Sâmbătă, 3 octombrie și duminică, 4 octombrie 2015, orele 20.00, la Teatrul Mic, Gigi Căciuleanu va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creaţie coregrafică, ”Un minut de dans sau UF!!!”.
Acum 50 de ani, cel mai important coregraf de origine română, Gigi Căciuleanu, debuta ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub îndrumarea lui Miriam Răducanu. De altfel, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!” îi este dedicat „Măiastrei”, aşa cum o numeşte artistul pe Miriam Răducanu. De fiecare dată spectacolul prezentat de „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” va fi diferit, aşadar, spectatorii pot reveni în seara următoare, ca sa vadă cu totul altceva.
În cele doua seri de spectacol, spectatorii vor putea admira alaturi de Gigi Caciuleanu şi Paul Ilea, pe Ana Vişan şi Andrei Iancu, doi tineri dansatori deosebit de talentati ai „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”.
“Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii şi cuplul de dansatori, vor trebui să “facă faţă”, să se adapteze, în “stare de urgenţă”, fanteziei sale de moment. Vor memora partitura coregrafică şi bineînţeles cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, le vor integra şi interpreta, cât se poate de bine, pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma finală. La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt. şi, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator…Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf !!! ”, declară Gigi Căciuleanu.
“E uşor să înveţi un rol şi apoi să-l interpretezi, dar noi vom inventa pe scenă un minut de dans, de fiecare dată altul. E multă nebunie în spatele unui minut da dans. Va fi un spectacol foarte personal şi foarte greu pentru mine!”, a declarat Gigi Căciuleanu despre noua sa creaţie coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”.
„Scena Teatrului Mic, pe care am debutat în urmă cu 50 de ani, e o scenă superbă. Spaţiul în care creezi e foarte important. Teatrul Mic are un public diferit, minunat. În acest spectacol, mă voi arăta acestui public aşa cum sunt, ca dansator şi «făcător» de dans. Acest minut de dans nu va fi «aranjat». Nu ştiu cum va fi. Sunt doi dansatori, compozitorul si autorul în acest spectacol. Un alt personaj va fi, însa, Mozart. Dacă spectacolul ar fi avut alt nume, ar fi fost «Mozart Bobârnac». Aş vrea ca Mozart să dea un «bobârnac», un impuls, acestui spectacol, aşa cum am primit şi eu odată unul, de la Miriam Răducanu ”, declară Gigi Căciuleanu.
„Ne vedem din nou, la mai puţin de un an de la premiera Fabrika, care a fost nu doar un succes, ci şi o mare bucurie. S-a deschis un drum, a fost făcut un pas, acum facem altul. Gigi Căciuleanu se traduce pe sine nu doar în dans, ci şi în vorbe. Gigi este şi un mare poet, iar mişcarea este pentru el şi artă exactă, şi poezie. Publicul va recunoaşte semnătura lui Căciuleanu în dansatorii săi, aşa cum a recunoscut amprenta lui Miriam Răducanu asupra lui Gigi însuşi ”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România , Moldova şi Bulgaria .
„Gigi Căciuleanu Romania Dance Company va aduce la Teatrul Mic un public foarte special. Acest spectacol va fi unul deosebit, si, ca urmare, este foarte important pentru noi. Întâlnirea pe care am avut-o cu Gigi pentru aceste două spectacole a fost ca o roată, o spirală a reîntoarcerii la tinereţe, la poezie”, a declarat Mihai Dinvale, directorul Teatrului Mic.
Muzica îi apartine “omului orchestră” Paul Ilea, căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi să le dezvolte în felul său, cu cât mai multă “drăgăstoasă ireverenţă”. Pe scenă vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Ana Vişan şi Andrei Iancu, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.
Producătorul spectacolului este Fundaţia Art Production, în parteneriat cu Teatrul Mic.
Parteneri: Radio România Cultural, România Liberă, RFI România, Şapte Seri, Port.ro, revista Accente, Kult Studio.
Biletele se găsesc la Teatrul Mic , în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas, benzinăriile OMV şi Carrefour) şi online pe www.eventim.ro.