Vineri, 20 decembrie, de la orele 18:00, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și Biblioteca ASTRA vă invită la un recital special, susținut de Ana-Maria Galea (voce) și Sorin Zlat – (pian).
Intrarea este LIBERĂ pe bază de înscriere la adresa: rezervari.ucimr@gmail.com
Ana Maria Galea și Sorin Zlat sunt doi artiști aflați în punctul deplinei conștiințe de sine, asumați, gata să își propună unul celuilalt exerciții sincere de creativitate și curaj fie în abordarea unor teme standard de jazz, a unor compoziții proprii sau a unor piese celebre românești.
Pentru seara dedicată aniversării orașului Sibiu, una dintre piesele alese în repertoriu aparține pianistului și compozitorului Mircea Tiberian, cunoscut de pe scenele Festivalului de Jazz de la Sibiu, dar și piese celebre dedicate sărbătorii de Crăciun precum „Silent Night”, „Legănelul lui Iisus” sau „Christmas Time is here”, dar și alte cântece celebre printre care „Așa începe dragostea”, „Love” sau „Close to you”, condimentate cu versuri aparținând lui Octavian Goga, poet născut la Rășinari, loc de naștere al filosofului Emil Cioran.
Ana-Maria Galea și Sorin Zlat ne propun un concert la granița dintre clasic și post-modern, la intersecția dintre mai multe culturi.
Despre UCIMR
Fondată în anul 1995, la inițiativa prim-violistului Filarmonicii bucureștene, Ștefan Gheorghiu, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizație nonprofit de utilitate publică, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea și răspândirea muzicii clasice, atât pe plan național, cât și internațional. UCIMR susține arta interpretativă, de la soliști, coriști și instrumentiști până la dansatori sau balerini, prin inițierea și implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experiență și promovarea artiștilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Asociația creează oportunități de afirmare dedicate tinerilor artiști, dar susține și activitatea artiștilor pensionari.
Biblioteca ASTRA Sibiu
Biblioteca ASTRA Sibiu este una dintre cele mai prestigioase instituții culturale din România, având o istorie bogată și o contribuție semnificativă la promovarea culturii și educației. Fondată în 1861, a devenit un important centru cultural, de cercetare și educație. Biblioteca ASTRA este, de asemenea, cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale, expoziții, conferințe și activități destinate să promoveze patrimoniul cultural și să încurajeze participarea comunității în activități culturale. De-a lungul anilor, a devenit un simbol al Sibiului și un important centru de învățare și cultură.