spot_img

„Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși” 

Pe locuri, fiţi gata, “Start visuri”! Toamna aceasta ne îndeamnă să fim mai creativi, mai motivaţi  în ceea ce facem, mai încrezători în propriile forţe. Asociaţia pentru Creativitate, în parteneriat cu  Şcoala Gimnazială “Petru Rareş” Chiajna, Şcoala Gimnazială “Ion Vişoiu” Chitila şi Casa de  Cultură “Doamna Chiajna”, le propune adolescenţilor din aceste localităţi o serie de conferinţe – atelier menite să îi sprijine şi să îi motiveze în parcursul lor educaţional. 

„Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși” este proiectul care doreşte să inspire tânăra  generaţie prin vocile unor personalităţi din viaţa cultural-sportivă românească. Peste 240 de copii  se vor întâlni, de-a lungul a 6 sesiuni, cu scriitori, ilustratori și sportivi de performanță pentru  inspirație și conectare. Împletim lectura cu ilustrația și performanța din sport pentru a contura o  educație alternativă. 

Autori remarcabili ne vor vorbi despre puterea cărţilor, despre libertatea oferită de fiecare pagină  citită, despre creativitate şi forţa ei de a depăşi obstacole. Suntem bucuroşi să îi avem alături pe  scriitorii: Laura Grunberg, Carmen Tiderle, Ana Maria Sandu, Radu Vancu, T.O. Bobe şi Petre Crăciun. Experienţa lor va fi dublată de cea a sportivilor celebri invitaţi care ne vor  împărtăşi povestea lor: Ana Maria Popescu (Brânză) (scrimă), Alina Dumitru (judo), Maria  Magdalena Rusu (canotaj), Claudia Maria Isailă (atletism – suliţă), Leonard Doroftei (box) 

şi Nana Falemi (fotbal). 

“Ne dorim ca aceste conferinţe-atelier nu doar să-i inspire pe copii, ci să le ofere şi căile  necesare pentru a reuşi în călătoria lor. Suntem convinşi că dialogurile inedite, care îi vor avea  drept protagonişti pe unii dintre cei mai influenţi români ai momentului, vor reuşi să trezească în  inimile tinerilor dorinţa de a-şi îndepli visurile şi de a aduce un plus de valoare comunităţii din  care fac parte”, a declarat Alina Tudor, preşedinta Asociaţiei pentru Creativitate

La finalul conferinţelor, adolescenţii vor fi invitaţi să participe la o serie de ateliere de desen  inspirate din discursurile scriitorilor şi sportivilor. Ilustratorii: Anca Smărăndache, Veronica  Neacşu, Ionuţ Olaru, Cristiana Radu, Maria Borţoi, Diana Tivu, Maria Constantinescu,  Maria Doni şi Raluca Burcă îi vor ghida pe participanţi în alegerea temelor, iar lucrările lor vor  face parte dintr-o revistă colectivă dedicată colegilor mai mici din Chiajna şi Chitila.  

Scopul proiectului „Start visuri. Dialoguri inspirate pentru copii curioși” este de a da putere  tinerilor să-și îmbrățișeze pasiunile, să-și dezvolte abilitățile, disciplina și să aibă un impact  pozitiv asupra societăţii în care trăiesc. Combinând literatura, arta şi sportul, evenimentul își 

propune să creeze un mediu dinamic și motivator care va lăsa o impresie de durată asupra  participanților. 

Proiectul Asociaţiei pentru Creativitate este cofinanţat de Administrația Fondului Cultural  Național (AFCN), iar parteneri media ne sunt Modernism.ro, Ştiripentrucopii.ro şi  Parenting 2.0. Mulţumiri tuturor! 

 Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.  AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului  pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării. 

Vă invităm să ne urmăriţi pe: 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100060538154490 

https://www.facebook.com/asociatiaptcreativitate

Instagram: https://www.instagram.com/asociatiapentrucreativitate 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508