Scopul Concursului de Debut „Adenium Start” este acela de a descoperi autori valoroși, care încă nu au avut șansa de a-și publica lucrările. Ca urmare a câștigării celor trei ediții de până acum ale concursului, au apărut și au fost lansate următoarele volume, aparținând unor genuri diferite: „Laptele negru al mamei” (Cosmin Leucuța), „Varză” (Beatris Serediuc), „Maldororiana” (Ana Ionesei), „Desant 2013” (antologie lirică), „E-xilul colecționarei de fluturi” (Adriana Noxi Rotaru), „De unde stau eu pot vedea cerul” (Ioana Duță), „Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal-vizual” (Simona Ardelean), „Funeral of hearts” (Edith Negulici), „Secretul fetei frumoase” (Dorina-Grațiela Aolăriți), „Vrum-vum” (Cristina Frîncu). Urmăriți pagina de internet a concursului și pagina de facebook Adenium pentru a afla toate detaliile legate de „Adenium Start”.
Regulamentul Concursului de Debut „Adenium Start”
Pe data de 1 februarie 2016, Adenium dă startul celei de-a IV-a ediții a Concursului de Debut pe care îl organizează anual. Intitulat „Adenium START”, acesta se adresează tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în țară și străinătate, care nu au publicat nicio carte până acum, în niciun domeniu și în niciun format (print, e-book sau PDF). Secțiunile concursului sunt: Proză, Poezie și Literatură pentru copii.
Înscrierea în concurs presupune trimiterea unui colet pe adresa editurii (Aleea Copou, nr. 3, 700460, Iași, România) care va conține două plicuri. În primul plic se va afla manuscrisul în format print și electronic (CD, memory stick etc.), care va fi „semnat” cu un motto. Al doilea plic va conține datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail), iar pe acest plic va fi menționat, de asemenea, mottoul cu care este „semnat” manuscrisul.
Editura va selecta cele mai bune manuscrise pentru fiecare secțiune din concurs. Ulterior, manuscrisele pentru secțiunile Poezie și Proză vor fi supuse atenției unui juriu național, alcătuit din scriitori și critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii.
Vor fi declarate câștigătoare volumele care vor obține cel mai mare punctaj acordat de membrii juriilor, iar editarea lor va începe imediat după anunțarea învingătorilor.
Manuscrisele pot fi trimise în perioada 1 februarie – 30 iunie 2016 (data poștei). Finaliștii vor fi anunțați în jurul datei de 1 august, iar câștigătorii, în jurul datei de 1 septembrie.
Volumele câștigătoare vor fi lansate în cadrul Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS, care se va desfășura la București în luna noiembrie 2016.