spot_img

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie/ Tu nu citeşti poezie?

În perioada 2-5 iunie 2010 are loc prima ediţie a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie/ Tu nu citeşti poezie?”, un eveniment cultural coordonat de Ioan Cristescu (iniţiatorul Serilor de literatură şi muzică” de la Muzeul Naţional al Literaturii Române, editor Tracus Arte) şi realizat cu sprijinul asistenţilor şi colaboratorilor de proiect: Gabriela Mareş, Miruna Vlada, Cosmin Perţa şi Andrei Ruse. Parteneri media ai evenimentului: Fabrica de Literatură, Radio România Cultural, Smart FM, Observator Cultural, Luceafărul de dimineaţă, B24 FUN. Totodată, Târgul Naţional al Cărţii de Poezie” este un proiect recomandat de AgenţiadeCarte.ro şi de “Maratonul de Poezie şi Jazz”, ediţia a II-a (4 iunie 2010, ora 22.00, timp de 7 ore neîntrerupte, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”).

Evenimentele din cadrul “Târgului Naţional al Cărţii de Poezie”, unde sunt invitate nume importante ale poeziei române contemporane, care vor susţine recitaluri şi vor dezbate pe teme stringente de actualitate culturală, se vor desfăşura în spaţiile Uniunii Scriitorilor din România-Sala Oglinzilor (Calea Victoriei nr. 115, Bucureşti), la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, şi în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bdul Dacia nr. 12, Bucureşti).

Programul TNCP, Ediţia I-a

Miercuri 2 iunie 2010

12.00               Rotonda M.N.L.R., Bvd Dacia nr 12

Conferinţă de presă. Deschiderea TNCP.

Prezintă Lucian Chişu, Ioan Cristescu, Gabriel Chifu, Andra Rotaru.

18:30               Sala Oglinzilor – U.S.R

Clubul de lectură Institutul Blecher

ediţie specială în cadrul TNCP

Lectură de poezie:

Angela Marinescu

Magda Cârneci

Simona Popescu

Rita Chirian

Diana Geacăr

Ana Dragu

Moderator: Claudiu Komartin

Muzica de Aurelian Octav Popa

Joi 3 iunie 2010

15.00               Rotonda M.N.L.R., Bvd Dacia nr 12

Colocviu în parteneriat cu Institutul Cultural Român

Starea traducerilor de poezie română în străinătate

Invitaţi: Rezidenţii programului de traduceri ICR, poeţi, traducători,

Lidia Vianu (coordonatoarea Masterului de Traduceri Literare de la

Universitatea Bucureşti) şi masteranzii săi.

Moderator: Florin Bican

17.00               Biblioteca Metropolitană

Lectură de poezie:

Constantin Abăluţă

Valeriu Mircea Popa

Ofelia Prodan

Daniel D Marin

Gabriela Toma

Moderator Miruna Vlada

19.00              Sala Oglinzilor – U.S.R.

Calea Victoriei 115

Lectură de poezie:

Radu Vancu

Stoian G Bogdan

Ştefan Manasia

Constantin Acosmei

Marin Malăicu-Hondrari

Claudiu Komartin

Moderator Cosmin Perţa

Vineri 4 iunie 2010

15.00              Rotonda MNLR bvd Dacia nr 12

Colocviu: Starea poeziei contemporane

Invitaţi:

Alexandru Muşina

Carmen Muşat

Cosmin Ciotloş

Eugen Negrici

Paul Cernat

Mihai Iovanel

Moderator: Mircea Martin, amfitrion: Lucian Chişu

18:30                Sala Mircea Eliade – Biblioteca Metropolitană

Dezbatere FDL.RO – Fabrica de literatura

Poezia pe hârtie sau poezia Online?

Invitaţi: bloggeri, poeţi

Moderator: Andrei Ruse

Sâmbătă 5 iunie 2010

15.00               Sala Oglinzilor – U.S.R.

Masă rotundă: 20 de ani de la dispariţia cenaclului Universitas

Invitaţi:

Caius Dobrescu

Horia Gârbea

Simona Popescu

Ovidiu Verdeş

Iulian Costache

Ioan Es. Pop

Radu Sergiu Ruba

Marius Oprea

Paul Vinicius

Moderator: Mircea Martin

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508