spot_img

6 cărți pentru cea mai bună formă fizică și psihică, la Editura Trei

Subiectul vast al sănătății, nutriției și a unui stil de viață echilibrat face ca demersul unei schimbări în această direcție să fie dificil de abordat pentru cei care doresc să se informeze corect și consecvent. Topul celor șase ghiduri esențiale de la Editura Trei reprezintă un punct de plecare foarte bine documentat, care include autori cu experiență vastă în aceste domenii, unii dintre cei mai renumiți experți mondiali în nutriție, psihologie și longevitate, cele mai relevante descoperiri și noutăți științifice, alături de exerciții practice  și exemple concrete. 

  1. Sănătate, longevitate, vitalitate – acestea sunt deziderate universale și totul ar trebui să înceapă din copilărie și din farfurie, consideră dr. Alina Epure, autoarea cărții recent lansate la Editura Trei,  Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață. Ea scoate medicina stilului de viață din șabloanele obișnuite, arătând că acest domeniu trebuie să se raporteze permanent la nevoile omului modern și că un stil de viață sănătos nu înseamnă doar câteva exerciții la sală, sfaturi copy/paste sau diete împrumutate de la colega de birou. E un ritual cotidian, ajustat încontinuu și aplicat cu perseverență, pentru a găsi armonia dintre trup, minte și suflet. Medicina personalizată practicată de dr. Alina Epure, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul biochimiei și al medicinei longevității, folosind ultimele tehnologii și noutăți din lumea medicală științifică, reprezintă startul pentru armonia Minte-Trup-Suflet.

Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață este „o lucrare extraordinară, scrisă din perspectiva unei specialiste cu o pregătire temeinică în domeniul biochimiei și al nutriției, cartea de față mi se pare de o importanță covârșitoare datorită abordării psihologice a problemei longevității — bazată pe o solidă documentare științifică —, întrucât ceea ce definește ființa umană este în primul rând sfera psihologică, darul gândirii, al autoreflectării„, afirmă prof. univ. dr. Constantin Dumitru Dulcan.

Alina Epure este doctor în medicină, terapeut nutriționist, health coach practitioner, membru ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism), membru în The Nutrition Society, absolventă a Universității Amen, sub coordonarea dr. Daniel Amen, colaborator în centre medicale internaționale de prestigiu, precum Palazzo Fiuggi, sub îndrumarea directă a prof. dr. David Della Morte.

  1. Anatomia Pilates. Ghid practic de exerciții pentru stabilitatea și echilibrul întregului corp, de Rael Isacowitz și Karen Clippinger oferă o perspectivă asupra complet nouă și diferită asupra pilatesului. Cu descrieri detaliate, instrucțiuni pas cu pas și 46 de exerciții superb ilustrate, Anatomia Pilates îi va ajuta pe cei pasionați să aprofundeze metodele de întindere, întărire și coordonare fină a mușchilor specifici. Care mușchi sunt activați și cum sunt legate respirația, alinierea și mișcarea în timpul exercițiului, cum se poate îmbunătăți tonifierea corpului, stabilizarea centrului și echilibrul, alături de creșterea flexibilității, acestea sunt doar câteva întrebări la care Anatomia Pilates răspunde în detaliu, devenind astfel o carte de referință atât pentru începători, cât și pentru avansați. 

Rael Isacowitz este practicant și instructor de Pilates renumit pe plan mondial, cu o experiență de peste 30 de ani. În 1989, a înființat Body Arts and Science International (BASI) Pilates, care s-a transformat într-una dintre cele mai importante organizații de educație Pilates din lume. A scris cărți și manuale, a produs DVD-uri, a creat un software Pilates BASI interactiv.

Karen Clippinger este profesoară emerită la Universitatea din Long Beach, California, unde a predat timp de 19 ani anatomie funcțională pentru dans și Pilates. De asemenea, la BASI Pilates predă programe de certificare Pilates.

  1. Dr. William Li, medic și cercetător, un pionier în domeniul său, dezvăluie știința de a mânca pentru a slăbi sănătos în Mănâncă și învinge dieta. Arde grăsimi, vindecă-ți metabolismul și trăiește mai mult. În prima sa carte inovatoare, Mănâncă și învinge dieta. Arde grăsimi, vindecă-ți metabolismul și trăiește mai mult, dr. Li a explorat universul alimentelor ca medicament, arătând că, atunci când consumăm alimente adecvate, organismul își activează cele cinci sisteme de apărare a sănătății pentru a combate cancerul, diabetul, bolile cardiovasculare, bolile autoimune neurodegenerative și alte afecțiuni debilitante. În această nouă carte, dr. Li introduce noua și surprinzătoarea știință a pierderii în greutate, dezvăluind mai multe lucruri uimitoare: grăsimea corporală sănătoasă te poate ajuta să slăbești; metabolismul tău poate fi, la 60 de ani, același ca la 20 de ani; dietele de tip „yo-yo” pot fi bune pentru sănătatea ta; un post intermitent de 8 ore poate fi la fel de eficient precum unul de 12 ore; chiar și o pierdere foarte redusă în greutate poate avea un impact major asupra sănătății tale. Mănâncă și învinge dieta. Arde grăsimi, vindecă-ți metabolismul și trăiește mai mult demonstrează că adăugarea alimentelor potrivite în dietă poate vindeca metabolismul și reduce grăsimea corporală nesănătoasă, și poate duce la o pierdere în greutate care prelungește viața. Plină de informații științifice și sfaturi practice, cartea dr. Li oferă și un plan de alimentație pe patru săptămâni, modalități ușoare de a schimba unele alimente cu altele, precum și ponturi de cumpărături și rețete foarte populare.

