Luni, 28 martie 2011, ora 17:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională al Primăriei Sectorului 2 (strada J. L. Calderon nr. 39, Bucureşti), va avea loc o masă rotundă moderată de ambasadorul Andrei Magheru. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi de seamă ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.
La masa rotundă moderată de ambasadorul Andrei Magheru vor participa: David Bongard, şeful Antenei Regionale a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, care va prezenta şi mesajul transmis de domnul Abdou Diouf, secretarul general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi Fabienne Reuter, delegatul Comunităţii Franceze din Belgia Wallonie-Bruxelles.
În continuarea evenimentului va avea loc lectura unor poeme scrise de autori din spaţiul francofon, în interpretarea unor actori renumiţi ai scenei româneşti: maestrul Ion Lucian, directorul Teatrului Excelsior; Valeria Gagialov, societară de onoare a Teatrului Naţional;
Adela Mărculescu, societară de onoare a Teatrului Naţional; Paula Sorescu-Lucian, actriţă a Teatrului Excelsior.
În fiecare an, la 20 martie este sărbătorită „Ziua Internaţională a Francofoniei”.Această dată marchează semnarea, în 1970, la Niamey, în Niger, a convenţiei prin care a fost creată Agenţia de Cooperare Culturală şi Tehnică (A.C.C.T.), care în prezent poartă numele de Agenţia Interguvernamentală a Francofoniei, reprezentând principalul operator al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (O.I.F.).
Ziua Internaţională a Francofoniei este sărbătorită de către aproape 9 milioane de locutori de limbă franceză din cele 75 de state şi guverne care fac parte din Organizaţia Internaţională a Fracofoniei (56 membre şi 19 observatori). Aceasta are ca principale scopuri în activitatea desfăşurată: promovarea limbii franceze şi a diversităţii culturale şi lingvistice; promovarea păcii, democraţiei şi drepturilor omului; promovarea educatiei, informaţiei, învăţământului superior şi cercetării; precum şi dezvoltarea cooperării în slujba dezvoltării durabile.
România a intrat în Mişcarea Francofonă în 1991 cu statutul de observator, pentru ca doi ani mai târziu să devină membră cu drepturi depline. Ţara noastră a găzduit în 1998 cea de-a XII-a sesiune a Conferinţei Ministeriale a Francofoniei la nivelul miniştrilor afacerilor externe şi în 2006, Bucureştiul a organizat cel de-al XI-lea Sommet al O.I.F.