spot_img

Concert special la Filarmonica Brașov: Mădălin Voicu Jr. interpretează Mozart

Filarmonica Brașov deschide luna noiembrie cu o serie de evenimente muzicale de excepție, începând cu recitalul pianistic al tânărului și talentatului Nil Mladin, continuând cu un turneu vocal extraordinar susținut de două stele ale scenei lirice internaționale și culminând cu o seară Mozart, dedicată unui program simfonic sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. Săptămâna promite să încânte publicul brașovean cu o selecție muzicală variată și interpreți de prestigiu, oferindu-le o experiență culturală memorabilă.

Marți, 5 noiembrie – Recital de Pian cu Nil Mladin

Marți seară, în Sala Muzicii de Cameră, pianistul Nil Mladin, câștigător al Bursei Moștenitorii României, va captiva publicul cu un recital dedicat marilor compoziții pianiste ale clasicismului și romantismului. Programul serii va cuprinde Sonata Nr. 21, „Waldstein” de Ludwig van Beethoven, una dintre lucrările emblematice ale compozitorului, ce pune în valoare virtuozitatea și sensibilitatea interpretului. Nil Mladin va continua cu două dintre cele mai iubite impromptu-uri din Op. 90 de Franz Schubert, Nr. 3 și Nr. 4, pline de lirism și delicatețe. Recitalul se va încheia cu „Variațiuni pe o temă de Corelli” de Serghei Rachmaninov.

Miercuri, 6 noiembrie – Turneul Național „Zâmbetul Muzicii” cu Teodora Gheorghiu și Sorin Coliban

Pe scena Filarmonicii Brașov va urca miercuri seara un duo deosebit: soprana Teodora Gheorghiu și bas-baritonul Sorin Coliban, care revin în România din Elveția și Austria pentru a aduce un strop de magie în cadrul turneului național „Zâmbetul Muzicii.” Acompaniați de pianista Diana Ionescu, cei doi artiști prezintă un program divers și captivant, ce cuprinde chansons, lieduri, arii și duete din opere renumite, inclusiv „Cenușăreasa” și „Don Giovanni.” De asemenea, publicul va putea asculta piese franțuzești rafinate de Henri Duparc și Reynaldo Hahn, lucrări românești îndrăgite de Tiberiu Brediceanu și melodii populare prelucrate de Constantin Brăiloiu. Avanpremiera turneului a avut loc deja la Ateneul Român din București, iar programul va fi prezentat în mai multe orașe din România, dar și internațional, în Lausanne și Roma.

Joi, 7 noiembrie – Seară Mozart cu Gheorghe Costin și Mădălin Voicu Jr.

Seara de joi va aduce pe scena Sălii Mari un concert simfonic deosebit, dedicat integral lui Wolfgang Amadeus Mozart, avându-i ca protagoniști pe dirijorul Gheorghe Costin și pe pianistul Mădălin Voicu Jr. Programul va debuta cu uvertura operei „Cosí fan tutte,” KV. 588, o piesă energică și plină de viață care deschide universul mozartian al serii. Acesteia va urma Concertul Nr. 23 în La major, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite lucrări pentru pian și orchestră, care va pune în valoare tehnica impecabilă și expresivitatea lui Mădălin Voicu Jr., un muzician cu o ascendență artistică de prestigiu și o prezență activă pe scenele naționale și internaționale. Concertul se va încheia cu Simfonia nr. 36 „Linz”, o lucrare monumentală a lui Mozart, ce va fi interpretată sub bagheta experimentatului Gheorghe Costin, bine cunoscut publicului brașovean pentru sensibilitatea sa artistică și repertoriul vast abordat de-a lungul carierei.

Joi, 14 noiembrie – Concert extraordinar cu Tiberiu Soare și Florin Ionescu-Galați

Săptămâna viitoare, Filarmonica Brașov va găzdui un alt eveniment remarcabil: un concert simfonic sub conducerea renumitului dirijor Tiberiu Soare, avându-l ca solist pe violonistul Florin Ionescu-Galați. Programul serii va include Concertul Nr. 1 în sol minor de Max Bruch, o capodoperă a repertoriului pentru vioară, ce promite să încânte publicul prin frumusețea sa lirică și forța dramatică. De asemenea, publicul va putea savura „Șeherazada” de Nikolai Rimsky-Korsakov, o lucrare simfonică plină de culoare și exotism, inspirată din poveștile „O mie și una de nopți,” care va încheia seara într-o notă de basm.

Aceste concerte și recitaluri vor aduce în fața publicului o selecție de muzică clasică de cea mai înaltă calitate, oferind o adevărată sărbătoare pentru iubitorii de artă, muzică și frumos. 

Foto concerte: Iosif Trif

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508