Marţi, 28 octombrie 2014, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti-Verona (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului de proză scurtă, „În mijlocul lucrurilor” de George Mihalcea. Volumul apare la Editura Trei. Cartea „În mijlocul lucrurilor” este un puzzle de crochiuri ale vieţii de cuplu, care poate fi amuzantă, tensionată, hâtră, profundă sau superficială, alături de schiţe ale contemporaneităţii.
“George Mihalcea îşi asumă cu lejeritate rolul de prozator glossy, gata să agaţe toate problemele middle-class-ului inteligent de azi, de la sexualitate până la infidelitate sau dezumanizarea într-o societate pusă pe fast forward. Ceea ce nu face totuşi din În mijlocul lucrurilor o colecţie de poveşti scurte cu fiţe, ci o carte în care (auto)ironia, umorul negru şi decupajul intertextual sunt la ele acasă.” – Alex Goldiş, critic literar
“În compoziţiile lui George Mihalcea, oamenii şi destinele lor suburbane se împletesc în crearea unui univers care se roteşte precum un imens şi neliniştit Cub al lui Rubik. Ne întâlnim mereu în mijlocul lucrurilor, fără să avem timp să ne cunoaştem, descrie un personaj sursa nefericirii perpetue şi, cu fiecare pagină, o altă cameră e trasă în dreptul privirilor noastre, spre a confirma că nu există o soluţie. Grupate în ultimul capitol, Microficţiunile sunt punctul forte al cărţii. Nu pentru că ar reprezenta un exerciţiu de adaptare a literaturii la epoca Twitter, ci pentru că lovesc cu forţa unor gloanţe, stârnind mici cutremure interioare. Probabil că aşa ne vom aminti viaţa când va fi să nu mai fie.” – Adrian Georgescu, jurnalist şi scriitor.
George Mihalcea s-a născut în Ploieşti, 1 aprilie, 1979. Este absolvent al Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti, matematică-fizică. A studiat Jurnalism la Şcoala Superioară de Jurnalistică. Este licenţiat în Jurnalism şi Litere, la Facultatea de Litere, Universitatea de Vest Timişoara. A debutat în presă la Radio România Tineret, apoi reporter la redacţia Literatură-Arte a Radiodifuziunii Române. În 2004, ajuns la Radio Guerrilla, redactor prezentator de ştiri, specializat în jurnalism de film. În 2011, conceput o revistă de film, Cinematique, supliment al revistei Zile şi Nopţi. În acelaşi an, început Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti. În 2012, ocupat locul trei la concursul literar Reţeaua Literară cu povestirea “Aventurile lui Robinson şi ale bunicului său mort, Thales”. În 2013, apărut în volumul colectiv Ficţiuni reale, Editura Humanitas.