spot_img

Începe “Final Frontier”, primul târg de carte SF & Fantasy din România

În perioada 26-27 martie 2011, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti (Sala Oaspeţi), se va desfăşura prima ediţie a Târgului de carte SF & Fantasy. “Final Frontier” este organizat de bookblog.ro şi aduce la un loc întreaga literatură SF & Fantasy de pe piaţa românească, autori români ai genului, dar şi invitaţi din zone conexe: boardgames, benzi desenate, robotică. Cu ocazia târgului, printre alte titluri, vor fi lansate: antologia “Steampunk: a doua revoluţie”, “Oraşul oaselor” de Cassandra Clare, “Cerneală şi sânge” de Ştefana Czeller şi studiul “Utopia Moderna” de Mircea Opriţă. Intrarea la târg va fi gratuită.

Cititorii pot găsi la “Final Frontier” principalele titluri SF & Fantasy în limba română, aduse de editurile Leda, Millenium Books, Nemira, Tritonic, dar şi cărţi în limba engleză de la librăria online nautilus.ro.

magazinultau.ro va completa oferta de volume în limba română, oferind în plus eReadere şi tablete PC pentru a experimenta SF&Fantasy în format digital.

Latura ludică a târgului este reprezentată de revista de benzi desenate Comics, magazinul Robofun şi magazinul online de boardgames, tarabadejocuri.ro.

Editurile oferă la târg reduceri speciale şi lansează noi volume: antologia “Steampunk: a doua revoluţie”, “Oraşul oaselor” de Cassandra Clare, “Cerneală şi sânge” de Ștefana Czeller şi studiul “Utopia Moderna” de Mircea Opriţă.

Tot la faţa locului, publicul va putea învăţa cum se fac benzile desenate, în cadrul atelierelor susţinute de artiştii revistei Comics, şi vor putea intra în lumea boargameurilor prin prezentările de jocuri susţinute de Mihai Lalu.

Pentru cei pasionaţi de robotică: nu vă uitaţi roboţelul acasă. La târg îl puteţi înscrie la concursuri de sumo fight sau puteţi afla mai multe despre roboţeii făcuţi acasă, din prezentările celor de la Robofun.

“Final Frontier” este un prilej de socializare şi un loc de întâlnire pentru pasionaţii genului. Vor avea loc în fiecare zi dezbateri la care vor participa autori români de SF&Fantasy, care vor purta discuţii pe cele mai diverse teme: vampiri şi vârcolaci, 2012 şi sfârşitul lumii, filosofia de viaţă Star Wars, elemente fantastice în romanele lui Umberto Eco. De asemenea, sâmbătă, 26 martie 2011, va avea loc o prezentare în memoria regretatului scriitor Ion Hobana.

Printre invitaţii la târg se numără: Alin Apostol, Raluca Baceanu, Mihnea Columbeanu, Oliviu Crâznic, Ştefana Czeller, Balin Feri, Ştefan Ghidoveanu, Mihail Gramescu, Michael Hăulică, Bogdan Hrib, Eugen Lenghel, Oana Stoica Mujea, Dodo Nita, Florin Pitea, Liviu Radu, Cristian Tamaş, Cristian M. Teodorescu, Marian Truţă, Horia Nicola Ursu şi Dan Ursuleanu.

“Iată o iniţiativă excelentă a celor mai simpatici şi de treabă cititori, cei care îţi mai şi spun ce cred despre cărţile pe care le-au citit. Un târg de carte F&SF ne va arăta – sper ca în fiecare an – că vorbim despre un gen literar popular, cu un public aparte, cu o piaţă în plină dezvoltare.

Pentru mine vestea organizării acestui târg a fost prima mare bucurie a anului. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.“, a declarat Michael Hăulică, director editorial la Editura Millennium Books şi unul dintre cei mai cunoscuţi autori români ai genului.

“Observăm cu bucurie efervescenţa stârnită în ultimul an în jurul curentului Science Fiction şi Fantasy, manifestată prin numărul crescând de evenimente SciFi & Fi. Printre acestea, se remarcă într-un mod extraordinar, primul targ de carte Science Fiction şi Fantasy din Bucureşti, organizat de partenerii noştri, bookblog.ro. Ne place să credem că promovarea continuă a literaturii Science Fiction şi Fantasy de către Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy a contribuit într-o oarecare măsură la apariţia acestui eveniment, care se poate transforma, prin reiterare, într-un catalizator esenţial al creaţiei Science Fiction şi Fantasy din România.“, a spus Eugen Lenghel, PR SRSFF.

Programul complet al evenimentelor îl găsiţi aici:http://finalfrontier.ro/program-evenimente/

Toţi vizitatorii vor participa la o tombolă organizată la finalul târgului, unde vor putea câştiga pachete de cărţi şi un boardgame oferit de tarabadejocuri.ro.

“Final Frontier” este organizat de bookblog.ro, în colaborare cu SRSFF (Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy). Mai multe detalii despre târg, cât şi programul complet găsiţi  pe http://finalfrontier.ro

Parteneri media:

121.ro, agentiadecarte.ro, ASBUB, ASF, ASID, ASUB, B24Fun, cititorsf.ro, clopotel.ro, descopera.ro, Jurnalul National, Level, metropotam.ro, OSE, PC World, port.ro, raluk.ro, Revista Echinox, Revista Galileo Online, Sapte Seri, Smart FM, Societatea Romana de Science-Fiction şi Fantasy,stiridebine.ro, Stud-Life.ro

bookblog.ro este cel mai important blog despre cărţi şi lectură de pe internetul românesc. În cei peste patru ani de existenţă, el a devenit un reper pentru tinerii pasionaţi de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine şi mai uşor cărţile care merită citite.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508