spot_img

Lucian Țăran expune ”Parcul”, la Galateea Contemporary Art

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 18:30, la Galateea Contemporary Art (Calea Victoriei 132, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziției ”Parcul”- Lucian Țăran. Cuvânt de deschidere: Prof. Univ. Dr. Angelo Mitchievici. Curator: Georgiana Cozma. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016. AgențiadeCarte.ro este partener media al Galeriei.

PARCUL

Cu 26 de ani de ani în urmă, fiecare dintre noi ne construiam o nouă proiecție asupra a ceea ce avea să fie viitorul nostru, punându-ne mari speranțe într-o normalitate  a vieții.

Oare dezamăgirile actuale ale fiecăruia dintre noi nu sunt cumva frustrările acumulate într-o realitate anormală?

Galeria Galateea Contemporary Art vă invită la un exercițiu de a privi normalitatea zilelor noastre prin lucrările sculptorului Lucian Țăran.

„Expoziția Parcul este o introspecție asupra patologiei sociale ce relevă realitatea profundă din spatele aparenței; adevărul din spatele informației manipulatoare – Mesagerii –  și prin perpetuare, trage semnalul de alarmă asupra permanentizării deviației/anomaliei  – Rănjetele.” Lucian Țăran

Lucian Țăran (n. 1959 Aninoasa) este sculptor care, din 1996,  alege să lucreze și să dezvolte tehnici în arta ceramicii sculpturale.

În perioada 1990-1996 a studiat și absolvit Universitatea Națională de Arte din București, Departamentul Sculptură. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romănia din anul 1997. În anul 2012, la Galeria Galateea Contemporary Art din București, are expoziția personală “My girls” și în anul 2005, la Galeria Orizont, Expoziția de sculptură normală”  – ambele cu lucrări de ceramică sculpturală. Dintre cele mai recente și importante participări la evenimente expoziționale de grup, naționale și internaționale, amintim expozițiile de la Centrul Cultural Palatele Brâcovenești, Mogoșoaia din 2015, “Sculptură în câmp deschis. Anii Nouăzeci. Trasee subiective” și Expoziția Ziarului Neconvențional “Spațiu Spiritual”. Tot în acest an expune la Cluj Napoca în cadrul Bienalei Internaționale de CeramicăCluj 2015 la “Expoziția Ceramişti din România”. În 2010 – 2011 participă la Expoziția Ziarului Neconvențional “Eseu la Muzeul de Artă din Brăila și Expoziția Ziarului Neconvențional “Manuscris de la Galeria Galateca din București. În 2007 participă la “Expoziția de sculptură contemporană românească” de la  Muzeul Ianchelevici,  Louviere din Belgia. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei României în regatul Belgiei, în parteneriat cu CGRI, Institutul Cultural Român și Muzeul Național de Artă al României din București, Lucrările sale se află în colecții private din Canada, Franța, U.S.A., Germania, Italia, Marea Britanie, Elveția, Slovenia, Coreea.

Angelo Mitchievici (n. 5 noiembrie 1972, Drăgăşani, judeţul Vâlcea). Este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, unde ţine cursuri de literatură comparată. Este membru USR şi UCIN din 2010,  membru RAAS (Romanian Association for American Studies), cronicar de film şi redactor adjunct al revistei România literară,  redactor al revistei Ex Ponto. Text, imagine, metatext. A primit premiile: ALGCR (Asociaţia de Literatură generală şi Comparată din România) şi premiul filialei USR Dobrogea pe 2011 pentru Decadenţă şi decadentism în contextul modernităţii româneşti şi europene (Curtea Veche Publishing, 2011), premiul revistei Cuvântul pe 2005 pentru volumul Explorări în comunismul românesc (vol. II  Polirom, 2005, coautori: Paul Cernat, Ion Manolescu, Ioan Stanomir), premiul pentru debut al revistei Observator cultural pe anul 2007 cu Mateiu I. Caragiale- fizionomii decadente, premiul « Ion Cantacuzino » al Uniunii Cineaştilor din România, Asociaţia Criticilor de Film pe 2008 pentru profesionalismul întregii activităţii publicistice, Premiul «Cartea anului 2009» a USR- Filiala Dobrogea pentru volumul Cinema (povestiri) ( Polirom, 2009).

Galeria Galateea ContemporaryArt a Uniunii Artiștilor Plastici din România are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești, prin dezvoltarea de parteneriate și colaborari cu galerii și centre de ceramică internaționale.

Cristian Marinescu. Referent de specialitate

GALERIA GALATEEA CONTEMPORARY ART

Calea Victoriei 132, Bucureşti

www.galateeagallery.com

www.galeriagalateea.blogspot.com

Program Galerie: 08.00 – 14.00, 18.00 – 20.00  (Luni, Marți); 12:00 – 20:00 (Miercuri-Vineri)

Parteneri media: ArtClue  |  Modernism  |  Cultura  |  Observator Cultural  |  Radio România Cultural  |  Senso TV  |  AgenţiadeCarte |  PORT.ro | Deco si Eco | TV City  |    România Pozitivã  |   Onlinegallery.ro |  Artindex |  ArtLine |   B 24-FUN |  Zile și Nopți  |

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508