Vineri, 23 mai 2014, de la ora 18.00, la Atelier 030202 (Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti), vor avea loc două evenimente. „4# Golden Frame 030202”, Dan Raul Pintea (live painting) & Bogdan Rancea (electronic performance), curator Mihai Zgondoiu, va avea loc în curtea galeriei, iar vernisajul expoziției „Rocada”, de Cosmin Paulescu (foto, obiect-instalație) se va desfășura în interiorul galeriei. Aceste proiecte vizuale sunt selectate în NAG#8 (Noaptea Albă a Galeriilor) și sunt evenimente paralele în BB6 (Bucharest Bienale 6). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
GOLDEN FRAME 030202 este un spațiu de artă experimentală situat în curtea Galeriei de Artă Contemporană ATELIER 030202 din București (Sala Nouă a Teatrului de Comedie, str. Sfânta Vineri nr. 11).
GOLDEN FRAME 030202 este o ramă aurie de tablou clasic cu dimensiunile de 200×300 cm, montată pe zidul galeriei ATELIER 030202. În acest spațiu-ramă artiștii vor performa prin diferite forme de exprimare vizuală și experimentală.
GOLDEN FRAME 030202 încurajează şi sprijină tineri artişti vizuali și creatori de muzică contemporană proeminenţi pentru spaţiul artistic românesc și internațional. Sprijină creaţia contemporană în ariile tematice ale artelor vizuale de nișă, ale artelor muzicale şi spectacolului viu; crează un patrimoniu cultural imobil cu valoare inovativă (lucrari de artă contemporană, documentare video de profil, interviuri artiști); încurajează practici artistice participative şi dezvoltarea de noi forme de expresie artistică (performance-uri, improvizaţii live de sunet și imagine); propune un experiment artistic vizual, muzical, performativ de valoare pentru schimbarea mentalităţilor, pentru pluralitate estetică şi diversitate culturală.
Proiectul abordează un format participativ, care asigură implicarea activă a publicului. Actul creator devine public. Actul creator devine spectacol!
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Dan Raul Pintea s-a născut la Sibiu în 1981. În 2004 a absolvit Facultatea de Arte Plastice, departamentul de Grafică al Universităţii de Arte şi Design, Cluj Napoca, unde și-a susținut şi masteratul în 2006. A lucrat un an în cadrul Universităţii ca şi tehnician serigraf dar văzând că nu-şi poate dezvolta propriile proiecte s-a întors în Sibiu, pentru a-şi putea prioritiza gândurile.
Devenind conştient de puterea lor, a devenit interesat să le exprime prin mijloace vizuale cât mai directe şi eficiente. Per ansamblu, abordările sale artistice sunt mai degrabă atipice dar în acelaşi timp reflectă situaţia inoculării în cultură şi societies.
Începând cu 2007 a expus în galerii precum Sala Dalles (RO), Ivan Gallery (RO), 26 Gallery (RO), Anca Poterașu Gallery (RO), Victoria Art Centre (RO), Trypthycon (DE), 115 Gallery (RO), Visual Kontakt (GER), Program Gallery (POL), Pavilion (RO), Studiobruck (RO), Steambox (IRL).
În 2010-2013 a fost reprezentat de Anca Poterașu Gallery, alături de care a participat la Preview Art Fair din Berlin, în 2011.
Acum locuiește şi lucrează în Sibiu. www.pinteadanraul.com
Bogdan Rancea este artist vizual de mai bine de șapte ani, adus aici de entuziasmul pentru arta vizuală, dar și de pasiunea pentru muzica electronică. În ultimii patru ani, a început cursuri de pian și armonie și a descoperit complexitatea muzicii clasice, care acum prinde contur în noile sale colaje muzicale ori compoziții.
Puteți regăsi o parte din experimentele sale de compoziție pe pagina de Soundcloud. https://soundcloud.com/rancea
ROcada este o metafora vizuală ce prezintă într-un mod ironic strategii contextuale ale politicii autohtone. Acestea sunt personalizate sub forma unui joc de șah ce preia forma hărții României. ROcada de față nu ține cont de culoarea jucătorului. Ea se produce între cele două tabere în plină competiție. ROcada este însăși personificarea Lupului care își schimbă blana, dar năravul nu.
Cosmin Paulescu aka Cozo, s-a născut în Craiova în anul 1970. În 1996 a absolvit Academia Națională de Arte din București la secția Artă Murală, clasa Prof. Ion Stendl. După absolvire obține o bursă de studii postuniversitare la Academia Rietveld din Amsterdam, Olanda.
Din 1997 este cadru didactic la Universitatea Națională de Arte din București iar în prezent este Conf. Univ. Dr., Decan al Facultății de Arte Decorative și Design. S-a făcut remarcat la începutul anilor ‘90 datorită performanțelor sale artistice neconvenționale, activând cu precădere în zona instalației și a performance-ului.
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt, APAU Ritual
Sponsor: Murfatlar România SA
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Senso TV, Cultura, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro, TV City