spot_img

Se pun în vânzare biletele la spectacolele din cadrul Festivalului Național de Teatru 2024

A 34-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va derula între 18 și 28 octombrie la București, spectacolele și evenimentele fiind găzduite de majoritatea teatrelor din București, precum și de alte spații culturale de notorietate. O ediție aflată sub semnul Dramaturgiilor posibilului, curatoriată de Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care analizează, cercetează și pune în valoare dinamica și tendințele fenomenului teatral românesc.  

Biletele pentru spectacolele celei de-a 34-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare JOI, 3 octombrie, ora 12.00, concomitent, pe toate platformele de vânzare ale fiecărui teatru gazdă, precum și la casele lor de bilete. Pentru un acces ușor, vă recomandăm să accesați reprezentațiile dorite din programul pe zile afișat pe site-ul www.fnt.ro și, apăsând butonul Cumpără bilete, veți fi redirecționat exact în pagina de achiziție a biletelor la reprezentația dorită.

Vom reveni în curând cu programul tuturor manifestărilor din cadrul ediției 34 a FNT (instalații performative și vizuale, spectacole lectură pe texte noi din dramaturgia contemporană, spectacole de teatru independent, module dedicate unor artiști consacrați, spectacole educaționale, dezbateri, conferințe, ateliere, expoziții, lansări de carte, spectacole de teatru radiofonic, precum și cu programul atelierelor, conferințelor și expozițiilor organizate în cadrul Bucharest Scenography Biennale, eveniment partener FNT 34).

Imaginea FNT34 este o creație design Szilard Banga – coordonator Dragoș Buhagiar.

Urmăriţi-ne pe www.fnt.ro (informațiile sunt în curs de actualizare) şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru pentru a fi la curent cu toate detaliile privind programul spectacolelor şi al evenimentelor conexe. 

Vă aşteptăm la Festival!

FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Coproducători: Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Direcția de Cultură a Municipiului București. Parteneri: Institutul Cultural Român, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, ITI – Centrul Român al Institutului Internaţional de Teatru. 

UNITER     1 octombrie 2024

ORGANIZATORI ŞI PARTENERI 

AI FESTIVALULUI NAŢIONAL DE TEATRU, EDIŢIA 2024

PRODUCĂTOR:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii 

COPRODUCĂTORI:  

Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București Direcția de Cultură a Municipiului București

PARTENERI:

Institutul Cultural Român

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București  

ITI – Centrul Român al Institutului Internaţional de Teatru

PARTENER PRINCIPAL:

MOL România 

SPONSORI:

KTN Tehnology

Domeniile Blaga

BORSEC 

PARTENER MEDIA TRADIŢIONAL:

RADIO ROMANIA, prin canalele: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internațional, Radio București și Teatrul Național Radiofonic

PARTENER MEDIA PRINCIPAL:

Radio Guerrilla

PARTENER CULTURAL:

Radio RFI România

PARTENERI INSTITUŢIONALI: 

OISTAT România și Bienala de Scenografie București

Institutul Polonez 

Muzeul Național de Artă al României 

Forumul Cultural Austriac București

Goethe Institut 

Cărturești Modul 

Centrul Național al Dansului București

Teatrul Excelsior 

Teatrul Mic

Teatrul Bulandra București

Teatrul Metropolis 

Teatrul Odeon București

Teatrelli

 Teatrul Masca

Teatrul Nottara București 

Teatrul de Animație Țăndărică 

Teatrul Evreiesc de Stat 

Opera Comică pentru Copii 

Teatrul de Artă

Teatrul Ion Creangă București

Centrul de Teatru Educațional Replika 

Teatrul ACT

Apollo 111

Teatrul Apropo București

Asociația Hearth / Casa Kerim

Point Art Hub 

MINA Museum 

Restaurant Urban DADA

Restaurant SAVART

PARTENERI MEDIA:  

Ziarul Metropolis

www.happ.ro

LiterNet 

Teatrul Azi

Zile și Nopți       

Daily Magazine 

Theatrescu.com  

Modernism.ro

Mergem la teatru 

bookhub.ro 

Munteanu recomandă

Phoenix Media 

Partener de mobilitate: 

BLUE 

Voluntari în FNT de la:  

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – UNATC 

PARTENER DE MONITORIZARE:

MediaTRUST

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508