spot_img

S-a încheiat festivalul plin de culoare Ariel Vâlcea Fest Junior: sute de copii s-au bucurat de 5 zile de evenimente dedicate lor, cu acces gratuit!

Prima ediție a festivalului Ariel Vâlcea Fest Junior din Râmnicu Vâlcea s-a încheiat cu succes, aducând bucurie și entuziasm pentru sute de copii și familiile lor. Timp de cinci zile, participanții au avut acces gratuit la peste 25 de evenimente artistice, menite să aducă magia teatrului în viața copiilor, promovând educația culturală, creativitatea și accesul egal la artă și cultură. Astfel, locuitorii din Râmnicu Vâlcea, dar și turiștii din zonă s-au bucurat de reprezentațiile spectaculoase a peste 80 de artiști veniți din mai multe orașe din România.

Festivalul a oferit un program variat, incluzând 8 spectacole de teatru pentru copii de toate vârstele, 6 sesiuni de dialog cu artiști, 10 ateliere creative, o paradă spectaculoasă în aer liber cu păpuși gigant, spectacole de magie, spectacol cu baloane de săpun, un carnaval al copiilor și un eveniment dedicat tinerelor talente. De asemenea, programul a inclus și un spectacol dedicat copiilor cu nevoi speciale. Astfel, copiii cu sindrom Down au susținut un spectacol – musical, aducând momente artistice emoționante și captivante pentru toți spectatorii din sală.

Evenimentele s-au desfășurat în diverse locuri din Râmnicu Vâlcea, atât în aer liber cât și în săli dedicate, precum esplanada Teatrului Municipal Ariel din Parcul Zăvoi, Cinematograful Geo Saizescu, Centrul Civic și Casa de Cultură a Sindicatelor Vâlcea. 

„Este o imensă bucurie faptul că am avut șansa de a porni în această frumoasă călătorie de 5 zile, cu peste 25 de evenimente dedicate celor mici. Îmi doresc să aduc mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea primei ediții a Festivalului Ariel Vâlcea Fest Junior. Mulțumim astfel: AFCN, UNITER, Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea , domnului Primar, mulțumesc echipei pentru dedicare și profesionalism, voluntarilor, precum și tuturor partenerilor media, dar nu numai. Nu în ultimul rând, mulțumirile mele se îndreaptă către publicul nostru minunat, pentru faptul că ne-a fost alături la toate evenimentele dar și pentru doza de inspirație și energie pe care ne-a oferit-o. Vă așteptăm în continuare, cu drag, la teatru!”, a spus Anca Olteanu, Manager al Teatrului Ariel.

Printre invitații speciali s-a aflat și Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu, care a oferit publicului un spectacol stradal în regia lui Mihai Malaimare. Alte momente inedite au fost spectacolele “Magic Bubble Show” realizat de Claudia Stroe și cel de animație stradală cu păpuși gigant al companiei Teatrul pe Roți din Arad. Magicianul Robertino și 

Claudia Stroe au fermecat publicul cu trucurile lor ingenioase în cadrul „Kids Magic Show”, desfășurat pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel”.

Totodată, copiii au  avut ocazia de a participa la diverse ateliere, precum cel de muzică și ritm sau atelierul de mișcare și corporalitate, organizate de compania Theater Light Studio. Asociația Hearth si Școala de teatru pentru copii și adolescenți Dreamboutique din București au organizat ateliere de dezvoltare personală, adaptate categoriilor de vârstă. 

Copiii  s-au bucurat  gratuit de spectacole de teatru captivante precum „Frozen – Regatul de gheață”, de Dan Mirea – Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, desfășurat la Casa 

de Cultură a Sindicatelor, „Ursul păcălit de vulpe”, regia Magda Condurache – Asociația Culturală Arts Camp, desfășurat pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” din Parcul Zăvoi sau spectacolul “E ora de păpuși” al companiei Free Puppet Theatre, în regia Anei Crăciun Lambru. 

Un spectacol emoționant a fost cel dedicat copiilor cu nevoi speciale, „Comoara ascunsă”, realizat de actrița Otilia Panainte și Asociația DOWN București, desfășurat la Cinema Geo Saizescu, după un text al actriței Diana Stancu.

Festivalul s-a încheiat cu avanpremiera spectacolului „Motanul încălțat” după Charles Perrault, dramatizarea și regia Vlad Popescu, producție a Teatrului  Municipal „Ariel”. 

Pe toată perioada festivalului de teatru Ariel Vâlcea Fest Junior, în foaierul Cinematografului Geo Saizescu a avut loc expoziția de pictură „Râmnicul Meu”, expoziție organizată în parteneriat cu UAP Filiala Vâlcea. Un aport special l-au avut Asociația “Zâmbete colorate” și  Liceul de Arte „Victor Giuleanu”.  

Teatrul Ariel Online

Facebook: https://www.facebook.com/teatrul.ariel

Instagram: https://www.instagram.com/teatrularielvalcea

Website: https://www.arieltheatre.ro

Festivalul Ariel Vâlcea Fest Junior este organizat de Teatrul Municipal Ariel, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). De asemenea, proiectul este susținut  din fonduri de timbru teatral de  Uniunea Teatrală din România (Uniter), Instituție de utilitate publică.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508