spot_img

ElectroLive Session 2015, cel mai important Festival de Muzică electronică şi Arte vizuale din Moldova

ElectroLive Session, primul Festival Internaţional de Muzică electronică şi Arte vizuale şi totodată cel mai important eveniment din regiunea de Nord-Est a ţării, debutează la Iaşi, vineri, 22 mai 2015, începând cu ora 21.00. Centrul Expoziţional MOLDOVA, cel mai modern şi provocator spațiu pe care Iaşul îl deţine în acest moment, va fi gazda ediţiei de anul acesta. Cu certitudine, evenimentul anului în domeniul muzicii electronice, ElectroLive Session, promite o ediţie energizantă şi efervescentă, avându-i invitați pe unii dintre cei mai fresh şi impresionanți artiști români şi internaționali din zonele fierbinți ale muzicii electronice de calitate. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

„Make the city sound better” sau cum va deveni Iașul plin de ritm timp de două nopți

Sub motto-ul „Make the city sound better”, vor exploda pe scena ieșeană cele mai noi şi inovatoare sound-uri, pline de ritm şi captivante, făcându-se auzită muzica noului trend din regatul unit al electronicii. Line up-ul de excepţie este întregit de vizualuri surprinzătoare şi platforme de imagine neconvenționale, conceptul festivalului fiind completat de spațiul „mind-blowing”, care va oferi un univers impresionant celor ce doresc să trăiască experiențe la un nivel inedit.

Iubitorii muzicii electronice sunt invitaţi să petreacă două nopți memorabile alături de artiștii de renume, care vor propune noi viziuni asupra producției şi versiunii live a muzicii electronice contemporane.

TELEPOPMUSIK, EXTRAWELT, THROWING SNOW și ZAMILSKA vin pe scena ElectroLiveSession Iași

ElectroLive Session îi aduce pentru prima dată la Iaşi pe francezii de la TELEPOPMUSIK, una dintre cele mai importante trupe de muzică electronică din lume, cu un palmares de peste jumătate de milion de albume vândute pe glob de-a lungul carierei. Alături de ei, dar pentru prima oară în România, şi-a confirmat prezenţa EXTRAWELT, nume de referință în avangarda selectă a muzicii electronice germane, plasat în pole position la categoria „Best Live Act 2014” de „Faze”, revista cu cel mai mare tiraj din Germania. Din Marea Britanie, ajunge la Iaşi THROWING SNOW, londonezul electro, alesul caselor de producție și al celor mai cunoscute radio-uri din Londra.  Tot o premieră este ZAMILSKA, un adevărat fenomen al muzicii electronice, căreia i se oferă titlul de „regină a muzicii techno poloneze” în urma lansării, în 2014, a albumului său de debut, „Untune”.

ROCHIȚE, grupul care-a încântat lumea-ntreagă, vine la ElectroLiveSession

Invitaţi din „crème de la crème” a muzicii electronice romaneşti vor întregi această armadă a explorării sunetului augmentat de tehnologie: ROCHIŢE, unul dintre cele mai interesante grupuri de muzică electronică şi poate cel mai bine păstrat secret al scenei muzicale româneşti, apreciat în festivaluri şi evenimente de prestigiu din Londra, Berlin, Haga, Roma, Viena; VLAD CAIA, producător în mare ascensiune care, alături de Cristi Cons, a înființat proiectul SIT, impresionând ringuri de dans din întreaga lume, propriul lor label, Amphia, aflându-se în prim-planul muzicii electronice din România; TOMMA ALISTAR, nume relativ nou pe scena muzicii electronice româneşti, producător învăluit în mister şi totodată un proiect incitant ce combină beat-urile cu puls de dans, spaţialitatea nordică şi melodicitatea instrumentală; CASETOFOANE, cel mai nou experiment românesc care trasează noi coordonate pentru viitorul muzicii electronice, recondiționând beat-uri retro și tot ce e expirat din muzica disco a anilor ’80; CĂLIN, bucureşteanul recunoscut pentru colajele de sound-uri armonioase, în care se regăsesc stiluri muzicale diferite adunate preponderant în jurul genului Electronica. Şi nu în ultimul rând vom fi fascinaţi de Silviu Vişan aka DREAMREC, stâlpul de temelie al VJing-ului românesc, artist complex implicat în proiecte din cele mai diverse, de la video şi graphic design, la instalaţii concept alaturi de colectivul Apparatus 22 şi ANDREI COZLAC, cel mai valoros artist vizual ieşean, ale cărui proiecte de dată recentă au implicat importante colaborări cu renumitul regizor Radu Afrim.

Informații utile ElectroLiveSession

Abonamente în avans:  60 lei/ 2 zile, se pot achiziţiona de pe www.iabilet.ro , din reţeaua de distribuţie IaBilet şi din locaţiile partenere: Underground the Pub, Cafeneaua Acaju, Teos Cafe, Cărtureşti- Palas Mall, Stud Pass – Iulius Mall

Abonamente în seara festivalului: 80 lei/2 zile, se pot achiziţiona de la intrare.

Bilete: 45 lei/seară, disponibile doar la intrare, în ambele seri ale festivalului.

Transport:

autobuzele R.A.T.P. numerele 14 barat si 41 barat pe traseul: Rond Copou – Podu Roș – CUG II

autobuzele UNISTIL: numărul 27,  pe traseul Tătărași Nord – Baza 3 – Frigorifer – CUG II  și numărul 44, pe traseul: Piața Dacia – Gară Nicolina – Frumoasa – CUG II

Parteneri principali: Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Institutul Francez Iaşi, Institutul Cultural German Iaşi, Institutul Polonez Bucureşti.

Parteneri media principali: Kiss FM, Agerpres, Music Channel.

Parteneri de promovare: Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, IasiFUN, AltIași.ro, Radio România Iași, Iașul Cultural, Tele M, Radio U, Radio HIT, Semne Bune, AgențiadeCarte.ro

Parteneri speciali: Zile şi Nopţi, BestMusic, Palas Mall, Iulius Mall, StudPass.

ElectroLive Session este un proiect al Asociaţiei Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală, organizat în parteneriat cu Underground the Pub.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508