Joi, 25 octombrie 2012, ora 18:30, la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti va avea loc o nouă ediţie a evenimentului “Formula 3”. Invitaţi: scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari şi regizorul Tudor Giurgiu.
Marin MĂLAICU-HONDRARI (n. 29 ianuarie 1971) este poet, prozator, traducător. A publicat cărţile: Zborul femeii pe deasupra bărbatului, poeme, Editura Eikon, 2004 (Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intenţiilor, roman, Editura Vinea, 2006, Editura Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a, Apropierea, roman, Editura Cartea Românească, 2010, La două zile distanţă, poeme, Editura Charmides, Bistriţa, 2011. Este prezent în antologiile de poezie Camera, La Neagra, Jazz şi poezie. A publicat poeme şi articole în majoritatea revistelor de literatură din România şi a susţinut mai multe lecturi în ţară şi în străinătate (Novi Sad, Veneţia, Viena, Leipzig). I-au apărut poeme şi fragmente de proză în reviste şi antologii din străinătate, în limbile sârbă, maghiară, franceză, spaniolă, germană, engleză. Printre traducerile sale se numără Luis Landero – Portretul unui bărbat imatur (Editura All), Mario Vargas Llosa – Visul celtului (Editura Humanitas), Mario Vargas Llosa – Călătoria către ficţiune. Lumea lui Juan Carlos Onetti (Editura Humanitas). A tradus poezie de autori hispanici precum Alejandra Pizarnik, Roberto Bolaño, Nicanor Parra. Între 2002 şi 2007 a trăit în Spania, exercitând diverse munci ca paznic de noapte la un parc de maşini, şoferul unui avocat, spălător de maşini, culegător de măsline şi de vie.
Tudor GIURGIU (n. 1972, Cluj) a absolvit, în 1995, Academia de Film şi Teatru, secţia Regie-film. A fost director de creaţie în cadrul Atomic TV, primul post local de muzică din România (între 1998 şi 1999).
Din 2002 până în 2005, a fost directorului Festivalului Internaţional de Film Transilvania, primul festival internaţional de film de lungmetraj din România. A lucrat cu regizori români precum Lucian Pintilie, Radu Mihăileanu şi Nae Caranfil. Filmele Train de Vie, E pericoloso sporgersi sau Prea târziu au fost premiate în Rotterdam, Veneţia, Montreal, Karlovy Vary.
A lucrat cu cele mai importante agenţii de publicitate şi formaţii din România – videoclipul Innocent Thoughts a primit Premiul pentru Cel mai bun videoclip în 1997. Este producătorul filmului Marele Jaf Comunist (coproducţie Les Films D’Ici – BBC – ZDF – France2, selectat pentru festivalul documentar IDFA şi premiat la festivalurile din Madrid, Pessac, Gyor).
A regizat documentarul Hausmeister, premiat la Festivalul Dakino 2000 cu Premiul Criticii şi cu Premiul pentru Cel mai bun regizor. A fost selectat în 2003 pentru a participa la Berlinale Talent Campus, workshop din cadrul Festivalului de Film din Berlin, iar în 1997 a participat la proiectul Artslink, devenind artist resident la 911 Media Arts Center din Seattle.
Printre producţiile sale cele mai cunoscute se numără Marele jaf comunist(2004), Legături bolnăvicioase (2006), Katalin Varga (2009), Undeva în Palilula (2012), Despre oameni şi melci (2012).