spot_img

ARCUB – HANUL GABROVENI DEVINE ATRACȚIA PUBLICULUI LA EDIȚIA ANIVERSARĂ „NOAPTEA MUZEELOR”, DIN 18 MAI

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a pregătit un program special pentru ediția aniversară a evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” #20. Astfel, iubitorii de artă sunt invitați sâmbătă, 18 mai, la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a vizita trei expoziții distincte ce îmbină arta, sustenabilitatea și arhitectura într-un mod inspirațional: „Art & Coffee for a Sustainable Future” by Premium Edu – Sala Studio, „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI” – spațiul Info Hub, și „Universul lui Salvador Dalí” – spațiile Hanului Gabroveni de la demisol, parter și etajul I. 

În „Noaptea Muzeelor”, vizitatorii Hanului Gabroveni beneficiază de acces gratuit la expozițiile „Art & Coffee for a Sustainable Future” și „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI”, precum și de 50% reducere la achiziționarea biletelor valabile pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí”.

Expoziția de anvergură „Universul lui Salvador Dalí”, organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, cunoscută și admirată de peste 60.000 de vizitatori, oferă șansa unică de a explora profunzimile și excentricitățile geniului Salvador Dalí prin sculpturi în bronz și sticlă, litografii, gravuri, ilustrații de carte, miniaturi din aur incrustate cu pietre prețioase, mobilier suprarealist – 170 de opere de artă ce poartă amprenta inconfundabilului artist. Perioada de vizitare a expoziției „Universul lui Salvador Dalí” a fost prelungită până la 1 septembrie 2024, ca urmare a succesului masiv înregistrat în rândul publicului, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, biletele pot fi achiziționate la preț redus cu 50%

Sala Studio a Hanului Gabroveni găzduiește expoziția-concurs, dedicată elevilor de liceu, „Art & Coffee for a Sustainable Future”, organizată de Premium Edu, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB. Cu prilejul acestui proiect, tinerii artiști își exprimă viziunea asupra sustenabilității prin diverse forme artistice precum grafică, desen, pictură, fotografie și altele. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 18 mai, la ora 18:00, iar lucrările vor rămâne expuse până la 24 mai.

Expoziția „Revitalizarea unui spațiu cu personalitate – Cinema MARCONI”, deschisă în spațiul Info Hub al Hanului Gabroveni, cuprinde o serie de proiecte ale studenților Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” ce vizează transformarea și revitalizarea clădirii Cinematografului Marconi, evidențiind, totodată, creativitatea și inovația în arhitectură și design interior. Expoziția este organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în parteneriat cu Primăria Capitalei.

Toate cele trei expoziții vor fi deschise publicului sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 18:00 – 02:00, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de artă până după miezul nopții. Biletele cu preț redus de 50% pentru vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí pot fi achiziționate atât online, de pe entertix.ro și arcub.ro, precum și de la casa de bilete ARCUB, din str. Gabroveni nr. 50-53.

PROGRAM NOAPTEA MUZEELOR 2024

@ ARCUB – Hanul Gabroveni

18 MAI 2024 

EXPOZIȚIE: UNIVERSUL LUI SALVADOR DALÍ

Perioada de vizitare: 13 decembrie 2023 – 1 septembrie 2024

Expoziția organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, oferă publicului șansa unică de a explora profunzimile și excentricitățile geniului Salvador Dalí prin sculpturi în bronz și sticlă, litografii, gravuri, ilustrații de carte, miniaturi din aur incrustate cu pietre prețioase, mobilier suprarealist ce poartă amprenta inconfundabilului artist.

Vizitatorii beneficiază de 50% reducere la achiziționarea biletelor indiferent de categoria de preț. 

Program de vizitare | 18 mai 2024 | orele 20:00 – 02:00

Ultima intrare: ora 1:00. 

Locație: ARCUB – Hanul Gabroveni. Accesul în expoziție se face din str. Gabroveni nr. 50-53.

Bilete disponibile pe entertix.ro, arcub.ro, universuldali.ro și la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53). 

EXPOZIȚIE-CONCURS: ART & COFFEE FOR A SUSTAINABLE FUTURE

Perioada de vizitare: 18 – 24 mai 2024

Expoziția-concurs Art & Coffee for a Sustainable Future, organizată de Premium Edu, aflată deja la a V-a ediție, prezintă lucrări ale tinerilor creativi – elevi de liceu – pasionați de pictură, grafică, fotografie, sculptură, fashion, arte vizuale, design de produs, film sau muzică, legate de o temă stringentă a prezentului și viitorului: sustenabilitatea.

Program de vizitare | 18 mai 2024 | între orele 18:00 – 02:00 

Ultima intrare: ora 1:30. 

Locație: ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Studio

Acces gratuit

EXPOZIȚIE: REVITALIZAREA UNUI SPAȚIU CU PERSONALITATE – Cinema MARCONI

Perioada de vizitare: 18 – 19 mai 2024

Expoziția organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, prezintă proiectele studenților Facultății de Arhitectură, anul IV, ce vizează conversia, extinderea și revitalizarea clădirii Cinematografului Marconi, precum și proiectele de scenografie ale studenților de la Facultatea de Arhitectură de Interior, grupate în jurul ideii de sală de spectacol. Proiectele, prin diversitatea abordărilor, reflectă diferitele perspective ale studenților asupra unei clădiri existente într-o zonă istorică a orașului, conturând propuneri eficiente și scoțând în evidență particularitățile elementelor unice ale clădirii.

Program de vizitare | 18 mai 2024 | între orele 18:00 – 02:00

Ultima intrare – ora 1:30. 

Locație: ARCUB – Hanul Gabroveni, Info Hub 

Accesul în expoziție se face din str. Gabroveni nr. 50-53.

Acces gratuit

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508