spot_img

„Mie nu îmi place deloc numele Silvia. Pe ea am învățat să o iubesc. O să vedeți de ce”, spune Maia Morgenstern despre rolul din filmul „Ca fetele”

În regia Cameliei Popa, după o idee de Tiberiu Ioana, producția va fi lansată în cinematografele din toată țara începând din 13 septembrie 2024. 

Primele imagini pot fi văzute în trailerul recent lansat.

Surprinzătoare, caldă, cu umor fin, Maia Morgenstern dă viață Silviei, un personaj care nu înfruntă doar niște vești complet neașteptate, ci se trezește în vâltoarea unor evenimente imprevizibile după ce descoperă după decesul soțului ca a fost înșelată în ultimii trei ani, în comedia romantică Ca fetele, care se va lansa în cinematografele din toată țara din 13 septembrie 2024

Și, după cum spune chiar ea, prietenul nu doar la nevoie, ci mai ales la fericire se cunoaște, așa că Silvia este ajutată de prietenele din copilărie, Cela (Adriana Trandafir) și Rozana (Aura Călărașu), să pornească într-o serie de aventuri cu accente comice, al căror final va fi, cu siguranță, demn de descoperit și trăit. 

În timp ce cu Adriana Trandafir împarte scena în piesa „Gaițele”, în regia lui Gelu Colceag, colaborarea cu ea și cu Aura Călărașu în aceeași producție de cinema aduce o premieră, „Ca fetele” reunind astfel pe marele ecran trei actrițe desăvârșite, cu o chimie extraordinară. Despre această întâlnire pe platouri, Maia Morgenstern spune că își amintește „fiecare secvență și cum toate lucrurile ne-au ajutat, inclusiv anumite obstacole, să ajungem la comunicarea perfectă, la încredere și respect. Ne-am ascultat și auzit una pe cealaltă. Această treime a personajelor este sublimă și înduioșătoare, fiecare femeie are aspirațiile ei, limitele ei, nu e una mai bună sau mai rea decât cealaltă. Una are nevoie de cealaltă și de prietenia lor. Cum spunea Ioana Pârvulescu în „Aurul pisicii”, fericirea e greu de împărtășit. Și de dus. A te bucura de bucuria celuilalt, acolo e marea încercare”, iar cele trei personaje o dovedesc din plin, într-o poveste deopotrivă amuzantă și plină de duioșie. 

O altă premieră este și colaborarea la un lungmetraj cu regizoarea Camelia Popa (Pup-o, mă!”, „Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună”, „SNUPD – Să nu uiţi până diseară”), iar întâlnirea cu ea a fost, în opinia actriței, definitorie pentru conturarea rolului Silviei și a întregului fir narativ. Pentru mine a fost esențială o prezență feminină, prezența regizoarei atât de caldă, atât de deschisă, o femeie atât de bună cunoscătoare a psihologiei feminine… Camelia a fost cea care a dat un prim sens gramaticii personajului meu în relație cu celelalte și dinamica devenirii acțiunii. Camelia este implicare, responsabilitate, echilibru, respect și nu se ferește de umor și de situații paradoxale. Pentru că noi suntem sublimi și ridicoli, într-o succesiune amețitoare”, iar acest lucru caracterizează și acest trio formidabil al protagonistelor din filmul „Ca fetele”, dar și legăturile neașteptate între celelalte personaje ce stau să își afle rezolvarea și vindecarea într-un carusel de emoții și trăiri încă nedezvăluite. 

În ceea ce privește propriul rol, Maia Morgenstern nu vrea să o descrie în multe cuvinte pe Silvia, pentru a nu strica, celor care vor veni la cinema, bucuria descoperirii. Dar un lucru este esențial: și ea s-a îndrăgostit de acest personaj, deși „o să spun ceva la care nu vă așteptați. Mie nu îmi place deloc numele <Silvia>. De unde vine acest sentiment, nu știu. Și da, e nedrept să spun asta. Am pornit la drum cu această ghiulea de picior. Însă am învățat să o iubesc pe Silvia. Și o să vedeți de ce”, precizează actrița. 

Și dacă personajul a captivat-o pe parcurs, povestea filmului a cucerit-o încă de la început. Iar ceea ce a convins-o să se implice în acest proiect, deși avea un program destul de încărcat, a fost ideea filmului, care aparține producătorului general Tiberiu Ioana. „În primul rând m-au înduioșat și sedus dorința, ambiția și onestitatea cu care domnul producător și-a dorit să realizeze un film despre prietenia feminină și un film dedicat mamei sale. În al doilea rând, este vorba despre o altă perspectivă asupra unei realități crude. Mai mult sau mai puțin, constat în ziua de azi că vârstinicii sunt uitați, uneori aruncați la gunoi. Și tocmai de aceea e înduioșător acest film. Pentru că este o repunere în drepturi a respectului, a imaginii, a statutului de persoană, de om, pentru cei și mai ales pentru cele trecute de o anumită vârstă” , iar „Ca fetele” nu doar că reușește din plin acest lucru, dar o face cu multă naturalețe și autenticitate și arată că realitatea se poate schimba cu atenție, iubire și compasiune. 

În regia Cameliei Popa, distribuit de Vertical Entertainment și susținut de Film Mania, Ca fetele le are ca protagoniste pe Maia Morgenstern, Aura Călărașu, Adriana Trandafir, cărora li se alătură în distribuție Lora, Alina Eremia, Tiberiu Ioana, Marian Râlea, Emil Rengle, Cătălin Cățoiu, Mircea Andreescu, Ilie Gâlea, Mimi, Adi Gheo, Cezar Ouatu și Carmen Manea, care aduc pe marele ecran o frumoasă poveste despre prietenie și dragoste, despre susținere și tandrețe și nevoia de a iubi și a fi iubit. Cu o coloană sonoră semnată de Vlad Isac, filmul a beneficiat de o echipă de producție din care au făcut parte Lulu de Hillerin (director de imagine), Camelia Popa și Alexandra Butnaru (producători executivi), Ovidiu Văcaru (montaj), Sorin Neagu (postprocesare sunet), Ștefan Constantinescu (scenografie), Raluca Moldoveanu (machiaj), Elena Tudor (hair), Laurențiu Cosmin Tomoroga (Line Producer), Andrei Ciobanu (making of photo), iar actorii au îmbrăcat 100 de costume, de care s-a ocupat Eli Adam. 

Filmul „Ca fetele” ajunge în premieră pe marile ecrane din toată țara începând din 13 septembrie, iar trailerul producției poate fi văzut aici.

Televiziunea FilmMania, prezentă în România prin intermediul companiei AMC Networks International Central and Northern Europe, sprijină debutul cinematografic al comediei „Ca fetele”. FilmMania oferă divertisment de calitate cu o gamă de filme nemuritoare, oferind o selecție excelentă de filme de înaltă calitate de diferite genuri, cu vedete internaționale cunoscute și îndrăgite. FilmMania nu este doar un canal de televiziune, ci o fereastră către lumea filmului, unde fiecare seară este o sărbătoare a celor mai frumoase producții din toate timpurile! 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508