spot_img

POETIC PODCAST, singurul podcast destinat exclusiv poeziei, revine cu 10 episoade noi 

Primul episod din 2023 al singurului podcast dedicat exclusiv  poeziei, Poetic Podcast, a fost lansat de Asociația 7 ARTE, în data de 1 octombrie 2023.  

Seria de 10 podcasturi cu poete și poeți contemporani, realizate și moderate în 2023 de Gabriela  Feceoru face parte dintr-o campanie complexă de promovare a poeziei contemporane, numită  #POEZIE4D, inițiată de către Asociația 7 ARTE, cu sprijinul unei cofinanțări din partea  Administrației Fondului Cultural Național, AFCN.  

Conceptul Poetic Podcast, dedicat exclusiv poeziei, aparține Asociației 7 ARTE și presupune  realizarea unor serii de 10 episoade, după care realizatoarea/realizatorul se schimbă.  

„Este un concept inovator și incluziv, pentru că oferă oportunitatea unei oglindiri complexe a  poeziei care se scrie astăzi, fără să ne limităm la un loc sau la o grupare literară. Realizatoarea /  realizatorul seriei de 10 episoade Poetic Podcast, este la rândul său autoare sau autor de poezie și  acest lucru este o provocare, dar asigură ineditul și forța dialogului. Prima serie de 10 episoade  Poetic Podcast a fost realizată în 2022 de poetul (jurnalist și prozator) Andrei Crăciun, iar seria de  10 episoade din 2023, de către poeta Gabriela Feceoru”, spune Livia Lucan-Arjoca, inițiatoarea și  coordonatoarea campaniei de promovare a poeziei contemporane #Poezie4D. 

„ Invitații mei vin din zone geografice diferite. Vorbim despre: Andrei Vornicu, Horia Marchean,  Marcel Vișa, Robert Vladu, Șerban Mihalache, Cătălina Stanislav, Laura Cătălina Dragomir,  Hristina Doroftei, Simona Sigartău, Henriette Kemenes. Să moderez episoadele Poetic Podcast a  fost o experiență umană și culturală inedita”, declară poeta Gabriela Feceoru, realizatoarea și  moderatoarea Poetic Podcast – 2023.  

Playlistul Poetic Podcast, care cuprinde și episoadele anterioare, realizate în 2022, dar și pe cele  din 2023 este disponibil aici: http://y2u.be/PtoeX1JULcs 

Cine este realizatoarea Poetic Podcat, Gabriela Feceoru? 

Realizatoarea Poedic Podcast 2023 este Gabriela Feceoru, poetă feministă (n. 1993, Petroșani).  Gabriela are patru volume de poeme publicate: „blister”, Cartea Românească, 2017; „vorbesc din  nou pozitiv și din nou pozitiv”, Charmides, 2019; „Aștept primăvara și vine – Dragoș”, Casa de  pariuri literare, 2022; „vax”, Charmides, 2022.  

Are poeme apărute în diverse reviste literare. Este membră PEN Club România și a Asociației  Creatorilor de Ficțiune. A lucrat la revista Vatra și la monden.ro.  

În prezent este redactor la Revista Psyche și cultura.inmures.ro și este fondatoarea și administratora blogului literar www.gabrielascrie.ro. 

Gabriela Feceoru a apărut în antologiile: „#Rezist!Poezia”, Paralela 45;  2017; „Poezie călătoare”, vol II, Cartea de după, 2021; „Singuraticele”, Neverland, 2021.  

Nominalizări: Premiul Național pentru debut în poezie „Iustin Panța”, 2017; Premiul Național de  Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, 2018; Bac-Fest. Festival Național George Bacovia,  secțiunea debut, 2018; Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatura scrisă de femei, secțiunea debut,  2018; Premiile „Sofia Nădejde” (ediția a III -a) pentru Literatură Scrisă de Femei, secțiunea poezie  2020; Premiul Z9Poezie oferit de poete și poeți, 2023. 

Despre Asociația 7 ARTE 

7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în 2015. 

Majoritatea proiectelor 7 ARTE au ca obiectiv promovarea culturii scrise.  

În cei 8 ani de activitate, Asociația 7 ARTE a inițiat și a implementat proiecte cu peste 9.000 de  beneficiari direcți, atât în mediul urban cât și rural, prin campanii precum:  o „10 scriitori contemporani citesc pentru copii” – peste 300 de copii au făcut cunoștință cu scriitori  contemporani în cadrul unor ateliere interactive cu scriitori 

o „Scriitori și cărți în sate”, o caravană cu scriitori care au susținut lecturi în 8 sate vâlcene o „Este smART să citești”, campanie prin care s-a promovat lectura în rândul tinerilor și pe autorii  de literatură pentru copii, în școli și biblioteci din București. 

o „La feminin.Videopoeme”, campanie prin care s-a realizat conținut multimedia pornind de la  poezia contemporană scrisă de femei, scopul fiind acela de a promova opera poetelor  contemporane și poezia ca formă de exprimare artistică. 

În 2023, Asociația 7 ARTE derulează campania de promovare a poeziei contemporane #Poezie4D  prin care s-au realizat bannere digitale cu poezie, podcasturi cu autoare și autori de poezie, o  expoziție foto cu portrete ale unor autori contemporani de poezie, ateliere de scriere creativă și un  eveniment de lectură publică de poezie, precum și 10 videopoeme inspirate de poezia  contemporană (playlistul disponibil aici: 

Videopoemele realizate pentru Asociația 7 ARTE, de regizorul Andrei Purcărea au fost proiectate  în 2023 la Festivalul Internațional de Poezie București. Produsele culturale și multimedia din  cadrul campaniei #Poezie4D beneficiază de o cofinanțare AFCN.  

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508