De curând, la Casa de Pariuri Literare, a apărut volumul “Biblidioteca” de Mihail Vakulovski. Romanul apare după “Student la Chişinău. Tovarăşi de cameră”, apărut în 2011, la Editura Cartea Românească.
“Am mai citit o dată „Biblidioteca” (în curs de apariţie la CDPL; joi va apărea un fragment pe blogul editurii – încă nu l-am ales, că m-a prins istoria asta şi pînă n-am recitit-o nu m-a lăsat), mi-a transmis o tensiune foarte intensă, o stare care mă domină de cînd am terminat lectura (…)
(„Biblidioteca” nu seamănă deloc cu „Tovarăşi de cameră”; e şi terminată înainte, de fapt, chiar dacă „Tovarăşi…” e începută cu mult înainte)”, scria, pe blogul său, autorul, la începutul lunii iunie a.c.
Mihail VAKULOVSKI este absolvent al Universităţii de Stat din Moldova şi, din 2002, doctor în filologie la Universitatea Bucureşti, cu o teză coordonată de Nicolae Manolescu. Autor al volumelor de poezie: “Nemuritor în păpuşoi”, “Caiet cu zmei de care n-am mai ridicat niciodată nici măcar în copilărie, TU” (cu Al. Vakulovski), Tatuaje, Odada, Piatra lui Sisif sub limba lui Demostene, ИЛЬ ПЛЁ, Autobiografie. A mai publicat: Nicolae Manolescu (monografie), Holocaustul evreilor români. Din marturiile supravieţuitorilor (istorie recenta), nEUROCHIRURGIE (teatru), Portret de grup cu generaţia „optzeci”. Poezia (critică literară), Tiuk! (antologie de proză Klu) (cu Al. Vakulovski). Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi Premiul Soros (1997), Marele Premiu Underground Literar (2001), Premiul Zona alternativă (2002), Premiul revistei Tomis pentru cel mai bun traducător (2008), Premiul revistei Timpul pentru critică literară (2010). Membru ASPRO şi al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Blog: http://vakulovski.livejournal.com/. Redactor-şef la revista Zile şi Nopţi, redactor la Sunete, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk!