spot_img

Vernisaj EXPOZIŢIE de COSTUME de TEATRU și obiecte personale care au aparținut unor mari artiști ai Revistei, caiete-program vechi, afișe și fotografii rare 

  Pe 20, 21 și 22 septembrie 2024, sărbătorim Zilele Bucureştiului la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, un proiect iniţiat şi realizat de Vasile Muraru și Valentina Fătu.

  Pe 20 septembrie, data la care se împlinesc şi 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului București, va avea loc în foaierul Sălii Savoy vernisajul Expoziției de costume de teatru și obiecte personale care au aparținut unor mari artiști ai Revistei, caiete-program vechi, afișe și fotografii rare cu artiștii înscriși pentru eternitate în istoria centenară a Teatrului de Revistă.

Vor fi expuse ţinute de scenă şi obiecte care au aparţinut artiştilor: Stela POPESCU, Alexandru ARŞINEL, Nae LĂZARESCU, Cristina STAMATE, Horia ȘERBĂNESCU, Nicu CONSTANTIN, Jean CONSTANTIN, Dan SPĂTARU, coregrafului Cornel PATRICHI, scriitorului Aurel STORIN. La eveniment vor participa și membri ai familiilor acestor mari artiști.

  Invitat special este Mihai SARCA, originar din Râmnicu Sărat, un binecunoscut colecționar și păstrător al istoriei Teatrului Românesc.

Evenimentul va avea loc vineri, 20 septembrie 2024, începând cu orele 14:00, în foaierul Sălii Savoy (Calea Victoriei nr.33).

Pentru a marca și împlinirea celor 105 ani de existență ai Teatrului de Revistă (în anul 1919, marele actor CONSTANTIN TĂNASE inaugura Grădina CĂRĂBUȘ), amfitrionii evenimentului, actorii VASILE MURARU și VALENTINA FĂTU, vor invita publicul într-o călătorie prin lumea fascinantă a revistei românești, gen unic în lume, marcând și istoria locului – Sala Savoy și a șirului de clădiri care adăpostea hotelul și mai apoi, sala de spectacole, Frascati – construit în perioada interbelică în stil Art Déco.

  La acest eveniment, participă și artiștii teatrului, Bianca Sârbu Romanescu, Daniela Tănase și Alin Gheorghișan. Scenografia este semnată de Francesca Cioancă

  Proiectul ”ZILELE BUCUREȘTIULUI la TEATRUL TĂNASE” este realizat de VASILE MURARU și VALENTINA FĂTU

Expoziția de costume de teatru și obiecte personale ale acestor mari artiști ai genului revuistic, prilejuită de aniversarea celor ”105 ani de REVISTĂ, 565 de ani de BUCUREȘTI!”, va putea fi admirată, în foaierul Sălii Savoy din Calea Victoriei 33, și sâmbătă, 21 septembrie, și duminică, 22 septembrie 2024, între orele 18.00 – 20.00. 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Acest eveniment este organizat de Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” în cadrul programului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, realizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali.

De asemenea, Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” anunță primele spectacole ale Stagiunii 2024 – 2025, care se vor desfășura pe scena Sălii Savoy din Calea Victoriei 33, după cum urmează:

  • Sâmbătă, 5 octombrie, ora 19:00: ”SCUMPA MEA, EVA”, regia: Cezar Ghioca
  • Duminică, 6 octombrie, ora 19:00: ”NIȘTE SENZAȚII…”, o comedie după piesa ”A răposat mama coniței” de Georges Feydeau, regia: Al.Arșinel, Gina Lazăr
  • Sâmbătă, 12 octombrie, ora 19:00: ”GRĂDINA CU ZÂMBETE”, un spectacol de Vasile Muraru și Valentina Fătu

                                 Invitați: Silvia Dumitrescu și Gabriel Dorobanțu

  • Duminică, 13 octombrie, ora 19:00: ”GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA”, o comedie de Carlo Goldoni, regia: Daniel Nițoi 
  • Sâmbătă, 19 octombrie, ora 19:00: ”ASTA LA REVISTA!”,  regia: Cezar Ghioca
  • Duminică, 20 octombrie, ora 19:00: ”ACCES DIRECT… LA MUZICĂ!”, regia: Cezar Ghioca
  • Sâmbătă, 26 octombrie, ora 19:00: ”E SPECTACOL ÎN ORAȘ!”, un spectacol de Vasile Muraru și Valentina Fătu
  • Duminică, 27  octombrie, ora 19:00: ”UN CÂNTEC… O GLUMĂ…”,  regia: Cezar Ghioca

                                  Invitată: Oana Sîrbu

Biletele sunt la vânzare, atât online, pe www.teatrultanase.ro, cât și la casa de bilete a Sălii Savoy din Calea Victoriei nr. 33, sector 1 (Program: zilnic, între orele 11:00 – 19:00) 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508