spot_img

Madrigal la Constanța: evenimente memorabile, cu audiențe record

10.000 de spectatori entuziaști au participat la evenimentele Corului Madrigal desfășurate în perioada 15 – 17 august 2024, în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2024.

  • 3 zile la Constanța, o premieră, 3 evenimente aflate la a doua ediție și peste 10.000 de spectatori, acesta este bilanțul de turneu al echipei Madrigal – Cantus Mundi, formată din 100 de profesioniști, 400 de copii coriști și 30 de voluntari.
  • 6.000 de persoane au participat la cele trei spectacole susținute de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, atât la bordul corabiei Madrigal, ancorate pe Plaja ZooM, cât și la Delfinariul din Constanța.
  • Peste 4.000 de persoane au fost prezente la concertele copiilor din Cantus Mundi, alături de Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK.
  • 394.500 de persoane au urmărit transmisiunile online și relatările de la evenimente pe paginile de social media ale Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Madrigal nu putea lipsi din peisajul cultural al acestei veri în Constanța! Împreună cu echipa Corului am gândit un program astfel încât Madrigal să fie extrem de prezent și să îmbogățească din punct de vedere cultural tot ce se întâmplă aici. Ca organizatori, suntem foarte mândri că am putut să avem Corul Madrigal în Stagiunea Estivală, iar acest parteneriat este pentru noi o mare onoare și o mare bucurie.” – a declarat Erwin Șimșensohn, Directorul general al Teatrului de Stat Constanța și organizator SEAS

Madrigalul la malul mării a devenit deja tradiție, iar acest lucru îl resimțim puternic și cu mare bucurie și responsabilitate. Faptul că la răsărit au venit peste 3.000 de oameni, iar câteva sute nu au putut ajunge la scenă din cauza ambuteiajelor și străzilor blocate încă din zori în anticiparea evenimentului, este semnul cel mai bun ca „ne facem bine!”. Potențialul este unul foarte mare și încă foarte puțin exploatat, iar entertainment-ul se poate transforma în educație culturală, chiar pe litoral! Cultura în vacanță, când mintea, sufletul și fizicul sunt relaxate, își produce efectul cel mai bine și creează vibrații în cel mai puternic mod posibil – atinge, înnobilează, armonizează și crește. Madrigalul si Cantus Mundi nu se vor opri din a susține visul SEAS și al lui Erwin Șimșensohn de a aduce titlul de Capitală Culturală Europeană la Constanța.” a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal

Turneul Madrigal & Cantus Mundi la Constanța a debutat în zorii zilei de 15 august – Ziua Marinei Române și sărbătoarea Sfintei Maria, cu deja faimosul concert dirijat de Anna Ungureanu, MADRIGAL LA RĂSĂRIT. Miile de oameni, sosiți pe Plaja ZooM încă de la 5 dimineața au trăit deplin unul dintre cele mai spectaculoase și puternice evenimente ale verii pe litoral, salutat din largul mării de partenerii de la Garda de Coastă. Spectacolul și implicarea publicului au fost amplu preluate și împărtășite, atât de comunitate, cât și pe canalele media.

Pe 15 august, sărbătoarea a continuat pe Corabia Madrigal la asfințit, când peste 4.000 de spectatori au venit la CANTUS MUNDI FEST. Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK s-au alăturat celor peste 400 de copii din 18 coruri, sosite special din toate colțurile țării, în unul din evenimentele de tradiție ale Programului Cantus Mundi, organizat a doua oară la mare.

În seara zilei de 16 august, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a prezentat în premieră la malul Mării Negre, spectacolul MADRIGAL: RITUALURI, cea mai nouă producție marca Madrigal. Construit muzical în jurul ritualurilor universale – spirituale, de lume, de suflet și pentru natură – spectacolul i-a captivat pe cei 1.600 de spectatori prin programul vast, cu lucrări din creația românească și universală, din Renaștere și până în contemporaneitate. Regia evenimentului a fost semnată de Emil Pantelimon, scenografia de Vladimir Turturica și light design-ul de Mircea Mitroi.

Pe 17 august, 1.400 de spectatori au umplut până la refuz Delfinariul din Constanța. La eveniment, muzica Corului Madrigal s-a întâlnit cu sensibilitatea și inteligența extraordinară a delfinilor. Dirijoarea Anna Ungureanu și specialiștii Delfinariului au reușit o colaborare uimitoare și extrem de emoționantă între artiștii și delfini, în cadrul Concertului Extraordinar MADRIGAL: ULTRAsunete. Conceptul evenimentului îi aparține lui Emil Pantelimon și se aliniază preocupărilor permanente ale ansamblului pentru cercetarea universului sonor și colaborări inedite.

Evenimentele au fost organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și desfășurate în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ed. a III-a, iulie – septembrie 2024, Constanța.

Parteneri regionali: Teatrului de Stat din Constanța, Radio Constanța, Litoral Press, Mangalia News, Garda de Coastă – Poliția de Frontieră 

Parteneri instituționali: Senatul României, Institutul Cultural RomânInstitutul Național al Patrimoniului, Televiziunea română, Compania Națională Aeroporturi București, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, UNIMIR, USAMV Cluj-Napoca, JTI RomâniaCentrul de Cultură Arcuș, Federația Română de Fotbal, Clubul Sportiv Rapid București, Policolor, Casa Corpului Didactic

Recomandat de Europa FM
Parteneri media:AGERPRES, Agenția de cArte, Antena 3 CNN, Bookhub, Ediția de dimineață, Euronews Romania, , Itsy Bitsy, Kanal D, Kanal D2, Leviathan,Munteanu, Observator cultural, Prima TV, Radio București FM, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Trinitas TV, TVR Cultural, Zile și Nopți

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508