spot_img

Pianistul Cătălin Răducanu va susține un recital în aer liber, la Grădina cu Filme – Cinema & More din București

Turneul Național Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor, aflat la a doua ediție, continuă la București cu un recital în aer liber. Pianistul Cătălin Răducanu va cânta la pian și țambal duminică, 15 septembrie 2024, de la ora 20:00, la CREART – Grǎdina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari nr. 7.

Bilete disponibile online, pe Eventbook.ro, și la Agenția de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 (în intervalul orarului de funcționare Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00). 

Debutul acestei ediții a turneului a avut loc în Vrancea, la Focșani, oraș vizitat și anul trecut, și a fost unul plin de emoție, spune pianistul Cătălin Răducanu: „Am fost bucuros să mă reîntorc la Focșani. Publicul a primit cu multă căldură repertoriul oferit de mine, iar eu m-am simțit foarte bine pe scenă. Aștept cu nerăbdare următoarele recitaluri pentru a mă pune la încercare în privința ineditului și prospețimii muzicii interpretate și improvizate.”

Cătălin Răducanu a gândit un repertoriu în care fuzionează muzica clasică, jazz-ul și sonorități tradiționale românești. Publicul va asculta lucrări semnate Scarlatti, Beethoven, Rachmaninov şi Debussy, improvizații pe teme de jazz, precum Thelonious Monk – Blue Monk, Victor Young – Stella by Starlight, João Bosco – Incompatibilidade de Gênios sau improvizații pe teme din folclor ca Mociriță cu trifoi, Leliță Ioană, Pe deal pe la cornățel.

Pentru secţiunea rezervată țambalului, Cătălin Răducanu a pregătit lucrări de Toni Iordache – Baladă Haiducească sau Toni Iordache – Horă din Muntenia, Grigoraș Dinicu – Hora Staccato, dar şi un aranjament propriu la Picături de untdelemn al aceluiaşi Toni Iordache.

Veniți să ascultați sunetul pianului și al țambalului în mijlocul orașului, duminică, 15 septembrie 2024, de la ora 20:00, la CREART – Grǎdina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari nr. 7.

Las publicul să mă descopere. Asta am încercat de-a lungul vieţii mele de artist de până acum, să-mi pun sufletul pe tavă şi să fiu eu însumi în ceea ce interpretez. De fiecare dată satisfacția că pot bucura oamenii cu muzica mea este mai importantă ca orice altceva.” (pianistul Cătălin Răducanu)

__

Grădina cu Filme – Cinema & More, proiect demarat în anul 2014 de CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, este unul dintre spațiile unice ale Municipalității, care, împreună cu Teatrelli și Galeria CREART, formează un consacrat hub cultural eclectic ultracentral din București.

__

Detalii pe www.ArtistPianTambal.ro

Instagram: https://instagram.com/artist.pian.tambal

facebook: (20+) Facebook

Filmul primei ediţii a turneului Un artist un pian şi un ţambal

Spot video Turneu naţional 2024

https://youtu.be/N5GDZrAeVJ

ITINERAR

Ediția de vară

22 iunie, ora 19 – Petriș (judeţul Arad), Castel Salbek – open air

26 iulie, ora 19:00 – Alba Iulia, în Curtea interioară a Palatului Principilor Transilvaniei, în Festivalul Sărbătoarea Muzicii – open air

6 august, ora 19:00 – Sinaia, Casino în Festivalul Enescu și muzica lumii

Ediţia de toamnă

4 septembrie, ora 19 – Focşani, Teatrul Mr. Gh. I. Pastia

15 septembrie, ora 20 – Bucureşti, CREART – Grǎdina cu Filme, open air

16 septembrie, ora 19 – Deva, Sala Pro Arte

26 septembrie, ora 19 – Bistrița, Palatul Culturii

1 octombrie, ora 19 – Iaşi, Palatul Culturii

4 octombrie, ora 19 – Ploieşti, Sala Filarmonicii

5 octombrie, ora 19 – Bucureşti, Ateneul Român

16 octombrie, ora 19 – Milano, în Festivalul Internaţional Pro Patria

PROGRAM MUZICAL:

