spot_img

Corul Madrigal de Ziua Marinei, pentru al treilea an la Constanța

Între 15 și 17 august 2024, Corul Madrigal și Cantus Mundi revin la malul mării cu patru evenimente organizate în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2024:

  • MADRIGAL LA RĂSĂRIT | 15 august | ora 6:00 | Corabia Madrigal pe ZooM Beach Constanța. ACCES LIBER
  • CANTUS MUNDI FEST | 15 august | ora 19:00 | Corabia Madrigal pe ZooM Beach Constanța. Sute de copii din 18 coruri Cantus Mundi vor cânta alături de Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK. ACCES LIBER 
  • MADRIGAL: RITUALURI | 16 august | ora 21.00 | Corabia Madrigal pe ZooM Beach Constanța. BILETE disponibile pe mystage.ro & bilet.ro
  • MADRIGAL: ULTRAsunete | 17 august | ora 19:00 | Delfinariu Constanța. BILETE disponibile pe mystage.ro & bilet.ro

La invitația Teatrului de Stat din Constanța, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, și Programul Național Cantus Mundi vor sărbători Ziua Marinei Române împreună cu publicul de pe litoral, pentru al treilea an consecutiv. 

Trei dintre evenimentele Madrigal se vor desfășura la malul mării, pe ZooM Beach Constanța (fosta plajă „3 Papuci”), unde va fi montat cel mai recent spectacol Madrigal – RITUALURI, la bordul unei corăbii cu prova îndreptată spre largul mării și cu o capacitate de 1.000 de locuri pentru spectatorii-pasageri. Turneul Madrigal se va încheia cu recitalul „MADRIGAL: ULTRAsunete” în compania delfinilor, la Delfinariu din Constanța.

Biletele la RITUALURI și ULTRAsunete se pot achiziționa de pe Mystage.ro & Bilet.ro, precum și de la agenția Teatrului de Stat Constanța și Info Point City Park Mall Constanța.

Sărbătoarea Mării începe de la răsărit! „Madrigal la răsărit”!

În zorii zilei de 15 august, de Ziua Marinei Române și Sfânta Maria, pe plaja ZooM din Constanța va avea loc unul dintre cele mai emoționante evenimente ale verii – răsăritul soarelui pe acordurile pieselor interpretate LIVE de Corul Madrigal. După succesul recitalului de la răsărit susținut în premieră în anul 2023, Corul Madrigal dedică publicului o nouă experiență imersivă, în care energia și grația muzicii clasice completează un spectacol unic al naturii.

Accesul spectatorilor este liber, începând cu ora 5:30.

Sărbătoare cu CANTUS MUNDI FEST la Constanța

Pe 15 august, sărbătoarea la malul mării continuă de la ora 19:00, când Madrigal și Cantus Mundi organizează pentru al doilea an consecutiv seria de concerte Cantus Mundi Fest, unde sute de copiii din 18 coruri înscrise în program din toată țara vor cânta alături de celebrii artiști Alexandra Ușurelu, Taxi și VUNK.

Participă corurile: Resurrectio – Moinești, dirijor Gabriela Biea; Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu – Oradea, dirijor Nicoleta Țâmpu; Allegro – Brașov, dirijor Constantina-Ionela Gheorghică; Zumzărici – Lanurile, jud. Brăila, dirijor Simona-Mădălina Florea; Corul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” – Brăila, dirijor Aliana Ionescu; Magic Music SPA (coruri reunite) – București, dirijor Angelica Baciu; Fantezia Lunii – București, dirijor Renata Petrică; Vocea Copilăriei – București, dirijor Crăița Ghilerdea; No Name – București, dirijor Del Vasilache; Galacteea – Mangalia, dirijor Andreea Rusu; Flori de mai – Todirești, jud. Iași, dirijor Oana Damaschin; OMIS – Pantelimon, jud. Ilfov, coordonator Florin Toropoc; Rogvaiv – Suceava, dirijor Ioana Ștefania Simian; Corala Nihil Sine Deo a Parohiei – Dăeni, jud. Tulcea, dirijor Pr. Alexandru-Octavian Balaban; Moderato – Jijila, jud. Tulcea, dirijor Dascălu Georgeta; Unirea – Focșani, dirijor Ana-Maria Rusu; Cântăreții veseli – București, dirijor Silvia Maxim; Voci Cristaline – Râmnicu Sărat, dirijor Nicu Sorin Mustățea.

Accesul spectatorilor este liber, începând cu ora 18:00.

MADRIGAL: RITUALURI pe malul mării!

Vineri, 16 august, de la ora 21:00, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, se întâlnește cu publicul la „Ritualuri”, spectacolul construit muzical în jurul ritualurilor universale – spirituale, de lume, de suflet și pentru natură. Cea mai nouă producție a Corului Madrigal ajunge pentru prima dată la malul Mării Negre, la scurt timp după prezentarea sa în premieră absolută la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Regia evenimentului este semnată de Emil Pantelimon, scenografia de Vladimir Turturica și light design-ul de Mircea Mitroi.

Accesul se face de la ora 20:00, pe bază de bilet (bilet.ro sau mystage.ro). 

MADRIGAL: ULTRAsunete, recital la Delfinariu

Sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 19:00, Corul Madrigal și dirijorul Anna Ungureanu invită publicul să asiste la o colaborare spectaculoasă între vocea umană și expresivitatea delfinilor, superbele mamifere renumite pentru inteligența și abilitățile lor impresionante de comunicare. Un concept de Emil Pantelimon.

Accesul se face de la ora 18:00, pe bază de bilet (bilet.ro sau mystage.ro).

Parteneri regionali: Teatrului de Stat din Constanța, Radio Constanța, Litoral Press, Mangalia News, Garda de Coastă – Poliția de Frontieră 

Parteneri instituționali: Senatul României, Institutul Cultural RomânInstitutul Național al Patrimoniului, Televiziunea română, Compania Națională Aeroporturi București, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, UNIMIR, USAMV Cluj-Napoca, JTI RomâniaCentrul de Cultură Arcuș, Federația Română de Fotbal, Clubul Sportiv Rapid București, Policolor, Casa Corpului Didactic

Recomandat de Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Antena 3 CNN, Bookhub, Ediția de dimineață, Euronews Romania, , Itsy Bitsy, Kanal D, Kanal D2, Leviathan, Munteanu, Observator cultural, Prima TV, Radio București FM, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Trinitas TV, TVR Cultural, Zile și Nopți
Evenimentele sunt organizate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin și desfășurate în cadrul SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, ed. a III-a, iulie-septembrie 2024, Constanța.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508