În perioada iunie-iulie, 6 oraşe din România găzduiesc desfăşurarea proiectului Raftul cu experienţe – un program inovativ de formare profesională, care îşi propune să ajute elevii de clasa a XI-a să facă primii paşi în carieră. Programul este organizat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu Kaufland România. Elevii care vor să-şi descopere punctele forte şi să câştige experienţă profesională sunt încurajaţi să se înscrie până la data de 10 aprilie 2016 pe pagina proiectului.
“Raftul cu experienţe” este un program complet, care îmbină 2 direcţii: dezvoltare personală prin ateliere de educație non-formalã şi formare profesională alături de profesionişti în domeniul comerţului. Special creată pentru elevii de clasa a XI-a de la liceele economice, tehnologice şi teoretice, Ediția 2016 se va desfăşura în orașele Bucureşti, Craiova, Sibiu (începând cu 20 iunie) şi Arad, Oradea, Timişoara (începând cu 27 iunie).
Timp de 4 zile, antrenaţi în ateliere de educaţie non-formală susţinute de traineri pasionaţi, elevii vor parcurge un drum al autocunoaşterii, în care îşi vor descoperi valorile şi punctele forte şi vor învăţa cum să-şi armonizeze şi să-şi valorifice personalitatea.
De asemenea, adolescenţii vor întâlni în fiecare vineri din cadrul programului oameni-model din Kaufland, profesionişti care le vor condimenta învăţarea cu informaţii utile şi actuale despre piaţa de retail. Participanţilor li se va face o incursiune despre evoluţia pieţei de comerţ modern, vor înţelege mai bine filozofia după care funcţionează retailerul şi se vor îmbogăţi cu informaţii utile pe teme precum: fluxul mărfurilor, aprovizionare, stocuri, relaţii cu clienţii.
De asemenea, timp de 3 sãptãmâni, tinerii vor avea parte de experienþe de învãþare prin practicã în magazinele retailerului, fiind încurajaþi sã înveþe despre designul de ambalaj, modul de aranjare a mãrfurilor, crearea și amplasarea de mijloace de semnalizare și promovare a produselor, promoții de preț sau vânzare. Astfel, aceștia se vor familiariza cu realitatea industriei de retail și vor cunoaște care sunt cerințele, așteptãrile angajatorului și aptitudinile necesare pentru a munci într-un lanț de retail. Pe tot parcursul practic de învãțare, adolescenții vor primi îndrumare din partea specialiștilor Kaufland, care, din postura de mentori, vor investi timp și cunoștințe pentru pregãtirea profesionalã a tinerilor. La finalul proiectului, cei mai activi dintre participanţi vor primi diplome şi scrisori de angajare.
“Venim în întâmpinarea nevoilor tinerei generații cu programe de dezvoltare care oferă oportunitatea de a dobândi abilități practice încă din liceu. Proiectul Raftul cu experiențe se alătură celorlalte proiecte desfășurate de Kaufland pentru susținerea sistemului educațional din România. Acesta a fost demarat pentru a oferi posibilitatea elevilor să-și lărgească bagajul de cunoștințe acumulate în școală pentru o integrare mai buna pe piaţa muncii.
Datorită succesului înregistrat de proiect în anii anteriori am decis să-l continuăm și în acest an și îi invităm să participe pe toți elevii care doresc să adauge acest program de practică pe „raftul” lor cu experiențe. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.cariere.kaufland.ro sau pagina de facebook “Kaufland Romania Cariere” – Corina Preda, Manager Proiect „Raftul cu Experiențe”(Departament Dezvoltare Personal – Kaufland România)
Aflat la cea de-a III-a ediţie, “Raftul cu experienţe” îşi propune să continue să genereze impact în societate şi să ajungă la cât mai mulţi oameni şi instituţii dornice să se implice în schimbare. În 2015, proiectul a adunat 104 elevi din 35 de licee din România, adolescenţi care şi-au însuşit prima experienţă profesională. Ei au avut alături pe parcursul stagiului de practică 48 mentori din cadrul a 24 de magazine Kaufland care le-au îndrumat primii pași spre o carieră de succes în industria comerțului.
“M-am înscris la acest proiect ca să învăţ lucruri noi şi să capăt experienţă în acest domeniu, ceea ce s-a şi întâmplat. Am învățat să comunic mai uşor cu ceilalţi, am aflat cum se fac reducerile, etichete cu prețuri, iar la Kaufland am fost trataţi ca niște angajaţi adevăraţi. Am mai învăţat despre relația cu clienţii și despre managementul stocurilor, lucruri pe care eu nu le ştiam. Jocurile pe care le-am făcut în săptămâna non-formală și lucrul în echipă m-au ajutat foarte mult. Îmi pare rău că timpul a trecut atât de repede!” – Nicoleta Negrea, elevă la Liceul Tehnologic Tărtăşeşti, Bucureşti şi participantă la “Raftul cu experienţe”, Ediţia 2015
Raftul cu experienţe” 2016 ia startul în luna iunie pentru elevii ambiţioşi din Arad, Bucureşti, Craiova, Oradea, Sibiu şi Timişoara. Dacă şi tu vrei să investeşti în dezvoltarea ta personală alături de alţi adolescenţi şi să parcurgi o experienţă de învăţare accelerată în domeniul comerţului, înscrie-te până pe 10 aprilie pe pagina proiectului: www.scoaladevalori.ro/proiecte/raftul-cu-experiente.
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.şcoaladevalori.ro.
Kaufland România susţine proiecte sociale şi educaţionale ce au ca beneficiari principali copiii de toate vârstele, sprijină programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educaţie, încurajarea frecventării şcolii ṣi prevenirea abandonului şcolar. Pentru că cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim copiilor acces la educație, Kaufland desfășoară anual, în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale, proiecte ce urmăresc înlesnirea accesului la școală pentru copii provenind din medii defavorizate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro.