spot_img

O săptămână de UNDERCLOUD încărcător de energie bună pentru tot anul 

Între 2 și 8 septembrie 2024, Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD îți pregătește o ediție plină de experiențe culturale inedite și întâlniri cu personalități artistice relevante,  spectacole și evenimente pe care să le duci cu tine acasă și despre care să povestești tot anul. 

UNDERCLOUD 17 se deschide cu Ada Milea și se închide cu Maia Morgenstern. Ada  Milea aduce o explozie de muzică și voie bună în deschiderea UNDERCLOUD cu „Apolodor”  după Gelu Naum și „Amintiri din copilărie” după Ion Creangă, inedit transpuse în scenă, în  timp ce Maia Morgenstern invită publicul la o întâlnire emoționantă bazată pe lansarea cărții  „Orez. Cu Lapte”, o lansare în premieră realizată în dialog cu publicul.  

Spectacolul „Cineva are să vină” de Jon Fosse, autorul câștigător al Premiului Nobel  pentru Literatură în 2023, o aduce spectatorilor pe minunata actriță Ofelia Popii și pe Ciprian  Scurtea, în regia extrem de inventivă a regizoarei Chris Simion – Mercurian. Reprezentația va  fi o premieră întrucât va fi prima dată când spectacolul se va juca în aer liber, sub cerul  UNDERCLOUD. Un alt eveniment care ne bucură festivalul prin unicitatea lui este lansarea  cărții „Moștenirea” în prezența autorului, părintele Constantin Coman, unul dintre cei mai  îndrăgiți duhovnici ai capitalei care va răspunde întrebărilor publicului și ne va încânta cu  vorbele sale inspirate. 

Nu rata UNDERCLOUD în acest an pentru că este și șansa unică de a vedea producții  din orașe precum Sibiu, Timișoara, Cluj și Iași, jucate pentru prima dată în București. Povestea  Fridei Kahlo, un „Macbeth” original sau „Silent Cehov” sunt doar câteva dintre provocările  spectacolelor invitate din alte orașe. Festivalul va oferi publicului și ocazia de a rămâne după  reprezentații la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu echipele de creație implicate în crearea  spectacolelor.  

O secțiune bijuterie creată acum câțiva ani și care stârnește un mare interes este  secțiunea de dans. Spectacolele selectate anul acesta promit performanță și o energie cu totul  specială: „Eine kleine nacht Music” în coregrafia lui Gigi Căciuleanu cu actorul Lari Georgescu  care impresionează prin calitățile sale corporale, „Morning Solitude” și „Omen” în coregrafia  lui Arcadie Rusu, „Double Fiesta”, un spectacol de Andrea Gavriliu, „Eden news” de Andrei  Boariu, „Povestiri din pământ și hârtie” sub semnătura Andrei Tcaciuc, „Wet dreams (are made  of this) de Anastasia Preotu.  

Serile de poezie VIP – Vin, Intimitate, Poezie vor propune și în acest an publicului  întâlniri la lumina lumânării cu nume mari din poezia românească: Ligia Keșișian, Iulian Tănase,  Cosmin Perța, Florin Iaru, Ioana Crăciuneascu și Rozana Mihalache te așteaptă în fiecare seară  la Black Habit. Mike Godoroja & Blue Spirit va fi prezent pe scena UNDERCLOUD pentru un  reading performance unic alături de Dan Mircea Cipariu, care joacă și rolul de gazdă a acestor  seri magice.  

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul www.undercloudfest.ro. 

Biletele s-au pus în vânzare pe bilet.ro. Ineditul afiș în 2 volume, prima parte imaginea cu  personajul masculin, iar partea a doua cu personajul feminin este realizat de Gavrilă &  Asociații.  

UNDERCLOUD este primul festival de teatru independent din România și se desfășoară anual,  fără întrerupere, în București din 2008. Festivalul se definește prin provocare și calitate și  adună la un loc cele mai bune spectacole independente din stagiunea curentă. Inițiat de Chris  Simion – Mercurian, promotoare a mișcării de teatru independent din România din 1999,  festivalul de descrie ca fiind viu, curajos, curios, un festival care te scoate din zona de confort,  care te surprinde, care nu se repetă. Scopul principal al festivalului este de a promova teatrul  independent, de a susține artiștii emergenți și consacrați și de a oferi publicului acces la  producții inovatoare și provocatoare. 

UNDERCLOUD 17 este realizat cu sprijinul Sectorului 1 și al Ministerului Culturii, în parteneriat  cu ARCUB. Sponsorii tradiționali sunt Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica și Sâmburești.  

Parteneri media 

Europa FM, Euromedia, Ringier, Elle, Viva, Unica, Avantaje, Libertatea, Haute Culture, The  Woman, Liternet, The Institute, Agenda de Carte, Zile și Nopți, IQ Ads, Aici a stat, Agenția de  cArte, Observator Cultural, Republica.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508