Astăzi, 17 aprilie 2010, ora 11:30, Librăria Cărtureşti din Timişoara (de pe str. Mercy) vă invită la o lansare a “Cărţii pericolelor pentru băieţi” de Conn şi Hal Iggulden, Editura Vellant (2009), într-un mod neconvenţional, făcând noduri într-un atelier “profesionist”. Evenimentul este organizat de Cărtureşti şi Asociaţia Cercetaşii Munţilor din România.
Un ghid pentru “băieţii între 8 şi 80 de ani”, “Cartea pericolelor pentru băieţi” adună la un loc sfaturi practice, tehnici de supravieţuire, noţiuni de cultură generală şi sugestii de lectură care transformă volumul într-un “teren de joacă pentru imaginaţie”.
Cartea se adresează deopotrivă generaţiei “playstation” căreia se ambiţionează să-i deschidă apetitul pentru jocul în aer liber, pentru bricolaj şi lectură, dar, căreia, mai ales, îi vorbeşte, într-un alt fel, despre istorie şi eroism, cât şi părinţilor din generaţia “supracompensare” cărora le va smulge un zâmbet nostalgic şi, poate, le va reaminti valoarea timpului petrecut alături de copii “făcând” lucruri.
“Cartea pericolelor pentru băieţi” este, în acelaşi timp, un ghid practic, un roman de aventuri şi o enciclopedie. Capitolele de cultură generală îi vor ajuta pe cititori să să înţeleagă fenomenele naturale şi să cunoască istoria lumii. Fără a avea vreo clipă pretenţii de rigoare ştiinţifică, această carte este ca un manual de vacanţă iar “temele” pentru acasă îi vor face plăcere chiar şi celui mai îndărătnic şcolar. Coduri secrete, dinozauri, bătălii celebre, vânătoare, astronomie, mitologie şi toate acele lucruri de interes (pentru băieţi, cel puţin), laolaltă cu lecţii de curaj, patriotism şi putere de sacrificiu; figuri legendare dar şi poveşti despre fapte extraordinare ale unor oameni obişnuiţi.
Cartea s-a bucurat de un uriaş succes de public în ţări precum Marea Britanie şi Statele Unite, câştigând în 2007 titlul de Cartea Anului în cadrul Galaxy British Book Award