spot_img

Christmas Concert la Muzeul Cotroceni

Duminică, 20 decembrie 2015, de la ora 18.00, trei tineri muzicieni: pianista Diana Ionescu (România), violoncelistul Pau Codina (Spania) și violonistul Vlad Maistorovici (România), susțin spectacolul Vibrate!Festival – Christmas Concert. Evenimentul va avea loc în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Concertul organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Asociația Culturală Paul Constantinescu 2009 și Muzeul Național Cotroceni, cu sprijinul Administrației Prezidențiale – Departamentul Cultură, Culte și Centenar și în parteneriat cu Ambasada Regatului Spaniei în România, Institutul Cervantes din București, Kaufland România, Tarom, Floria.ro, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Kitarodia, Aurel Vîrlan Photography și The Cheescake, va avea loc în Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni (Bulevardul Geniului nr. 1, Sector 6 – Intrarea din Șoseaua Cotroceni vis-a-vis de Grădina Botanică). În program piese de: Arcangelo CORELLI, Ludwig van BEETHOVEN și Robert SCHUMANN. Participarea la eveniment se face pe bază de invitație.

Evenimentul aflat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiene în România se înscrie în strategia de promovare a celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte ”Vibrate!festival” – Brașov, care va avea loc în perioada 19 – 26 iunie 2016.

DIANA IONESCU, pian / co-director vibrate!festival

Câștigătoare a Concursului Enescu

Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București și Guildhall School of Music and Drama din Londra, Diana Ionescu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional de Pian George Enescu, precum și a premiului de excelență Alexis Weissenberg. A concertat în cadrul unor festivaluri importante precum Verbier Festival, Progetto Martha Argerich-Lugano, Kyoto Music Festival, Festivalul George Enescu și St. Prex Classics Festival și în colaborări cu Belcea Quartet, Cvartetul Transilvan, soprana Teodora Gheorghiu și dirijorul Gabriel Bebeșelea.

PAU CODINA, violoncel

Câștigător al Concursului Jeunesses Musicales Madrid

Pau Codina s-a născut în 1988 la Barcelona, și după ce a absolvit Yehudi Menuhin School în 2006 și Guildhall School of Music and Drama din Londra în 2010, și-a continuat studiile la Chapelle Musicale Reine Elisabeth din Bruxelles. Invitat al multor festivaluri, între care faimoasele Manchester Cello and Chamber Music Festival și Kronberg Cello Festival. Pau a fost distins cu premii la multe concursuri internaționale, ca MBF Guilhermina Suggia, premiul Schlosskonzert al festivalului de violoncel de la Kronberg, premiul III și premiul criticii la concursul Primer Palau din Barcelona, și cel mai recent premiul I și premiul EMCY la concursul Jeunesses Musicales Madrid.

VLAD MAISTOROVICI, vioară / director artistic vibrate!festival

Câștigător al Concursului Enescu.

Născut în Ploiești în 1985, a fost elev al Liceului de Artă ”Carmen Sylva”. La vârsta de 16 ani obține o bursă la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School din Londra. Își continuă studiile de vioară și compoziție la Royal College of Music Londra și la Conservatorul din Lausanne, unde a obținut diploma de Master Solist. Laureat al concursurilor internaționale, este prezent pe marile scene ale lumii în calitate de violonist și compozitor, în compania unor orchestre prestigioase și în cadrul festivalurilor internaționale din Europa, America de Nord și Sud. Recent, lucrarea sa ”Halo” pentru orchestră a fost lansată pe CD de London Symphony Orchestra.

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Asociația Culturală Paul Constantinescu 2009 și Muzeul Național Cotroceni

Cu sprijinul: Administrația Prezidențială – Departamentul Cultură, Culte și Centenar

Cu patronajul: Ambasada Republicii Italiene în România

În parteneriat cu: Ambasada Regatului Spaniei în România, Institutul Cervantes din București, Kaufland România, Tarom, Floria, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Aurel Vîrlan Photography, Kitarodia, și The Cheesecake

Parteneri Media: România Liberă, Hotnews, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Radio Trinitas, Radio Clasic, Radioteleviziunea Transilvania, Blitz Tv, Revista Tango, Ziarul Metropolis, Liternet, B365.ro, Ceașca de Cultură, Lirika, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, În Oraș, Catchy, Autentici, Gazeta de Știri, societatesicultura.ro, Enciclopedia Muzicală, Bună Dimineața București, Societatea Muzicală, România Pozitivă, Semne bune, Bună Ziua Brașov, News Brașov, Biz Brașov și Cluj Today.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508