spot_img

Horia Mihail şi Pianul Călător, prin parcurile bucureştene

Pianul călător cu numărul 3, din cadrul proiectului cu același nume care îl are protagonist pe pianistul Horia Mihail, înainte de a părăsi Bucureștiul, va face o plimbare prin parcurile Capitalei. De la Sala Radio va poposi în foişoarele din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, pe 13 şi 14 aprilie 2013, unde, de la ora 17.00, vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. În timp ce Horia Mihail străbătea ţara încântând mii de spectatori cu muzica lui Beethoven şi cu măiestria sa artistică, cel de-al treilea pian călător aştepta nerăbdător, la sediul Radio România (instituţia ce îl va incredinţa spre folosinţă comunităţii locale din Tulcea) să plece şi el la drum spre destinaţia finală a turneului Pianul Călător 2013.


Copii, părinţi şi bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Beethoven le va însoţi plimbarea sau joaca. Cei mai curioşi dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător soseşte în parc, este descărcat, montat, acordat şi apoi face pentru prima dată cunoştinţă cu pianistul Horia Mihail, pe care îl va însoţi, o săptămână mai târziu, în călătoria către o serie de oraşe din ţară în care nu există piane de concert performante, care să permită susţinerea unor astfel de evenimente.

„În spiritul dorinţei noastre de a oferi bucureştenilor produse culturale de calitate ne-am alăturat cu entuziasm partenerilor de la Radio România Cultural în organizarea evenimentului Pianul Călător. Ne bucurăm că am putut susţine această iniţiativă şi sperăm ca publicul să fie cel puţin pe măsura talentului lui Horia Mihail”, spune dna Mihaela Păun, directoare ARCUB.

După ce se va plimba în parcuri, pianul se va întoarce la Sala Radio şi tot acolo va reveni şi pianistul Horia Mihail, pe 17 aprilie, cu un recital în care va interpreta sonatele Patetica, Sonata Lunii, Appassionata de Beethoven şi pe 19 aprilie pentru Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian şi orchestră de acelaşi compozitor, pe care îl va interpreta acompaniat de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Jin Wang. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Cea de-a treia ediţie a turneului Pianul Călător, desfăşurată în perioada 24 martie – 27 aprilie 2013, este organizată de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo

Traseul poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Eveniment recomandat de Radio România

Organizatori: Radio România Cultural şi Accendo

Coproducători:TVR 2 si Radio România Regional

Parteneri: ARCUB, Orchestrele şi Corurile Radio, Societatea de Muzică Veche, Continental Hotels

Partener oficial: Volkswagen – Das Auto

Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, România liberă, Academia Caţavencu, SPECTACULAR, Sapte Seri, Observator Cultural, Cocor, Cocor Media Channel, agentia de carte.ro, Sales Express, Business Review, Tango, Ziare.com, Money TV, TV Accent Tulcea, Teleradio Moldova.

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Braşov, Filarmonica de stat din Piteşti, Filarmonica de stat din Timişoara, Casa de cultură din Sânnicolau Mare, Asociaţia culturală Pro Bartok din Sânnicolau Mare, Primăria din Sânnicolau Mare, Filarmonica de stat din Braşov, Filarmonica de stat din Piteşti, Filarmonica de stat din Oradea,Academia de Muzică din Cluj, Filarmonica de stat din Tg. Mureş, Filarmonica de stat din Sibiu, Casa de cultură din Mediaş, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Primaria Municipiului Tecuci, Muzeul Mixt Tecuci, Casa de Cultura Tecuci. Casa de cultură din Roman, Primaria Municipiului Roman, Sala cu orgă din Chişinău, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Primaria din Tulcea

Itinerar Recitaluri:

24 MARTIE, Sânnicolau Mare, Castelul Nako, Recital (pe Pianul Călător 2)

25 MARTIE, Timişoara, Sala Capitol, Recital

29 MARTIE, Braşov, Cercul Militar, Recital

2 APRILIE, Piteşti, Casa de Cultură, Recital

5 APRILIE, Oradea, Sala Filarmonicii, Recital

6 APRILIE, Cluj Napoca, Academia de Muzică, Recital

9 APRILIE, Târgu Mureş, Palatul Culturii, Recital

17 APRILIE, Bucureşti, Sala Radio, Recital

Itinerar concerte cu orchestra:

28 MARTIE, Braşov, Cercul Militar, Concert cu orchestra

11 APRILIE, Sibiu, Sala Thalia, Concert cu orchestra

12 APRILIE, Mediaş, Sala Traube, Concert cu orchestra (pe Pianul Călător 1)

19 APRILIE, Bucureşti, Sala Radio, Concert cu orchestra

25 APRILIE, Chişinău, Sala cu Orgă, Concert cu orchestra

Itinerar Pianul Călător:

13 APRILIE, Bucureşti, Parcul Cişmigiu, Recital Pianul Călător

14 APRILIE, Bucureşti, Parcul Herăstrău, Recital Pianul Călător

20 APRILIE, Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu, Recital Pianul Călător

21 APRILIE, Tecuci, Casa de Cultură, Recital Pianul Călător

22 APRILIE, Roman, Casa de Cultură, Recital Pianul Călător

27 APRILIE, Tulcea Teatrul Jean Bart, Recital Pianul Călător

Toate recitalurile şi concertele încep la ora 19, iar recitalurile din parcuri încep la ora 17.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508