Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru Rețele europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 25 noiembrie 2016, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).
Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA. Formularul electronic de cerere (eForm) este disponibil aici. Pentru a vedea informațiile pe care trebuie să le furnizați în eForm, vă rugăm să consultați acest model.
Componenta vizează profesionalizarea și întărirea capacității organizațiilor din sectoarele culturale și creative de a lucra la nivel transnațional. Organizațiile sunt sprijinite pentru a se adapta mai bine și mai rapid la schimbările de pe piețe și pentru a-și consolida capacitatea de a lucra dincolo de granițele țării sau ale Europei.
Obiectivele liniei de finanțare sunt:
- sprijinirea activităților prin care se întărește capacitatea sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional și internațional și de a se adapta schimbărilor;
- susținerea obiectivelor generale de promovare a diversității culturale și lingvistice și de întărire a competitivității sectoarelor, inclusiv prin încurajarea inovației.
Componenta este deschisă numai rețelelor europene înregistrate juridic de minimum 2 ani, care au membri constituenți din cel puțin 10 țări.
Se finanțează proiecte strategice de 4 ani, cofinanțarea UE fiind de maximum 250.000 de euro/an (80% din bugetul total eligibil).
Exemple de activități eligibile:
- organizarea de întâlniri, conferințe, ateliere de lucru, dar și dezvoltarea unor instrumente digitale care facilitează schimbul de informații, practici și expertize;
- schimburi de experiență, contacte profesionale și facilitarea parteneriatelor în proiecte;
- analiza comparativă a politicilor, a programelor, dar și a obstacolelor din calea dezvoltării culturale la nivel european, național, regional sau local; diseminarea informațiilor relevante în mai multe contexte, către operatori culturali, decidenți, investitori, publicul larg;
- colectarea de date calitative și cantitative despre evoluțiile sectorului și dezvoltarea de noi metodologii pentru colectarea și interpretarea datelor comparabile.
Informații suplimentare despre această finanțare sunt disponibile pe site: www.europa-creativa.eu/linii-de-finantare_doc_29_retele-europene_pg_0.htm .
Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.
Oare noi aveam asa ceva? O retea cu membri din 10 tari si cu vechime de cel putin doi ani.