Revista ART OUT îşi exprimă liber ideile, nu propune doar formule de istorie şi critică de artă, ci adoptă o abordare personală prin care se raportează la subiect. Nimic nu e standard şi nici “bătut în cuie”, formal şi/sau clasicizant, ci interşanjabil, suspus schimbării şi adaptării continue. Revista îşi propune să ofere o interpretare personală trecutului, să analizeze prezentul şi să propună noi direcţii pentru viitor, toate acestea prin raportarea la domeniile artistice. Nu propune un canon, ci mai multe interpretări posibile. Echipa redacţională este formată din studenţi de la Universităţile de Artă si Arhitectură din Bucureşti şi din Cluj-Napoca, dar şi din redactori permanenţi, specialişti în domeniu.
Art Out – libertate, interpretare, actual.
Numărul revistelor de artă din România, şi mai ales din Bucureşti, este foarte mic. Se resimte o nevoie acută de a oferi publicului larg nişte direcţii de interpretare ale formelor de artă, design, arhitectură şi a evenimentelor contemporane, de a discuta mult mai sistematic, mai ferm şi mai sincer probleme ce ţin de patrimoniu, conservare şi restaurare.
În România, aşa cum ştim cu toţii, se acordă o importanţă extrem de redusă artei, arhitecturii, designului, urbanismului, patrimoniului, conservării şi restaurării. De aici şi absenţa revistelor de artă pe piaţă.
De aici şi o anume neînţelegere generală a artei şi a arhitecturii, a principiilor ce ţin de patrimoniu şi de conservare, prin extensie chiar şi a culturii şi a rolului acesteia.
În tot acest context în care ne încadrăm, lansăm revista ART OUT pentru a mai aşeza o cărămidă în sensul promovării şi dezbaterii problemelor din domeniile menţionate anterior.
Ne adresăm atât specialiştilor în domeniu, cât şi publicului larg, iubitor de frumos şi interesat de arte, arhitectură, design, urbanism, patrimoniu, conservare şi restaurare.
Pentru început vom apărea în variantă electronică, apoi ne propunem ca revista să apară şi în varianta scrisă. Pentru o accesibilitate mult mai mare, vom apărea în versiune bilingvă, română- engleză.
Vom publica şi proiecte artistice individuale ale studenţilor din cadrul facultăţilor de profil, acestea sunt fie proiecte dezvoltate de ei, fie cele tratate de-a lungul orelor de atelier.
Suntem deschişi oricăror sugestii, păreri şi idei şi mai ales a …contribuţiilor şi colaborărilor.