PIAN CLASIC

Domenico Scarlatti – Sonata în mi major, K. 380

Ludwig van Beethoven – Rondo a capriccio op. 129

Serghei Rachmaninov – Preludiu op. 23, nr. 2, în si bemol major, Preludiu op. 23, nr. 4, în re major, Preludiu op. 23, nr. 5, în sol minor

Claude Debussy – Preludiul nr. 4 „Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir”, Preludiul nr. 7 „Ce qu’a vu vent le vent d’ouest”

IMPROVIZAŢII LA PIAN PE TEME DE JAZZ

Thelonious Monk – Blue Monk

Victor Young – Stella by Starlight

João Bosco – Incompatibilidade de Gênios

Improvizații pe teme din Mociriță cu trifoi, Leliță Ioană, Pe deal pe la cornățel

IMPROVIZAȚII LA ȚAMBAL PE TEME FOLCLORICE

Toni Iordache – Baladă Haiducească

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Grigoraș Dinicu – Hora Staccato

Toni Iordache – Picături de untdelemn (aranjament propriu)

Producător: Pro Contemporania

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Coproducător: Radio România

Partener de tradiție: JTI

Partener: The Culture Club

Sponsori : AQUA Carpatica, Senia

Parteneri: Institutul Cultural Român, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI România, Cronicari digitali, www.demilioane.ro.

Parteneri culturali şi organizatori locali: Primăria Alba Iulia, Centrul Cultural Palatul Principilor, Primăria Orașului Sinaia, Consiliul judeţean Vrancea, Primăria Focşani, Asociaţia culturală Patria Vox Focşani, Primăria Municipiului București, CREART – Grădina cu Filme – Cinema & More, Asociaţia Culturală Dobondi Art, Colegiul Național Decebal din Deva, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Primăria Municipiului Deva, Filarmonica din Botoşani, Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul cultural George Coşbuc din Bistriţa, Palatul Culturii din Bistriţa, Ateneul Naţional din Iaşi, Palatul Culturii din Iaşi, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti, Primăria Caracal, Teatrul Naţional Caracal, Filarmonica George Enescu Bucureşti, Asociaţia culturală româno-italiană Pro Patria, Odv. 

Biografie Cătălin Răducanu

n. 1992, București

Răducanu Cătălin este absolvent al colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la aceasta din urmă finalizând studiile de licență, master și doctorat în muzica clasică la secția pian principal.

A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având ocazia să susțină recitaluri solo în Ungaria, Franța, Italia.

A participat la cursuri de măiestrie susținute de Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Imre Rohmann, Tunde Kurucz și mulți alții.

Este un pianist versatil care pe lângă ipostazele solistice, camerale concretizează proiecte artistice în calitate de pianist improvizator în formule solo, de duo, sau grupuri muzicale mai ample.

A participat ca interpret la pian și țambal și în proiecte interdisciplinare precum La steaua… Cuvinte, necuvinte, alături de actorii Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu. În 2023 a fost invitat ca interpret la pian și țambal în spectacolul Aplauze pentru poet …pe scenă, alături de Rodica Mandache și Eduard Păuna, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, proiect prezentat și la București sau la Chișinău. 

În anul 2024, a făcut parte, alături de actorii Emilia Popescu și Mihai Mălaimare și violonista Ioana Tudor, din proiectul Aplauze pentru poet pe scenă…în Italia, proiect care a avut rolul de a duce poezia românească în mijlocul celei mai mari comunități de români din afara țării.

Din 2022 este pianistul grupului Violoncellissimo condus de Marin Cazacu, cu care a realizat turneul naţional anual Clasic la puterea a treia Violoncellissimo, dar şi mai multe apariţii în străinătate.

Din 2023, este protagonistul proiectului artistic intitulat „Un artist un pian și un țambal” (turneu de recitaluri în care pianistul Cătălin Răducanu înfățișează distinct și bine delimitat trei stiluri muzicale: clasic, jazz, folclor), proiect ajuns în 2024 la a doua ediţie, cu care a avut şi apariţii în străinătate.

În prezent este pianist acompaniator la colegiul „Dinu Lipatti” și UNMB.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508