Miercuri, 20 aprilie 2011, ora 18:30, la Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, va avea loc o seară poetică, cu scriitorii Magda Cârneci, Sorin Gherguţ şi Romulus Bucur, în cadrul evenimentului “Formula 3”. Evenimentul este organizat de revista Observator Cultural.
Magda Cârneci (n. 1955, Gârleni) este poetă, eseistă, prozatoare, traducătoare. A urmat studii de istoria artei la Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu” din Bucureşti şi a beneficiat de burse internaţionale de studii şi cercetare în literatură şi artă (Fulbright, Getty, Soros, Comunitatea Europeană). Şi-a susţinut doctoratul în istoria artei la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris (1997). A debutat în 1980, cu volumul de poezie Hipermateria, la Editura Cartea Românească. A publicat mai multe volume de poezii în limba română (O tăcere asurzitoare, Haosmos, Poeme politice) şi volume de eseuri (Arta anilor 80. Texte despre postmodernism,Poetrix). A publicat în franceză volumele Psaume (1997) şi Trois saisons poétiques (2008), volumul Chaosmos în olandeză (2004, tradus de Jan Willem Bos) şi volumul Chaosmos în engleză (2006, tradus de Adam J. Sorkin şi de autoare). Poeziile sale sunt traduse în 13 limbi şi au apărut în numeroase reviste internaţionale. În 2011, a publicat, la Editura Cartea Românească, romanul Fem. Magda Cârneci este o traducătoare activă din literatura franceză, engleză şi americană şi dirijează colecţia bilingvă de poezie internaţională „Gemini“ a Editurii Paralela 45. Este membră a Parlamentului Cultural European şi preşedintă a PEN-Club România.
Sorin Gherguţ (n. 1973, Bucureşti) este absolvent al Facultății de Litere din București (Secţia „Română-Franceză“) și al masteratului de lingvistică teoretică. A debutat în 1989, în Suplimentul Literar Artistic al Scânteii Tineretului, cu un grupaj de versuri prezentat de scriitorul Ion Băieşu. A frecventat Cenaclul „Litere“, iar o parte dintre poeziile citite acolo au fost publicate în volumul colectiv Tablou de familie (Editura Leka-Brâncuş, 1995), în care apare alături de T.O. Bobe, Svetlana Cârstean, Mihai Ignat, Cezar Paul-Bădescu şi Răzvan Rădulescu. A debutat individual cu volumul Time Out (Editura Timpul, Iași, 1998) şi a revenit cu un al doilea volum de poezie în 2011, Orice. uverturi & reziduuri, la Editura Pandora M.
Romulus Bucur (n. 1956, Arad) este redactor-şef adjunct al revistei de cultură Arca din Arad şi predă la Universitatea „Transilvania“ din Braşov. A debutat cu poezie în 1982, în volumul Cinci (împreună cu Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter, Mariana Marin şi Alexandru Muşina), Bucureşti, Litera. Alte volume ale sale de poezie numără: Greutatea cernelii pe hîrtie, Bucureşti, Albatros, 1984, Literatură, viaţă, Bucureşti, Cartea Românească, 1989,Dragoste & Bravură, Timişoara, Marineasa, 1995, Poetry at Annaghmakerrig (împreună cu Mircea Cărtărescu), Dublin, Dedalus Press, 1996,Cărticică pentru pisică, Braşov, Aula, 2003, O seamă de personaje secundare, Bucureşti, Tracus Arte, 2009. Este prezent în antologii precum Simone Reicherts-Schenk, Streiflicht. Eine Auswahl zeitgenössischer Rumänischer Lyrik, Kastellaun, Dionysos Verlag, 1994, Dieter Schlesak, Gefärlicher Serpentinen, Rumänische Lyrik der Gegenwart, Edition Druckhaus, 1998, Laurenţiu Ulici, Antologia poeţilor tineri, 1978-1982, Bucureşti, Muzeul Literaturii Române, 2005. Romulus Bucur a publicat şi două cărţi de critică:Poeţi optzecişti (şi nu numai) în anii ’90, Paralela 45, 2000, Mihail Sebastian, sau despre inconvenientul de a te fi născut evreu, Braşov, Aula, 2007.