Joi, 7 martie 2024, ora 18.30, la Liceul Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” (Str. Zborului, nr. 7-9) din București are loc vernisajul expoziției ”Chipuri ale sfințeniei”, cu lucrări semnate de Aida Șușter Boțan.
Amfitrionul evenimentului este profesoara Monica Șerbănescu, directorul Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București.
AgentiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.
Aida Șușter Boțan. Născută pe 23 septembrie 1967, în Botoșani. A urmat cursuri ale Școlii Populare de Artă, dar se consideră un autodidact. Este instructor de ArtTerapie la secția de Ergoterapie a Spitalului de Psihiatrie Botoșani.
Dacă pictura este o continuă provocare, întâlnirea cu oamenii ”bolnavi de suflet”, cum le spune, este o experiență nemaiîntâlnită pentru Aida Şuşter Boţan. Crede ca un artist plastic trebuie să abordeze orice. A creat vitralii, artă religioasă, grafică de carte și pictură murală.
Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” dezvoltă programe care oferă copilului o evoluție personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.
În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar. Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).
Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.
Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.
Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.
Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.