spot_img

Arta invadează orașul: Meron Gallery și Dimensional X Studios prezintă o campanie inedită în promovarea artei prin CGI

Într-o mișcare inovatoare care promite să redefinească peisajul artei contemporane, Meron Gallery din Cluj-Napoca a lansat campania „Arta invadează orașul” în parteneriat cu Dimensional X Studios. Acest parteneriat marchează primul CGI (Computer-Generated Imagery) folosind tehnologii pe bază de AI, creat pentru promovarea artei de către o galerie din România, oferind o experiență interactivă și captivantă pentru vizitatori.

Pentru a aduce expoziția „Self and Shadow: Unmasking Contemporary Identity” a artistului Claudiu Ciobanu la un nou nivel de interactivitate, Meron Gallery a colaborat cu Dimensional X Studios, un studio de creație specializat în producții cu efecte speciale și CGI pentru branduri. Erich Lukas, fondatorul Dimensional X Studios, a creat o animație unică pentru această expoziție, oferind vizitatorilor o experiență captivantă și inovatoare.

„Îmi place să explorez tehnologii noi și să încerc lucruri inedite. Colaborarea cu Meron Gallery îmi oferă ocazia perfectă să fac acest lucru. Galeria vrea să revoluționeze modul în care este percepută arta, iar eu vreau să contribui la această mișcare, aducând o notă tehnologică creațiilor artistice,” spune Erich Lukas.

Colaborarea dintre Meron Gallery și Dimensional X Studios are ca scop demonstrarea faptului că arta poate transcende formele tradiționale și poate ajunge la publicul larg într-o manieră nouă și captivantă. Vizitatorii expoziției sunt invitați să descopere nu doar lucrările artistului Claudiu Ciobanu, ci și să se lase purtați de animația inovatoare a lui Erich Lukas, care poate fi văzută in online și proiectată la Meron Gallery. Aceasta transformă experiența vizuală într-una imersivă și memorabilă.

„Arta invadează orașul” nu este doar o campanie de promovare a unei expoziții de artă, ci un manifest pentru integrarea tehnologiei în toate aspectele marketingului și comunicării. 

Conceptul animației implică tablouri care ies din galerie și prind viață pe străzile orașului. Procesul creativ a inclus utilizarea unei drone pentru a capta imagini din mai multe unghiuri, crearea unui model 3D al străzii cu ajutorul aplicației Polycam și utilizarea tehnologiei Luma Dream Machine pentru a anima conținutul tablourilor folosind inteligența artificială.

„Sunt autodidact, am o gândire logică bine dezvoltată și sunt pasionat de creație. Îmi place să dau viață ideilor mele și să văd rezultatele finale. Partea creativă pentru mine este o joacă. Am ales să lucrez într-un domeniu de care sunt pasionat și să construiesc ceva ce lasă o amprentă pozitivă în societate. Tot procesul din spatele producțiilor mele îmi ține mintea antrenată și căutând soluții mă găsesc de cele mai multe ori într-o stare euforică, iar când reușesc să duc la bun sfârșit un proiect, satisfacția depășește orice limite”, spune Lukas. Această abordare pasionată și inovatoare este evidentă în calitatea și originalitatea lucrărilor sale, care au devenit virale pe platformele de social media, ajungând la milioane de vizualizări.

“Ne-am propus să aducem la viață lucrările statice și să le lăsăm să evadeze în oraș. Parte din misiunea noastră la Meron Gallery este să promovăm arta contemporană și să folosim canale de promovare alternative la cele tradiționale pentru a transmite mesajul nostru unui public cât mai larg”, explică Crina Ciocian, curatorul galeriei.

Campania „Arta invadează orașul” este un exemplu perfect de cum tehnologia poate transforma marketingul și promovarea artistică. Prin utilizarea CGI și a unei abordări inovatoare, Meron Gallery și Dimensional X Studios au creat o experiență unică care atrage atenția și stimulează interesul pentru artă într-un mod inedit. Această campanie nu doar că promovează arta, dar și demonstrează potențialul nelimitat al tehnologiei în domeniul marketingului și comunicării.

Despre Meron Gallery

Galeria Meron, aflată în inima orașului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, clădire emblematică din categoria monumentelor istorice construită în 1910, dispune de o suprafață generoasă, cu vitraje impresionante și tavane înalte. 

Clădirea a fost redată comunității în scopul promovării artei și a artiștilor, creând o atmosferă unică, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astăzi brandul Meron) și arta se întâlnesc și se completează reciproc, aducând valoare comunității artistice și culturale din Cluj-Napoca.

Galeria poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, iar accesul în cadrul galeriei este gratuit pentru vizitatori.

Despre Dimensional X Studios

Dimensional X Studios este un studio de creație specializat în producții cu efecte speciale și CGI pentru branduri, combinând tehnologia de vârf cu formele clasice de media.

Fondat oficial în 2018, Dimensional X Studios a oferit soluții creative complete timp de mai mulți ani. La sfârșitul anului 2023, studioul și-a schimbat focusul către un domeniu mai tehnic, aducând astfel mai multă valoare și satisfacție clienților săi.

Parteneri care iubesc arta și o susțin: Meron, Meron Bakery, Tepaso, Dimensional X Studio, Iulius Mall.

Parteneri media: THE WOMAN, Curatorial, Empower Art & Artists, Modernism, Cluj.com, Radio România Cluj, TVR cultural, IGLOO, The Institute, Media9, Haute Culture, Revista Atelierului, Via Cluj TV, Agentia de cArte, Happening.ro, O galerie de arta, Evenimentar.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508