Dr. William W. Li este medic și om de știință cunoscut în toată lumea, mai ales ca lider al Fundației pentru Angiogeneză, în cadrul căreia a avut contribuții revoluționare la înțelegerea a peste 70 de boli (inclusiv cancer, diabet, cecitate, boli cardiace, obezitate). A publicat peste 100 de articole științifice în reviste ca Science, New England Journal of Medicine, Lancet și a predat la universități prestigioase, cum ar fi Harvard, Tufts și Dartmouth Medical School. Conferința sa TED, „Putem mânca pentru a înfometa cancerul?„, a adunat milioane de vizualizări, iar dr. Li a apărut în emisiunile The Doctor Oz Show, The Martha Stewart Show, la posturile de televiziune CNN și MSNBC, și la posturile de radio NPR și Voice of America.

  1. Earl Mindell și Hester Mundis includ în Biblia vitaminelor peste 20 de vitamine și suplimente alimentare pentru menținerea sănătății și a unui tonus psihic echilibrat. Substanțe organice necesare vieții, vitaminele sunt esențiale pentru funcționarea normală a organelor noastre și, cu câteva excepții, nu pot fi fabricate sau sintetizate intern. Necesare pentru creșterea, vitalitatea și starea noastră generală bună, ele se găsesc în cantități extrem de mici în toate produsele alimentare naturale. Noi trebuie să obținem vitamine din aceste alimente sau din suplimente alimentare. Ce nu sunt vitaminele? Pastilele energizante fără valoare calorică sau energetică proprie, care nu substituie proteine, minerale, lipide, carbohidrați. Nu sunt componente ale structurilor corpului omenesc. 

Dr. Earl Mindell este farmacist autorizat, maestru erborist și profesor la Facultatea de Farmacie a Universității Chapman, membru al comitetului de conducere al Colegiului de Medicină Naturistă din California și autor al unui mare număr de titluri care s-au bucurat de succes internațional.

  1. Volumul Focul tăcut, de Shilpa Ravella, este o captivantă investigare a inflamației – forța ascunsă aflată la rădăcina tuturor bolilor moderne – precum și a modului în care putem să o prevenim, să o tratăm sau chiar să îi neutralizăm efectele. Inflamația este răspunsul ancestral al organismului la cele mai mari amenințări, prima sa linie de apărare împotriva rănilor și agenților patogeni străini. Însă amenințările cu care ne confruntăm în prezent s-au schimbat, iar cercetările științifice recente ne arată modul în care inflamația se poate întoarce și împotriva noastră, mocnind în spatele principalilor inamici care ne ucid în ziua de azi: de la boli cardiovasculare și cancer la depresie, îmbătrânire și afecțiuni autoimune misterioase. Realizând o sinteză a istoriei medicinei, a cercetărilor revoluționare și a practicii clinice inovatoare, dr. Ravella consideră că inflamația poate fi fundația unei teorii atotcuprinzătoare asupra bolilor. O adevărată schimbare de paradigmă în înțelegerea unuia dintre cele mai misterioase și mai discutate subiecte în medicină și nutriție, această carte ne învață cum să trăim mai mult și mai bine.

Shilpa Ravella este medic gastroenterolog specializat în nutriție, cu experiență în domeniul transplantului, și asistent universitar la Centrul Medical al Universității Columbia. Articolele ei au apărut în publicații precum The Atlantic, New York Magazine, Slate, Discover și USA Today, printre altele. A fost invitată în calitate de expert la emisiunea Good Morning America a postului de televiziune ABC, iar revistele Forbes, Cosmopolitan, Food and Wine, Glamour și Women’s Health au publicat interviuri cu ea. Conferința ei TED-Ed, „How the Food You Eat Affects Your Gut” are peste 6,3 milioane de vizualizări. 

  1. În Bestsellerul New York Times Construiește-ți viața pe care o dorești: arta și știința de a deveni mai fericit, Oprah Winfrey și Arthur C. Brooks îi invită pe cititori să înceapă o călătorie spre fericire, indiferent cât de dificile sunt circumstanțele. Inspirați de cercetări științifice revoluționare și de timpul pe care l-au petrecut ajutând oamenii să-și pună ideile în practică, autorii îți arată cum să-ți îmbunătățești viața chiar acum, în loc să aștepți ca lumea din jurul tău să se schimbe. Cu înțelegere profundă, compasiune și iubire, Brooks și Winfrey ne revelează felul în care instrumentele automanagementului emoțional ne pot schimba viața instantaneu. Ei recomandă exerciții practice, bazate pe cercetări științifice, pentru a construi cei patru piloni ai fericirii: familia, prietenia, munca și credința. De asemenea, ei împărtășesc cititorilor înțelepciunea câștigată cu greu în viața și cariera lor, precum și mărturiile unor oameni obișnuiți, a căror viață este plină de bucurii în pofida piedicilor și greutăților. 

Arthur C. Brooks este profesor universitar și predă practica leadershipului public la Harvard Kennedy School și practica managementului la Harvard Business School, unde susține cursuri despre fericire și leadership. Este fondatorul cunoscutei rubrici „Construiește-ți viața” din revista The Atlantic, public speaker aclamat și autor de bestsellere.Oprah Winfrey, în calitate de leader media global și pionier în domeniul comunicațiilor, a construit conexiuni unice cu oameni din întreaga lume. Timp de 25 de ani, emisiunea ei, The Oprah Winfrey Show, a fost o sursă de entertainment, informație și încurajare pentru milioane de telespectatori. Realizările ca filantrop și dedicarea față de cărți, lectură și educație au făcut din ea una dintre cele mai respectate și admirate figuri publice din zilele noastre.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508