană, articolul semnat de Oana Maria Nicuţă, despre proiectul Instalart/Obiect/004, expus publicului ieșean în parteneriat cu Asociaţia Design cel Mare, la începutul lunii octombrie, precum și cronica realizată de Cristina Hermeziu despre expoziția lui Felix Aftene la Paris.
Din paginile de literatură, vă recomandăm poemele semnate de Ioana Scoruş, Bogdan-Alexandru Petcu și Emil Brumaru. În paginile de proză, citiți un fragment semnat de Marian Ilea.
Numărul 211 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Simona Preda, Cosmin Ciotloş, Mihai Milca, Stanca Ioana Ursu, Dana Ţabrea, Roxana Patraş, Lavinia Maria Pruteanu, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Alex Ciorogar, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel și Pr. Constantin Necula.