spot_img

Centrul Național al Dansului găzduiește ediția din 2016 a festivalului Dance Roads

În zilele de 28 și 29 mai 2016, Centrul Național al Dansului București (CNDB) va găzdui ediția din România a festivalului bienal organizat de rețeaua europeană Dance Roads. Coordonat colaborativ de fiecare dintre cei cinci parteneri, festivalul Dance Roads sprijină mobilitatea transnațională a celor mai apreciate spectacole de dans contemporan realizate de coregrafi aflați la început de carieră. În 2016, pe lângă CNDB, partenerii europeni sunt Glob Théâtre (Franța), Mosaico Danza (Italia), Generale Oost (Olanda) și Coreo Cymru / Chapter (Marea Britanie).

Fiecare dintre cei cinci parteneri va prezenta spectacolele coregrafilor selecționați în festivalul Dance Roads. Turneul va include orașele Bordeaux (19 – 20 mai), Torino (25 mai), București (28 – 29 iunie), Arnhem (2 – 3  iunie) și Cardiff (8 – 9 iunie).

România va fi reprezentată de coregrafa și dansatoarea Cristina Lilienfeld, cu piesa „Lay(ers)”, iar ceilalți artiști din programul Dance Roads 2016 sunt Jasper van Luijk (Olanda), cu „Yonder”, Gwyn Emberton (Marea Britanie), cu „Of the Earth, From Where I Came”, Lucie Augeai și David Gernez (Franța), membri ai colectivului Compagnie Adéquate, cu „Nœuds”, și Claudia Catarzi (Italia), cu spectacolul „Qui, Ora”.

Dance Roads este o rețea europeană formată cu scopul de a sprijini coregrafii inovatori și de a le oferi ocazia să se lanseze pe scena internațională. Dance Roads dorește să le ofere artiștilor selectați din țările partenere o platformă extinsă pentru a-și prezenta lucrările, dar și să creeze și să promoveze relațiile de colaborare între artiști și asociații din diferite țări.

Festivalul Dance Roads prezintă lucrări scurte, oferind publicului ocazia de a viziona spectacolele a cinci coregrafi din țări diferite în cadrul aceluiași program. Fiecare partener al rețelei oferă două spectacole și o diversitate de ateliere pentru o comunitate de dans extinsă, inclusiv discuții înainte sau după spectacole, sesiuni de dezvoltare profesională, ateliere și spectacole de școală, evenimente de analiză și conectare.

În 2016, rețeaua sărbătorește 26 de ani de la formare și, cu sprijinul Programului de finanțare Cultura Europa, a organizat, între 2013 și 2015, un nou program bienal intitulat Dance Roads Open Process (DROP). DROP a inclus platforme de promovare, rezidențe artistice, programe de mentorat, a organizat realizarea unui studiu de cartografiere transnațională a rețelelor de dans din Europa și a creat www.dancenetworks.eu.

Cele cinci spectacole din festivalul Dance Roads 2016 vor fi prezentate la Sala Stere Popescu a CNDB, pe 28 și 29 mai, de fiecare dată de la ora 18.00. Programul celor două zile este următorul:

Sâmbătă, 28 mai

18:00 – Yonder – Jasper van Luijk (NL)
19:00 ‐ Of the Earth, From Where I Came – Gwyn Emberton (EN)
19:30 ‐ Nœuds – Compagnie Adéquate (FR)
20:00 ‐ Qui, Ora – Claudia Catarzi (IT)
20:30 – LAY(ERS) – Cristina Lilienfeld (RO)

Duminică, 29 mai

13:00 – Brunch
––––––-
18:00 ‐ Yonder – Jasper van Luijk (NL)
19:00 ‐ Of the Earth, From Where I Came – Gwyn Emberton (EN)
19:30 ‐ Nœuds – Compagnie Adéquate (FR)
20:00 ‐ Qui, Ora – Claudia Catarzi (IT)
20:30 – LAY(ERS) – Cristina Lilienfeld (RO)
21:30 – Artist Talk
––––––-
After Party

Partenerul principal al CNDB pentru organizarea evenimentelor din cadrul festivalului Dance Roads 2016 este Institutul Cultural Român (ICR). Înfiinţat în 2003, ICR are ca misiune promovarea valorilor culturale românești în lume şi stimularea conexiunilor între creatorii din România şi mediile culturale internaționale.

Rețeaua ICR, extinsă treptată, cuprinde în acest moment institute culturale în 19 orașe din

17 țări: Beijing, Berlin, Bruxelles, Budapesta (cu filială la Seghedin), Chișinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varșovia, Veneția și Viena.

Institutul Cultural Român este, din 2007, membru al European Union National Institutes for Culture (EUNIC), parteneriat european al institutelor naţionale de cultură care investesc în proiecte transnaţionale.

Sala Stere Popescu, CNDB – Bulevardul Mărășești 80-82.

Bilete online: www.kompostor.ro

Preț bilet întreg: 35 de lei/ redus: 25 lei

Rezervările se fac la adresa rezervari@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338

Detalii pe www.cndb.ro și danceroads.eu
Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508