Sâmbătă, 14 mai 2011, ora 19:00, la Teatrul de pe Lipscani din Bucureşti (sala Rapsodia), va avea loc spectacolul „RENCONTRES”, o piesă de un incredibil umor, care dinamitează clişeele. Un spectacol epuizant, cu actori care au o condiţie fizică de maratonişti, iar inteligenţa lor şi modul în care îşi traduc corporal poveştile, te iau prin surprindere. Scenariul şi regia acestui spectacol sunt semnate de Dragoş Huluba şi Violeta Totir, care sunt şi interpreţii rolurilor principale. Subit recognoscibile, personajele în alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile poveşti de amor din „Casablanca”, „Titanic”, „Singing in the Rain”.
Se spune că cel mai greu pe scenă este să reprezinţi lucrurile cele mai obişnuite din viaţă, acţiunile pe care oamenii le fac aproape inconştient. Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosită de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joacă”, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor. Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare.
Dan Puric urmăreşte în stilul promovat, ca şi discipolii săi, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esenţializat. „Rencontres” este o… „întâlnire” cu harul celor ce vor să comunice sincer şi direct, emoţie publicului. „Rencontres” a avut cronici favorabile şi în presa străină, după ce a participat în Cehia, la un festival Internaţional al Artelor Spectacolului, în luna octombrie a anului trecut la Festivalul Internaţional de Teatru de la CAIRO (Egipt) şi în luna noiembrie 2010 la Festivalul Internaţional de Teatru de la DRESDA (Germania).
„Rar un asemenea spectacol în lumea teatrală de azi… un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigură a unui talent inteligent”. (Dan Puric)