spot_img

Fundația Calea Victoriei organizează cursuri în luna noiembrie

Fundația Calea Victoriei vă așteaptă în luna noiembrie cu un program divers de cursuri și ateliere pentru toate gusturile. Ca în fiecare lună, am pregătit și cursuri noi în diverse domenii, alături de numeroasele ateliere care au deja tradiție în Fundație.Poți alege ce îți place, ce te pasionează și ce te interesează, după pofta inimii. Vrei cursuri despre artă? Vrei să înveți despre muzică? Te interesează cunoștințe despre nutriție? Sau poate brandingul personal?

Pentru cei interesați de artă și de partea ei practică, alături de cursurile de pictură în acuarelă și de istoria artei, am pregătit un atelier deosebit prin tehnica folosită și prin raritatea lui. Atelierul de Mozaic, susținut de artistul plastic Teodora Vărzaru, din 15 Noiembrie , vă introduce în tainele uneia dintre cele mai vechi și mai spectaculoase arte decorative. Veți putea înfrumuseța diverse suprafețe cu bucățele de marmură, gresie, ceramică smalțuită și sticlă colorată.

Melomanilor le-am pregătit un eveniment dedicat uneia dintre cele mai strălucitoare epoci stilistice: Muzica de cameră BAROC: grație, strălucire și glorie, cu pianista Andreea Butnaru, în 15 Noiembrie . În Sala de Operă a Conservatorului, pianista Andreea Butnaru va intra în dialog muzical cu Barockerii Universității de Muzică din București. Etalon al supremului rafinament, muzica barocă i–a însoțit pe regii Franței în asceniunea lor și a fost fundalul intrigilor de curte.

Dacă ești pasionat de vizual și de cultura japoneză, sau vrei să afli de unde vine entuziasmul a mii de tineri pentru animația niponă, cursul De ce ne plac Anime-urile? Mitologie și cultură Japoneză, cu Alice Teodorescu, din 21 Noiembrie este potrivit pentru tine. Analizăm imaginarul și mitologia din spatele animeurilor pornind de la întrebarea Cât de japoneză este animația japoneză?

În cazul în care istoria este domeniul tău favorit, te invităm să te lași fermecat de cea mai frumoasă dintre povești la cursul De la gloria Bizanțului la strălucirea Renașterii, susținut de istoricul Monica Neațu, din 20 Noiembrie. Fără rigiditate și abundență de date, ne apropiem de faptele istorice cele mai marcante prin anecdote și informații neașteptate legate de gloriosul Bizanț, vechiul Constantinopol și influența lor asupra culturii Europene.

Dacă vrei informații despre nutriție și gastronomie, Atelierul de Nutriție: „Suntem ceea ce mâncăm”, cu Ruxandra Maria Pleșea, din 6 Noiembrie îți oferă reperele pe care le dorești. Află ce înseamnă să mănânci sănătos, ce conține o dietă echilibrată, cum să îți personalizezi dieta, ce trebuie să luăm în considerare în alegerea mâncărurilor și multe alte date utile.

Iar pentru domeniul comunicare interpersonală, prezență publică și storytelling, îți prezentăm Cursul de Branding personal, cu Anca Baniță, din 19 Noiembrie. Ce te diferențiază de ceilalți? Ce te face memorabil? Acest curs te ajută să-ți răspunzi la asemenea întrebări și să transmiți un mesaj clar și consistent despre tine.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la  www.victoriei.ro

Poți alege din programul Fundației Calea Victoriei:

Atelier de Nutriție: „Suntem ceea ce mâncăm”, cu Ruxandra Maria Pleșea, din 6 Noiembrie

Atelier de Arheologie: aventura marilor descoperiri, cu Cătălin Pavel, din 7 Noiembrie

Stăpânirea tracului și valorificarea emoțiilor în Public Speaking, cu Irina Ungureanu, din 7 Noiembrie

Atelier de tehnici de Relaxare, cu actrița Marcela Andrei, din 8 Noiembrie

Bucureștiul grecesc: Familii, monumente și întâmplări memorabile, în 8 Noiembrie 2014

Antrenează-ți Memoria prin tehnici de Teatru, cu Smaranda Caragea, din 10 Noiembrie

Storytelling în public speaking, cu Marinela Rață, din 10 Noiembrie

Atelier de Scenaristică – Cum se scrie un Film?, cu Vlad Trandafir, din 11 Noiembrie

Introducere în DIPLOMAȚIE, cu Nicolae Drăgușin, din 13 Noiembrie

Atelier de Mozaic, cu Teodora Vărzaru, din 15 Noiembrie

Atelier de Vorbire în public – Secretele unei prezentări de succes, cu Iulia Ivanov, din 15 Noiembrie

Muzica de cameră BAROC: grație, strălucire și glorie, cu pianista Andreea Butnaru, în 15 Noiembrie

Atelier de Charismă și magnetism, cu Andrei Dunuță, din 17 Noiembrie

Cum să Comunicăm Eficient?, cu Claudia Desjardins, din 18 Noiembrie

Curs de Branding personal, cu Anca Baniță, din 19 Noiembrie

De la gloria Bizanțului la strălucirea Renașterii, cu Monica Neațu, din 20 Noiembrie

De ce ne plac Anime-urile? Mitologie și cultură Japoneză, cu Alice Teodorescu, din 21 Noiembrie

1906: Jubileul Regal, în 26 Noiembrie 2014

Echilibrul casei mele. Atelier de FENG – SHUI, din 24 Noiembrie

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508