La Editura Rao a apărut thrillerul “O meserie nepotrivită pentru o femeie” de P.D. James, în traducerea Irinei Stoica. Alături de Sir Arthur Conan Doyle şi Agatha Christie, P.D. James a intrat în 2008 în International Crime Writing Hall of Fame, a primit titlul de baronesă de Holland Park în 1991 şi a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic în 1983. Majoritatea dintre cele 20 de titluri ale autoarei au fost ecranizate.
Mark, fiul lui Sir Ronald Callender, s-a spânzurat în condiţii misterioase. Cordelia Gray, devenită unic proprietar al Agenţiei de Detectivi Pryde, este angajată de Sir Ronald ca să afle motivele din spatele aparentei sinucideri a lui Mark. Pe măsură ce Cordelia pune cap la cap faptele şi sapă totmai adânc în secretele bine ascunse ale familiei Callender, ea descoperă că Mark avea mulţi prieteni, dar şi un duşman de moarte.
Phyllis Dorothy James s-a născut la 3 august 1920, Oxford, Anglia. Primul ei roman, Cover Her Face, a fost publicat în 1962. Acţiunea multora dintre romanele sale are ca fundal domeniul criminalistic şi al serviciilor de sănătate, în care James a activat. Începând cu anii 1940, a lucrat în domeniul medical pentru a-şi îngriji soţul aflat în suferinţă şi cei doi copii. După moartea soţului, scriitoarea s-a angajat în administraţie, în cadrul unei secţii de criminalistică din Ministerul de Interne. Multe dintre romanele scriitoarei sunt plasate într-o comunitate închisă – o insulă, o clinică privată, un colegiu teologic.Dar P.D. James e urmaşa unei tradiţii literare de altă factură – Laurence Sterne, Henry Fielding, Oliver Goldsmith, Tobias Smollett.
Distincţii primite: Premiul pentru Cel mai bun roman din partea Mystery Writers of America (1971, 1973, 1986); GrandMaster Award din partea Asociaţiei MysteryWriters of America (1999); Macallan Silver Dagger pentru ficţiune din partea Crime Writers’ Association (1971, 1975, 1986); Diamond Dagger din partea Crime Writers’ Association (1986, pentru întreaga activitate); Deo Gloria Award (1999); EdgarAward pentru Cea mai bună lucrare critică/biografică (2009).