spot_img

METEOR PRESS și LIBRARUL la BOOKFEST 2024

Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia târgului de carte Bookfest, la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu noutăți din domenii diferite de carte.

Va exista o promoție irezistibilă la Meteor Press: începând de la 25 % pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți, crește viteza de reducere până la 40%

Publicul e întâmpinat, în plus, și cu oferte pentru lista de cadouri de la LIBRARUL, mai ales că așteptăm toți Ziua Copilului, ca să-i bucurăm pe cei mici cu felurite jocuri și jucării.

  • NOUTĂȚI ISTORIE:

“BASARABIA. Drepturi naţionale şi istorice”, volum scris în franceză de Gheorghe I. Brătianu – istoric, politician și profesor universitar, membru titular al Academiei Române, în traducerea Ioanei Bârzeanu. Prefața este scrisă de acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române în present.

Apariţia cărţii “Basarabia. Drepturi naţionale şi istorice”, scrisă de Gheorghe Brătianu, tradusă din limba franceză prin strădania Editurii Meteor, reprezintă un act de cultură. Conform opiniei autorului, analiza spinoasei teme nu este completă, dar problemele esenţiale sunt puse cu o acurateţe demnă de un maestru. După cum a fost acest erudit de spiţă nobilă, numit Gheorghe I. Brătianu.

Gh. I. Brătianu iubea România cu fervoare şi cu mare curăţenie sufletească, neîntinată de xenofobie ori de şovinism. La răpirea Basarabiei în 1940 a plâns, ca şi atunci când şi-a văzut pământul invadat de tancuri sovietice, de soldaţi primitivi şi de „comisari ai poporului” care ne dictau istoria şi ne maculau viaţa. Se ştie că ar fi putut să plece în Occident înainte de a fi arestat şi încarcerat, dar a preferat să stea împreună cu neamul lui, afirmând că un Brătianu nu pleacă niciodată din România ca să se salveze pe sine. A rămas şi a sfârşit ca martir în închisoarea de la Sighet, în 1953, alături de alţi patrioţi români, lăsându-ne încă un mormânt anonim de erou, pe lângă celelalte nenumărate, pe care se cuvine să presărăm mereu „ale laurilor foi”. Gheorghe I. Brătianu merită, întru eternitate, toată gratitudinea noastră.  – acad. Ioan-Aurel Pop

  • NOUTĂȚI DIN DOMENIUL CĂRȚII PENTRU COPII:

„Iliada”, cunoscuta operă a lui Homer, repovestită pentru copii de prof. Rodica Chiriacescu, autoare a seriei de repovestiri „Mituri și legende ale Greciei antice” – „Zeii” și „Eroii” – apărută de curând la Meteor Press.

Nepieritoarea epopee a lui Homer relatează războiul și asediul instituit de greci împotriva cetății Troiei. O mare contribuție în derularea evenimentelor o au zeii, care intervin în treburile oamenilor. Aici, „mărul discordiei” va provoca cearta celor trei zeițe: Hera, Atena și Afrodita. Alegerea Afroditei de către Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, va declanșa războiul împotriva cetății, căci răsplata făgăduită, Elena, „cea mai frumoasă dintre pământence”, pe care Paris o răpește, era deja soția lui Menelau, regele Spartei, iar răzbunarea grecilor va fi cruntă.
Epopeea prezintă, de fapt, episodul ce poate fi numit „Mânia lui Ahile”, cel mai viteaz dintre greci, împotriva lui Agamemnon, marele conducător, și retragerea lui de pe câmpul de luptă. Moartea lui Patrocle, ucis de Hector, îl determină pe erou să reia armele pentru a-și răzbuna prietenul.
“Iliada” se termină cu victoria lui Ahile împotriva lui Hector, vajnicul apărător al Troiei, și rugămintea lui Priam de a i se înapoia trupul fiului său pentru a primi cinstea cuvenită rangului și faimei sale.

Pentru 1 IUNIE am pregătit alte două volume frumușele pentru micuți: “Ricki, micul salvator”, autori: Hanna Muller, Hannah Stollmayer, Carla Swiderski, în traducerea Arinei Elena Alecuși „Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, scris de Andrea Reitmeyer, în traducerea lui Matei Marian Alecu.

Ricki, micul pui de caracatiţă, nu are niciun prieten deoarece, de fiecare dată când întâlneşte pe cineva, el se sperie. Iar atunci când se sperie împrăştie în jur un nor de cerneală. Atunci celelalte animale marine fug îngrozite de el. Într-o zi, când o mică sardine rămâne blocată într-o sticlă, pentru Ricki soseşte clipa cea mare: oare poate acesta să treacă peste timiditatea lui şi să o salveze?

În cartea „Curajosul Karl. Cameleonul și culorile lui”, personajul principal, Karl, s-a săturat să se ascundă tot timpul. Şi-ar dori să fie şi el înfricoşător ca un şarpe sau admirat ca un fluture. Apoi într-o zi, când câteva fiare înfometate se pregătesc să atace nişte lemuri, soseşte clipa cea mare a lui Karl când cameleonii pot face mai mult decât să se ascundă datorită calităților special pe care le posedă. Oare Karl poate să-şi învingă teama şi să salveze lemurii?

Vă reamintim de promoția editurii Meteor Press la târg: la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508