Vineri, 28 octombrie 2011, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti va avea loc un concert susţinut de soprana Patricia Brady Danzing, concert prin care aniversează 30 de ani de concerte caritabile în România. Va interpreta lucrări din creaţia lui Mozart şi din folclorul irlandez alături de Florin Ormenişan, Iacob Ormenişan, Hortenzia Romanitan şi de Orchestra Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale dirijată de locotenent colonel Aurelian Gheorghiţă. În pauza concertului, Patricia Brady Danzig va acorda autografe pe cartea pentru copii pe care a lansat-o recent în Statele Unite.
Patricia Brady-Danzig are o interesantă poveste legată de România, care porneşte în 1980 şi continuă şi acum. Patricia Brady-Danzig a venit de multe ori în România şi înainte de 1989, dar şi după aceea, în ultimii 20 de ani având posibilitatea de a se implica concret, în afara propriei cariere şi în activităţi care o desemnează ca pe un virtual ambasador cultural în relaţiile muzicale România – Statele Unite. Ea a fondat Professional Bicultural Development Associates, o organizaţie prin care susţine realizarea unor concerte şi recitaluri în Statele Unite de către muzicieni din România şi de asemenea obţinerea unor burse la universităţi americane pentru tinerii studenţi.
În 2001, soprana americană a avut trei apariţii în România, la Craiova, în Recviemul de Mozart şi la Bucureşti, în Aula Palatului Cantacuzino, unde a sustinut un recital solistic, iar apoi la Ateneul Român, unde a interpretat Cântece populare româneşti de Tiberiu Brediceanu, cu acompaniament orchestral. În 2002, Patricia Brady-Danzig a revenit pentru un turneu de concerte în Republica Moldova şi România. Anul 2003 o readuce pe Patricia Brady Danzig în România în cadrul unui turneu în estul Europei, care cuprinde România şi Ungaria. În acelaşi an lansează şi CDul From Romania With Love, dedicat atracţiei ei pentru muzica românească. În acelaşi an are întâlniri cu importante personalităţi ale muzicii româneşti şi continuă acţiunile de susţinere a tinerilor muzicieni români şi de creare a unor punţi între România şi S.U.A. pe plan artistic, atât prin intermediul cursurilor de măiestrie pe care le susţine periodic, cât şi prin iniţiativele personale de a invita tineri muzicieni români pentur schimburi de experienţă în S.U.A.
Revenind în România în 2005, Patricia Brady Danzig a conferenţiat in cadrul simpozionului Enescu şi America organizat de Centrul Cultural American de la Bucureşti la sala Studio a Ateneului Român. După încheierea festivalului, a susţinut un concert alături de Filarmonica din Giurgiu, cu Cântece populare româneşti de Tiberiu Brediceanu, orchestrate de Sabin Păutza, programul mai cuprinzând lucrări enesciene. Apariţiile ei pe scene din întreaga ţară au continuat în anii următori, în recital, alături de diferite orchestre din ţară, sau alături de tânărul tenor Florin Ormenişan.