Miercuri, 2 octombrie 2013, ora 20:00, la Biserica Adventista de Ziua a Șaptea (Str. Independenței nr. 19, Timișoara), are loc al VI-lea concert din festivalul internațional Timorgelfest 2013. Concertul este susținut de formația corală Laudes Christi dirijată de Lucian Onița, iar la orgă va acompania Struță Cristina.
Programul concertului este alcătuit din lucrări corale camerale din repertoriul spaniol și românesc. Lucrările prezentate sunt: Juan Alfonso Garcia (n. 1935): Ecce Panis angelorum; Ernani Aguiar (n. 1950): Salmo 150; Francesco Guerrero (1528-1599): Canite Tuba – cu acompaniament de orgă; Tomasso Da Vittoria (1548 -1611): O magnum mysterium; Gavril Musicescu (1847-1903): Cine, cine; Gheorghe Cucu (1882-1932):
Pre Tine Te laudăm; Eusebie Mandicevski (1857-1929): Și era la ora a șasea; Gavril Musicescu (1847-1903): Doamne buzele mele; Gabriel Uță (n. 1959): Ceasul rugii; Vasile Burciu (n.1939): Zidește în mine; Gabriel Uță (n.1959): Edenul meu – cu acompaniament de orgă.
Lucian Oniță și-a început formarea muzicală la Şcoala de Muzică din Arad, iar între anii 1990 şi 1993 a fost elev al Liceului de Muzică Ion Vidu din Timişoara. În perioada 1996-2001 a frecventat cursurile secţiei de canto a Facultăţii de Muzică din Timişoara, la clasa sopranei Michaela Grama Stefan. Între anii 2003 şi 2005 a urmat cursurile de master în dirijat la clasa profesorului Diodor Nicoară. Este doctorand în cadrul Universităţii de Vest Timişoara, abordând ca temă de cercetare Operele mozartiene cu subiect roman.
În prezent este artist liric al Filarmonicii Banatul Timişoara, desfăşurând şi o intensă activitate
solistică. De asemenea, în perioada 2007-2012 a predat ca și asistent universitar asociat al Facultăţii de Muzică din Timişoara, dirijor al ansamblului coral al secţiei canto, desfăşurând o bogată activitate şi în acest domeniu, începând cu anul 2011 este profesor de canto la Colegiul Național de Artă Ion Vidu, Timișoara. Din anul 2012 este maestru de cor al
Festivalului de Operă din St. Margarethen – Austria (Carmen – G. Bizet, 2012; Boema – G. Puccini, 2013). Este dirijor al Corului Ion Vidu din Lugoj şi a colaborat, de asemenea, cu orchestra Facultăţii de Muzică Timişoara. Este fondatorul și dirijorul grupului coral cameral mixt Laudes Christi. Alături de acest ansamblu coral a susţinut numeroase concerte, atât în ţară cât şi în străinătate, şi a participat frecvent la Festivalul Muzicii Sacre al Filarmonicii Banatul. În anul 2001, grupul coral obţine premiul I la secţiunea interpretare muzică vocală, la Festivalul Naţional de Creaţie de la Tg. Mureş. În iunie 2003 participă la ediţia a XVI-a a Festivalului Coral Internaţional Ion Vidu din Lugoj. Repertoriul corului este divers ca stil, cuprinzând piese muzicale din preclasicism, baroc, romantism, compozitori români contemporani şi negro-spirituals. Alături de maestrul Diodor Nicoară, drept îndrumători în arta dirijatului i-au fost maeştrii dirijori Peter Oschanitzky şi Remus Taşcău.
Ca şi solist a susţinut recitaluri în Statele Unite ale Americii (între anii 1997 şi 2002) și a avut onoarea unor colaborări susținute cu Filarmonicile de Stat din Oradea, Arad, Târgu Mureș, Pitești și Timișoara, cu Domul Romano-Catolic din Timișoara și cu Opera Naţională Timişoara. Lucian Oniţă a asigurat partea de bas a unei vaste palete de lucrări vocal-simfonice, printre care amintim: Stabat Mater de G. Rossini, Oratoriul de Crăciun de J.S. Bach, Der Messias și Te Deum de G. Fr. Händel, Die Schöpfung, Paukenmesse și Stabat Mater de J. Haydn, Missa Sollenele de Ch. Gounod, Missa Încoronării şi Requiemul de W.A. Mozart, Simfonia a IX-a și Missa în Do major de L. Van Beethoven, Recviemul German de J. Brahms, Stabat Mater și Missa nr. 2 în Sol major de Fr. Schubert, Coronationalis Messe de Fr. Liszt. Repertoriul vocal-simfonic este completat de o plăcută prezență pe scena teatrului liric în spectacole precum Flautul fermecat și Don Giovanni (Leporello) de W.A. Mozart, operă cu care a avut reprezentații în România (Timișoara) și Germania (Wildsburg, Balingen, Marl, Germering), Gianni Schicchi (Gianni Schicchi) de G. Puccini, Trubadurul (Ferrando) de G. Verdi, Bărbierul din Sevillia (Bartolo) de G. Rossini și Boema (Schaunard) de G. Puccini.
Cristina Struța este absolventă cu bacalaureat la Colegiul Național de Artă Ion Vidu din Timișoara, la clasa de orgă (2012). Face parte din generația de tineri organiști timișoreni. În prezent este studentă la Conservatorul din Timişoara, anul II la clasa de orgă a Prof. univ. dr. Felician Roșca la Facultatea de Muzică din Timișoara și studentă la Facultatea de Științe Politice, Departamentul Relații Internaționale. În anul 2012 a obținut premiul III la Concursul Internațional de orgă de la Szeged, Ungaria. A concertat în Timișoara, Oradea, Reșița, și în țări din Europa: Ungaria, Franța, Italia, Serbia. Este inițiatoarea unui grup cameral și se remarcă ca prezentatoare a concertelor sub genericul ,,De la începuturi la J. S. Bach”.