spot_img

NOUT – marea revelație new jazz din Franța concertează în premieră în România și marchează în forță finalul de sezon Jazz Fan Rising 2023

Două reprezentații unice la București – marți, 5 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Elvira Popescu, la Institutul Francez și la Cluj-Napoca – miercuri, 6 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

București, 4 decembrie 2023 NOUT – cel mai trendy trio din noul jazz european concertează în premieră în România, la invitația Jazz Fan Rising, în două reprezentații unice la București (5 decembrie/sala Elvira Popescu) și la Cluj-Napoca (6 decembrie/sala Gh. Dima). Concertul celor trei muziciene îmbină puterea rock-ului electric cu improvizația de jazz. Combinația este explozivă, iar „spectacolul fetelor este juisiv și inteligent”, după cum scria un critic de jazz din Hexagon. Concertele NOUT încheie în forță anul de concerte eveniment oferite publicului de Asociația Jazz Fan Rising – inițiativa privată care aduce pe scenele din România cele mai inovatoare formule din jazzul actual.

NOUT sunt laureatele din acest an ale Premiului Zenith al European Jazz Network, asociația marilor festivaluri și scene de jazz europene, acordat pentru creativitate și originalitate artiștilor cu potențial. Cu doi ani înainte, în 2021, NOUT au reușit să cucerească Franța, în plină perioadă de pandemie, fiind nelipsite de la toate marile festivaluri și scene de jazz și rock.

Trupa NOUT urcă scenele de la București și Cluj în formula Delphine Joussein (flaut și pedal loops), Rafaëlle Rinaudo (harpă electrică) și Blanche Lafuente (tobe). Flautul lui Delphine Joussein evoluează într-un registru surprinzător, completându-se cu electronică, voce, efecte făcute cu gura, percuție, în timp ce harpa lui Rafaelle Rinaudo susține frazele în groove, iar tobele lui Blanche Lafuente completează vibrant ritmul. Toate cele trei muziciene își duc instrumentele la limită, explorând creativ granița dintre jazz și punk-rock. 

NOUT este verigă lipsă dintre Nirvana și Sun Ra, pășind pe urmele explorărilor lui John Zorn, la granițele dintre jazz și rock. Muzica lor este cinematică, ele își imaginează piesele ca pe niște scenarii de film reale, cu întorsături dramatice: începem crezând că suntem în Alien și ne regăsim victorioși în Indiana Jones. Sau începem cu ochii închiși pe scaunele roșii și încheiem țopăind ca pe ringul de dans ori în golden circle. E o bucurie să le avem în România, este un concert-experiență cu care încheiem cu energia sus sezonul Jazz Fan Rising 2023, alături de publicul nostru minunat și deschis să descopere”, spune Ciprian Moga, inițiator și coordonator al asociației Jazz Fan Rising. 

Concertele NOUT de la București și Cluj sunt concerte experiențiale, pentru publicul în căutare de limbaje muzicale noi, proaspete, din seria de concerte unice organizate în România de Asociația Jazz Fan Rising. 

Din 2015 și până în prezent, Jazz Fan Rising a organizat peste 50 de concerte, printre invitații lor numărându-se Nguyen Le (Vietnam/Franța), Tonbruket, Magnus Ostrom (Suedia), EYOT (Serbia), Wolfgang Haffner, Benedikt Jahnel, Triosence (Germania), Ana Carla Maza (Cuba), Verneri Pohjola (Finlanda), Rabih Abou-Khalil (Liban/Germania), Macha Gharibian (Armenia/Franța), Håkon Kornstad, Helge Lien Trio, Mats Eilertsen Trio, Christian Wallumrod (Norvegia), Thomas Enhco, Dan Tepfer, Francois Couturier, Benjamin Moussay, Vincent Peirani, Emile Parisien, Rouge, Geraldine Laurent (Franța), Andrew McCormack (Marea Britanie), Vijay Iyer Trio (SUA), David Helbock, Ulrich Drechsler, BartolomeyBittmann (Austria), Vadim Neselovski (Ucraina).

Concertul NOUT de la București – marți, 5 decembrie 2023, de la ora 19:00, la Elvira Popescu, de la Institutul Francez (Bd. Dacia 77) este sold out și bilete se mai pot accesa doar dacă apar renunțări anunțate pe pagina de facebook Jazz Fan Rising . Pentru concertul de la Cluj-Napoca – miercuri, 6 decembrie 2023, de la ora 19:00, la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” – biletele mai pot fi achiziționate de pe eventim.ro, iabilet.ro și eventbook.ro, precum și din rețelele Humanitas și Cărturești și stațiile OMV. 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz în cooperare cu Institutul Francez București. Organizator Jazz Festivals & Events.. 

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este Ciprian Moga, Tel: 0722 683 007 sau e-mail: ciprian.moga@jazzfanrising.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508