spot_img

”Stage Fright”, de James Longshore

  • James Longshore, actorul american stabilit în România, lansează cartea Stage Fright, care spune cu umor povestea personajului Chris Fisherman, un actor ce, după 25 de ani de activitate, decide să își încerce norocul în domeniul stand-up comedy.
  • Actorul născut și crescut în Manhattan, New York, este primul american care a jucat în limba română într-un serial de televiziune autohton – Tanti Florica, unde a împărțit platoul de filmări cu legendarul Florin Călinescu. 
  • Printre producțiile unde poate fi văzut se numără filmul Camera 609, care poate fi urmărit pe Netflix, sau în show-ul TV Poveste de familie, ce poate fi vizionat pe Antena Play. Totodată, actorul a realizat voice-over pentru mult lăudatul documentar realizat de Tudor Giurgiu, Nasty, disponibil pe HBO Max.
  • A jucat în numeroase filme alături de actori de talie mondială, nominalizați la Oscar, precum Vanessa Kirby în The World to Come sau John Malkovich în filmul care va fi lansat în curând, The Yellow Tie, ce spune povestea faimosului compozitor român Sergiu Celibidache.
  • Filmele la care a lucrat în România au fost proiectate și au câștigat premii la festivale prestigioase precum Berlinale, Biennale (Festivalul de Film de la Veneția), Cannes și San Sebastian, printre multe altele. 

James Longshore, actorul american stabilit în București, care spune că și-a trăit visul american aici, pentru că România i-a adus tot ceea ce visa pe când era student în Los Angeles, a publicat recent cartea Stage Fright, la Editura Creator. Volumul plin de umor abordează cu un strop de ironie și cu replici inteligente viața de actor în România, frica de a vorbi pe scenă dar și particularitățile culturii românești, văzute prin ochii unui american.

De ce a ales România?

Actorul născut și crescut în New York, care a locuit și studiat actoria în Los Angeles iar pentru o perioadă a locuit și la Paris, a lăsat marile metropole pentru București. Printre lucrurile pe care le apreciază la țara noastră se numără arhitectura și istoria locurilor – dealtfel, actorul locuiește într-o clădire cu istorie din centrul Capitalei, unde a trăit o vreme celebratul regizor Lucian Pintilie și spune că încă primește corespondență adresată lui. Produsele locale pe care le degustă cu entuziasm la piață reprezintă un alt motiv pentru care americanul îndrăgește viața aici, spunând că aceasta este o experiență de care nu te mai poți bucura în metropole mari precum New York.

„Cartea este despre un american care locuiește în România și despre ciocnirea dintre cele două culturi: cea americană și cea română. Dar tema cărții este una universală, cred eu. Suntem cu toții oameni, doar că ne exprimăm în limbi diferite. Am scris cartea având în minte atât publicul românesc, cât și pe cel american, lucru posibil datorită faptului că românii au o stăpânire remarcabilă a limbii engleze ca limbă secundară.

Pentru români, mesajul meu este că americanii nu sunt atât de diferiți de români și că românii nu ar trebui să se judece atât de aspru sau să se simtă inferiori, așa cum o fac deseori, nu doar față de americani, ci și față de restul lumii. Pentru americani, am vrut să arăt că multe dintre stereotipurile pe care le cunosc despre România nu sunt adevărate, că este, de fapt, o țară modernă, nu foarte diferită de a lor.

Plăcerea de a scrie cartea a venit din faptul că sunt un mare fan al comediantului Jerry Seinfeld, pe care chiar am avut ocazia să-l văd performând live, în adolescență, la Carnegie Hall din New York. Ce face Seinfeld în serialul său este să transforme observațiile sale amuzante în scene de comedie și să construiască o poveste în jurul acestora. Am vrut să iau observațiile și perspectivele mele pline de duh despre București și România și să le transform într-o poveste captivantă și profundă. Un fel de „Seinfeld” în România.

Sper ca cititorii să se bucure de carte la fel de mult cum m-am bucurat eu scriind-o.”, a declarat James Longshore.

