După o anchetă amănunţită, Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu anunţă că a aflat de unde au venit cele două tinere în rochii de epocă, cele care s-au instalat în curtea instituţiei miercuri, 6 mai 2015 şi joi, 7 mai 2015. Bucureştenii pot vedea acest loc începând de vineri, 15 mai 2015, de la ora 19.00.
Muzeul Municipiului Bucureşti- Palatul Suţu revine cu explicaţii privind bizarul eveniment petrecut în curtea instituţiei, pe 6 şi 7 mai 2015. Muzeul a avut parte de o vizită ciudată, miercuri, 6 mai 2015, atunci când două domnişoare îmbrăcate în rochii de epocă s-au aşezat la o măsuţă instalată în curtea Palatului Suţu şi nu au dorit să explice motivul pentru care se află acolo. Vizita s-a repetat şi în ziua următoare, timp de trei ore, când cele două domnişoare au băut ceai, cerând să nu fie deranjate şi refuzând să ofere clarificări privind motivul vizitei.
În urma anchetei desfăşurate, s-a descoperit că cele două tinere au ieşit din timp- mai precis, din “Timpul Oraşului”- noua expoziţie permanentă a Muzeului Municipiului Bucureşti, schimbată după 20 de ani, după un concept nou şi inedit. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 15 mai 2015, de la ora 19.00.
“Expoziţia permanentă este o călătorie începută în prezent, care se îndreaptă spre trecut. Această călătorie în trecut este segmentată în aşa fel încât fiecare spaţiu expus să reprezinte o perioadă istorică de referinţă din evoluţia oraşului şi a evenimentelor care s-au petrecut pe teritoriul acestuia. Această linie a timpului este reprezentată printr-un panou grafic care marchează cronologia inversă prin date, momente importante, personaje, obiecte de patrimoniu, clădiri şi cuvinte cheie, în funcţie de perioada parcursă în această călătorie spre trecut. Grafica panoului are rol de comunicare vizuală a aspectelor istorice legate de evoluţia oraşului Bucureşti şi de obiectele expuse, cât şi de a contribui la ambianţa acestei călătorii în timp.”, explică directorul muzeului, dr. Adrian Majuru.
În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor găsi totodată elemente interactive şi media, pentru a fi implicaţi activ în descoperirea unor poveşti de altădată.