Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat pe contul său de facebook că scriitorul Dan Lungu a câştigat concursul pentru conducerea Muzeului Literaturii Române din Iaşi. „Sunt bucuros să vă anunţ că ieri, 23 ianuarie, consilierii județeni au aprobat rezultatul final al concursului de proiecte de management pentru ocuparea postului de Director al Muzeului Literaturii Române, precum și numirea domnului Dan LUNGU în funcția de Director al instituției amintite. Consiliul Județean, prin Muzeul Literaturii Române, dar și cu ajutorul celorlalte instituții de cultură din subordine, va crea sinergia necesară pentru a readuce Iașul pe harta culturală a Europei. Îi urez mult succes şi îi doresc o activitate rodnică în funcţia de director al Muzeului Literaturii Române!”, a scris Cristian Adomniţei. Dan Lungu este unul dintre cei mai traduşi scriitori români contemporani. Între 22-25 martie 2013, el este invitat de Centrul Naţional al Cărţii din Franţa la Salonul de Carte de la Paris.
Dan Lungu va fi primul mentor al programului „SCRIITOR, adjectiv.”, în cadrul căruia va susţine cursul de scriere creativă, axat exclusiv pe proză, timp de 8 săptămâni, în perioada 25 ianuarie-25 martie 2013. Întâlnirile se vor desfăşura sâmbăta, de la 10.00-12.00, în cadrul librăriilor Librarium din Iaşi (Avant-Garde şi Palas).
Dan LUNGU este unul dintre cei mai traduşi scriitori din noua generaţie, unele dintre cărţile sale fiind publicate în numeroase limbi de circulaţie internaţională. Conferenţiar la Catedra de Sociologie a Universitatăţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Dan Lungu a urmat studii postdoctorale de sociologie la Sorbona şi a fost redactor al revistei Au Sud de l’Est (Paris). În 1996, iniţiază la Iaşi grupul literar Club 8. În 2001 şi 2002, redactor-şef al revistei culturale Timpul. În 2005, face parte din grupul de scriitori români invitaţi în cadrul programului „Les belles étrangères”, Franţa. Una dintre cărţile sale, Sînt o babă comunistă! (roman aflat deja la a treia ediţie) se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, avându-i ca protagonişti pe Luminiţa Gheorghiu, Marian Ralea şi Ana Ularu, iar versiunea ei franceză a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet, Franţa, 2008). Dintre cărţile sale amintim: Sînt o babă comunistă!, Băieţi de gaşcă, Raiul găinilor, Proză cu amănuntul, Cum să uiţi o femeie, În iad toate becurile sînt arse.
FELICITĂRI şi FRUMOASE REALIZĂRI!