Povestea lui James Longshore 

James Longshore a apucat calea actoriei încă din copilărie, jucând în prima sa piesă la vârsta de 7 ani – Shakespeare (A Winter’s Tale) apoi în producții realizate de Nickelodeon, MTV, jucând și pe scene de teatru Off Broadway. A urmat Liceul de Arte Creative și Spectacol din Philadelphia, iar una dintre piesele jucate în primul său an de liceu a fost Cântăreața cheală de Eugen Ionescu – s-a îndrăgostit complet de ea, așa că actorul simte că poate a fost mereu destinat să ajungă în România. Are o diplomă în Regie de Film de la Los Angeles Film School, cu o sub-specializare în producția de film, iar după finalizarea studiilor a deținut și condus pentru o vreme propria sa companie de producție cinematografică în L.A. Orașul Îngerilor este și locul unde a cunoscut-o pe frumoasa sa soție de origine română, Bianca Mina, cei doi căsătorindu-se în Beverly Hills. Colaborează des pe plan profesional cu soția lui, iar în 2019 a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Actor Neo-Noir la LANEFF, într-un film regizat chiar de ea, Trip in Paris. Cei doi s-au mutat în România în 2010, iar în 2012 James a pus bazele primului program de actorie în limba engleză din România: Acting in English by James Longshore

Filmele la care a lucrat în România au fost proiectate și au câștigat premii la festivale prestigioase precum Berlinale, Biennale (Festivalul de Film de la Veneția), Cannes și San Sebastian, printre multe altele. În 2020, a câștigat locul 3 la Finalele Regionale Europene ale World Monologue Games, reprezentând România.

James este, de asemenea, antrenor de accent american, metodă cunoscută sub numele de NAS, sau Neutral American Speech, fiind specializat în lucrul cu români, dar antrenând actori din toată Europa pentru diverse proiecte, inclusiv actori din Spania, Ucraina și Danemarca. Pentru producții internaționale în limba engleză a antrenat actori precum Florin Piersic Jr., Bogdan Iancu, Ana Ularu, Radu Iacoban, Daniel Nuță, Alexandra Dinu și Conrad Merricoffer.

Despre Stage Fright

Teama de scenă. Va fi momentul lui de glorie? Sau îl va distruge?

Chris Fisherman este un actor american care locuiește în București, România, alături de soția sa frumoasă și inteligentă, Ana, o scenaristă. Pe măsură ce scena de stand-up comedy prinde tot mai multă popularitate în București, Chris decide, după 25 de ani de actorie, să urmărească un alt vis: să devină comediant de stand-up, în mare parte la insistențele Anei. În România. În limba engleză.

Deși are mai puțin de 6 luni de experiență, Chris obține o întâlnire cu directorul de casting pentru un concurs românesc de stand-up comedy difuzat la o rețea națională de televiziune importantă. La întâlnire, este invitat să participe în emisiune. Va fi momentul lui de glorie? Sau îl va distruge? 

Cartea este publicată în România, în limba engleză, la Editura Creator și poate fi achiziționată de pe site-ul Libris.ro și alte site-uri de profil. Înfiinţată în 2016 la Brașov, Editura Creator, denumită inițial Libris Editorial, face parte din Grupul de Firme Libris, ce are aproape trei decenii de activitate în domeniul difuzării de carte şi muzică.

Editura Creator este un partener de încredere pentru scriitorii și profesioniștii din toate domeniile, un proiect deschis și dinamic care să crească vizibilitatea și să valorifice talentul și dedicarea, mizând pe trăsăturile recunoscute ale echipei Libris: promptitudine, seriozitate și profesionalism. Editura s-a impus ca marcă şi şi-a făurit propria istorie, având abilitatea de a se adapta trendurilor culturale.

Follow James Longshore online:

IMDB: https://m.imdb.com/name/nm4553679/?ref_=nmbio_ov

Instagram: https://www.instagram.com/longshorestory/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/@jameslongshore7380

Facebook: https://www.facebook.com/JamesLongshoreEntertainment

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508