spot_img

Dezbateri și lansări de carte la Kilipirim

În cadrul ediției din primăvara 2014 a Târgului de carte Kilipirim, târg de carte cu discount, vor avea loc mai multe evenimente pentru cititorii care vor trece pragul Sălii Dalles din București, locul în care se desfășoară această ediție. Dezbateri, întâlniri, lansări de carte, toate vor prilejui discuții cu mai mulți scriitori printre care și Nora Iuga, daniel Cristea-Enache, Mircea Diaconu, Mihaela Miroiu, Tatiana Niculescu Bran etc.


Astfel, vineri, 21 martie 2014, începând cu ora 18:30, Editura Litera le invită pe iubitoarele de literatură la un eveniment special dedicat cărţilor de dragoste: „Primăvara lecturilor romantice” – o întâlnire cu cele mai frumoase colecţii de dragoste: ”Alma – Iubiri de poveste”, ”Cărţi Romantice” şi ”Romantic Suspense”. În cadrul evenimentului se va discuta despre cele mai frumoase poveşti de dragoste care au prins viaţă prin intermediul cărţilor, despre autoare îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, dar şi despre motivele care fac aceste cărţi atât de iubite de numeroşi cititori. Fiecare persoană care va participa la întâlnire va primi cartea ”Magia destinului”, de Nora Roberts şi revista Libertatea pentru Femei, alături de o surpriză parfumată oferită de Florăria Amazon. În plus, cele mai norocoase participante vor avea şansa să câştige seturi de produse cosmetice.

Sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu ora 12.00, Editura Polirom și membrele comunității 121.ro le dau întâlnire iubitorilor de literatură la „Prânzul de lectură”, un eveniment care își propune să aducă în discuție dramele cotidiene ale vieții urbane. Reunit sub tema „Să fie succesul un pact cu diavolul?”, evenimentul are ca punct de plecare romanul ”Răzbunarea se îmbracă de la Prada”, de Lauren Weisberger (Polirom, 2014), continuarea cunoscutului bestseller ”Diavolul se îmbracă de la Prada”. La dezbatere vor lua parte fashion designerul Lena Criveanu și Daniela Kammrath, managerul 121.ro.

Tot sâmbătă, 22 martie 2014, de la ora 13.00, Editura Polirom organizează dezbaterea cu tema „Ce înseamnă Literatura de azi?”, un eveniment care readuce în prim-plan volumul Literatura de azi, semnat de criticul literar Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013). La dialog, alături de autorul volumului, vor mai participa scriitoarea Nora Iuga și cunoscuta teoreticiană feministă Mihaela Miroiu.

De la ora 14.00, sâmbătă, 22 martie 2014, Mircea Diaconu va lua parte la Kilipirim la o întâlnire cu cititorii şi la o sesiune de autografe, prilejuite de apariția romanului ”La noi când vine iarna”, reeditat de curând de Editura Polirom. Un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri. Alături de scriitor, la eveniment va participa și criticul Bedros Horasangian.

Și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran se va întâlni cu cititorii în cadrul ediției din această primăvară a târgului de carte Kilipirim: sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu ora 15.00. Evenimentul, la care scriitoarea îi va avea alături pe criticul literar Daniel Cristea-Enache și pe antropologul Vintilă Mihăilescu, este prilejuit de apariția romanului ”Povestea domniței Marina” – un volum care este pe cale sa devină un bestseller, asemeni celorlalte cărți semnate de cunoscuta autoare.

Sâmbătă, 22 martie 2014, de la ora 16.00, echipa Bookaholic ne propune o discuție despre literatură și lectură, cu tema „Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi”. Cum ar fi cel mai bine să citim un text sau altul pentru a beneficia pe deplin de tot ceea ce are el de oferit?, Câte modalităţi de lectură există şi care sunt cele mai potrivite pentru a citi ficţiune?, La ce te uiţi când deschizi o carte?, Dar un roman sau un volum de poeme?, Cum vezi dincolo de cuvinte?, Cum simţi un text? – acestea sunt doar câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns la evenimentul organizat în cadrul târgului de carte Kilipirim.

Tot sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu ora 17.00, Editura Univers îi invită pe iubitorii de carte la o discuție pe tema „Plăceri vinovate: cărţi mici şi cărti mari”, un eveniment la care se vor alătura și membrii echipei Hyperliteratura.

„Astrologia, între rădăcinile antice şi utilitatea modernă” – aceasta este tema dezbaterii care va avea loc sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu ora 18.00, la Kilipirim. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, cu participarea Mihaelei Dicu, cunoscut astrolog profesionist, autoare a volumelor Astrologie orară şi Numerologie practică, şi Dan Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Astrologilor din România.

La etajul Sălii Dalles, în cadrul Festivalului de Spiritualitate şi Terapii Complementare ‘A Noua Dimensiune’, vizitatorii vor putea achiziţiona cărti şi produse ezoterice sau pot participa la programul permanent de conferinţe pe teme generale de dezvoltare personală sau tehnici de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508