spot_img

Corul de copii „Allegretto”, la New York

Marți, 30 iunie 2015, ora 19.00, la ICRNY, sala Auditorium (200 East 38 Street, New York, NY 10016), Institutul Cultural Român de la New York (ICRNY)  vă invită la un concert special al corului de copii „Allegretto” din București. Intrarea este  liberă.

Acest eveniment urmează seriei de concerte susținute de corul de copii în cadrul prestigiosului Festival Coral Internațional „The Rhythms of One World” (TROW) 2015, prezentat de Fundația Ambasadorilor Prieteniei, în trei locații consacrate:

Vineri, 26 iunie, ora 18.30
Concertul de deschidere a Festivalului
General Assembly Hall – Sediul Națiunilor Unite (ONU)

Sâmbătă, 27 iunie, ora 18.00
Concertul Prieteniei
New York University – Eisner & Lubin Auditorium / Kimmel Center, 4th Floor

(60 Washington Sq. South, New York, NY 10010)

Luni, 29 iunie, ora 19.30
Concertul de închidere a Festivalului
Lincoln Center – Alice Tully Hall

(1941 Broadway, New York, NY 10023)

Festivalul internațional TROW a debutat în 2012, când, pe durata unei săptămâni, s-a bucurat de o audiență de peste 5.000 de spectatori, între care numeroși ambasadori, oficialități și prieteni ai ONU, precum și de o transmisie TV live în Manhattan, prin Time Warner Cable. Festivalul este considerat unic prin faptul că se concentrează nu numai pe performanțe muzicale de excepție, ci și pe rolul muzicii ca limbaj universal, ce promovează înțelegerea interculturală, fraternitatea și pacea între națiuni. Corul de copii „Allegretto” a concertat alături de alte formații corale de renume, din întreaga lume: „The Singing Angels” (SUA), Corul de Cameră „Ivan Filipović” (Croația) și Corul Centrului Național de Artele Spectacolului (China). Momente muzicale deosebite au fost oferite de Grupul de rock al ONU și de alți invitați speciali.

Concertul de deschidere a Festivalului, de la sediul ONU, aflat sub patronajul UNESCO, a celebrat împlinirea a 70 de ani de la semnarea Cartei ONU. Concertul a fost realizat, în mare parte, cu sprijinul Misiunii Permanente a României la ONU, iar Excelența Sa, doamna Ambasador Simona Miculescu a fost gazda evenimentului.

Grupul vocal „Allegretto”, de la Palatul Naţional al Copiilor din București, este coordonat de dirijoarea, compozitoarea și profesoara Adriana Codreanu, cea care l-a fondat în anul 1974, și de maestrul de sunet Radu Gherasim Chiriță. Componența corului – peste 20 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani – se schimbă periodic, odată cu trecerea timpului.

Până în prezent, formaţia „Allegretto” a efectuat 63 de turnee internaţionale şi a participat la peste 55 de concursuri şi festivaluri, la care a cucerit peste 50 de premii și disctincții, între care: Premiul Televiziunii Române pentru reprezentarea României în lume; Marele Premiu de Interpretare (Bari, Italia, 2001 și 2003); Medalia de Aur (Odessa, Ucraina, 1995); Trofeul de Aur (Konin, Polonia, 1996); Medalia de Argint la Concursul Mondial al Corurilor (Hong Kong, 2006); Marele Premiu (Mexic, 2005); Marele Premiu și două Premii Întâi (Israel, 2011); Titlul de “Ambasadori ai Prieteniei”, oferit de Guvernul Chinei; Premiul “Români pentru români”, oferit de Realitatea TV.

„Allegretto” a avut onoarea de a avea ca spectatori mari personalităţi ale lumii, precum Papa Ioan Paul al II-lea, Preşedinții Poloniei și Italiei, familia Preşedintelui G.W. Bush, Regii Jordaniei, Marocului, Belgiei și Olandei.

Copiii Corului Naţional „Allegretto” au susţinut, de-a lungul timpului, peste 1600 de spectacole şi concerte, dintre care peste 400 în străinătate, pe scene de renume din Grecia, Italia, Marea Britanie, Maroc, Iordania, Rusia, Republica Moldova, Mongolia, Polonia, Franţa, Turcia, Macedonia, Ucraina, Elveția. De asemenea, au cântat pentru copii în nenumărate şcoli și grădiniţe şi au organizat spectacole de binefacere în spitale şi aziluri de bătrâni. Formaţia a avut multiple colaborări cu Societăţile de televiziune din țară și de peste hotare.

Corul „Allegretto” este singurul grup muzical de copii din România care a cântat împreună cu Felicia Filip, Mariana Nicolesco, Ştefan Bănică Jr., Michael Jackson, Richard Clayderman, Toto Cutugno, Nicola di Bari, Rita Pavone, Natalia Oreiro, în concerte oficiale şi la emisiuni televizate. Repertoriul corului de copii include piese românești, dar și internaționale, clasice sau moderne, compuse, între alții, de Zeller, Lennon – McCartney, Mozart, Glen Miller, Michael Jackson, Toto Cutugno, Margareta Pâslaru, sau din folclorul românesc, rus și chinezesc.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508